Σελίδες


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Απεριόριστοι ξένοι, wild card και εκλογές στην ΕΣΑΠ!!!

Απεριόριστοι ξένοι, wild card και εκλογές στην ΕΣΑΠ

Σημαντικές αποφάσεις που θα δρομολογήσουν εξελίξεις αλλά και νέο κύκλο συζητήσεων με ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ πήρε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ. Στην 105η συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε σήμερα προκηρύχθηκαν εκλογές για το πρώτο 15νθήμερο Ιουνίου, αποφασίστηκε να πέσουν τα... τείχη στους περιορισμούς των ξένων και να εισαχθεί η wild card στην περίπτωση που ανοίξει κενή θέση από ομάδα που δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Οι αποφάσεις:

* Επικυρώθηκε η βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2013-14.
 
* Συζητήθηκε το αίτημα του ΤΑΑ Παναχαϊκή για αύξηση των ομάδων της Volleyleague από 12 σε 14. Το αίτημα απορρίφθηκε για νομικούς λόγους. Συζητήθηκε και η δυνατότητα χορήγησης wild card σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου ΤΑΑ να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα.
 
* Παρέστησαν στο Δ.Σ. τα υποψήφια Τ.Α.Α. Μ.Ε.Ν.Τ. και  Α.Ο. Ορεστιάδα και ενημερώθηκαν για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες συμμετοχής τους στην Ε.Σ.Α.Π. και στο πρωτάθλημα Volleyleague 2014-15.
 
* Αποφασίστηκε να προταθεί στην Ε.Ο.Π.Ε. και τον Π.Α.Σ.Α.Π. να απελευθερωθεί ο αριθμός των ξένων εκτός Ε.Ε. που δικαιούται να αποκτήσει το κάθε ΤΑΑ και να τροποποιηθεί σχετικά ο Κανονισμός Μεταγραφών.
 
* Περαιτέρω αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ στην οποία θα συζητηθούν συνολικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις σωματείων και αθλητών για το πρωτάθλημα της Volleyleague.
 
* Έγινε πρώτη εκτίμηση των συμπερασμάτων της 1ης Ημερίδας που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.Π. και κρίθηκε ως απόλυτα επιτυχημένη. Μετά την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και την καταγραφή των συμπερασμάτων - προτάσεων θα γίνει ανάλυση και αξιοποίηση σε επόμενο Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.
 
* Προκηρύχθηκε Γενική Συνέλευση για το πρώτο 15νθημερο Ιουνίου για διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ε.Σ.Α.Π.
πηγη www.volleynews.gr