Σελίδες


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ανοδική δυναμική του βόλεϊ σε σύγκριση με ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Ανοδική δυναμική του βόλεϊ σε σύγκριση με ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Η 1η Ημερίδα για την Επαγγελματική Πετοσφαίριση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η Ε.Σ.Α.Π. κάνει τον απολογισμό των εκτιμήσεων, των προτάσεων και των εντυπωσιακών παρουσιάσεων που έγιναν για πρώτη φορά για το βόλεϊ με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο.
 
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η τρίτη θεματική της Ημερίδας με θέμα «Το πρωτάθλημα της Volleyleague OΠΑΠ ως προϊόν & η προβολή του στα ΜΜΕ».

Oι παρουσιάσεις των εισηγητών θα καταγραφούν από τις υπηρεσίες της ΕΣΑΠ, θα κωδικοποιηθούν και θα παρουσιαστούν στα επόμενα Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. και θα αποτελέσουν «οδηγό» για σειρά πρωτοβουλιών στον τομέα του marketing.
 
Tην θεματική παρακολούθησαν μέλη των ΤΑΑ και συνεργάτες τους στα τμήματα marketing. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία για την ποιοτική σύγκριση του βόλεϊ με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ εντός των ελληνικών συνόρων δείχνοντας πως υπάρχει μεγάλη και ανοδική δυναμική και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Συντονιστής ήταν ο διεθνής αθλητής, ιδρυτής σχολής BeachVolleyTrainning.gr με γνώσεις στο αθλητικό marketing Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

 Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας FORTHNET Γρηγόρης Κατσογιάννης έκανε εισήγηση με θέμα: « To πρωτάθλημα της Volleyleague ως τηλεοπτικό " προϊόν "».

Αναφέρθηκε στις δράσεις της Nova από το 2008 ως αποκλειστικός τηλεοπτικός μεταδότης, στην άρτια τηλεοπτική κάλυψη με πολύ υψηλές προδιαγραφές, στην εισαγωγή πολύ-κάμερης μετάδοσης με τουλάχιστον 6 κάμερες, στο video replay στους Τελικούς με στόχο τη διαλεύκανση κρίσιμων φάσεων, στην εκπομπή «Στο φιλέ» που είναι η μοναδική αποκλειστική εκπομπή αφιερωμένη στο βόλεϊ, αλλά και στοιχεία που αφορούν την κάλυψη των γεγονότων του βόλεϊ και ειδικά της Volleyleague όχι μόνο μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA αλλά και μέσω των διαδραστικών εφαρμογών, Live Streaming, Smart TVs καθώς και για παράλληλες εκδηλώσεις προβολής των πρωταγωνιστών του αθλήματος (βραβεύσεις, έπαθλο Novasports κλπ).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος SPONSOR VALUE) Κωνσταντίνος Συρίχαςέκανε εισήγηση με θέμα: «Το επαγγελματικό βόλεϊ ως χορηγική πλατφόρμα». Αναφέρθηκε στη μεθοδολογία μετρήσεων ανταποδοτικότητας χορηγών, στις πηγές προβολής χορηγών στις ομάδες, στα αποτελέσματα έρευνας για το βόλεϊ, στο βαθμό ενδιαφέροντος φίλαθλου κοινού για τα αθλήματα, στη συγκριτική εικόνα ποδόσφαιρο - μπασκετ - βολεϊ. Επίσης ανέλυσε τους λόγους έλλειψης ενδιαφέροντος βόλεϊ, στην αναγνωρισιμότητα αθλητικών διοργανώσεων, στη συχνότητα παρακολούθησης αγώνων, στην εμπορική απήχηση του βόλεϊ και στην εξέλιξη της χορηγίας στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο Sports Account Manager ASSET OGILVY Γιώργος Ράδος έκανε εισήγηση με θέμα: «Νέες μορφές Επικοινωνίας και marketing ως εργαλεία προβολής των ΤΑΑ ». Έδωσε πολύτιμα στοιχεία για την εικόνα και τους αριθμούς χρηστών στην Ελλάδα, στα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα (Social Media), αλλά και στο διαδίκτυο γενικότερα. Ανέλυσε τις τάσεις στην αναζήτηση πληροφοριών από το κοινό μέσα από το διαδίκτυο, στους τρόπους αύξησης επισκεπτών στις ηλεκτρονικές σελίδες των ομάδων μέσω διαγωνισμών, συνεντεύξεων, pre game και αξιοποίησης στοιχείων των επισκεπτών με δημογραφικά και άλλα στοιχεία. 
πηγη www.volleynews.gr