Σελίδες


Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Οι τελικοί επιστρέφουν στον Έβρο

Οι τελικοί επιστρέφουν στον Έβρο

Σε ρυθμούς βόλεϊ βρίσκονται άπαντες στην Αλεξανδρούπολη, καθώς μετά από δεκαετίες στην ακριτική πόλη θα διεξάχθεί τουλάχιστον ένας τελικός της Volleyleague στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Ο Εθνικός δεν κατάφερε να πάρει νίκη μετά τα δύο παιχνίδια στο Ρέντη μετρώντας δύο ήττες με 3-2, και πλέον υποδέχεται τον Ολυμπιακό το Σάββατο (2/5, 19.00, Novasports-3) και με νίκη θα έχει ακόμα μία ευκαιρία να διατηρηθεί μέσα σε τροχιά τίτλου.

Αν καταφέρει να μειώσει τη σειρά σε 2-1 νίκες θα ανανεώσει το ραντεβού με τους «ερυθρόλευκους» για την Κυριακή 4 Μαΐου στις 18.00. Άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν την σειρά και να πάρουν το πρωτάθλημα στον Έβρο, όπως είχε κάνει το 1998 επί της Ορεστιάδας. Ο Ολυμπιακός αν δεν καταφέρει να τελειώσει την σειρά στην Αλεξανδρούπολη, ο τίτλος θα κριθεί στον 5ο τελικό στο «Μελίνα Μερκούρη».
Η Θράκη στο... πόδι
Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Θράκη ενόψει του αυριανού τελικού «Ακόμα και διπλάσια να ήταν η χωρητικότητα του γυμναστηρίου πάλι μικρό θα ήταν για να χωρέσει τον κόσμο», με τα λιγοστά εισιτήρια που κυκλοφόρησαν από την Τετάρτη να έχουν πλέον εξαφανιστεί. Άλλωστε είναι η 4η φορά που ο Έβρος έχει ομάδες στους τελικούς των πλέι οφ της Volleyleague μετά τις τρεις συμμετοχές της Ορεστιάδας το 1992, το 1997 και 1998.
Ο Σάκης Μουστακίδης υπολογίζει σε όλους τους αθλητές του.

Να επιστρέψει με τον τίτλο
Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει το απόγευμα της Παρασκευής για την Αλεξανδρούπολη, με τον Δημήτρη Καζάζη να έχει όλους τους παίχτες στη διάθεση του. Μάλιστα μετά από 18 χρόνια θα απουσιάσει από την αποστολή της ομάδας ο φροντιστής των «ερυθρολεύκων» Σπύρος Μπλέτσας ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία και έμεινε στην Αθήνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να τελειώνουν τη σειρά των τελικών και να κατακτήσουν από τον 3ο τελικό τον 27ο τίτλο πρωταθλήματος όπως είχε προβλέψει και με δηλώσεις του και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

13η φορά
 
Από καταβολής του νέου συστήματος καταγραφής πόντων το 1998 ο Εθνικός έχει φιλοξενήσει 12 φορές τον Ολυμπιακό στην Αλεξανδρούπολη. Οι «ακρίτες» έχουν σημειώσει 3 νίκες και ο «ερυθρόλευκοι» 9 νίκες. Στην κανονική περίοδο στις 21 Δεκεμβρίου ο Εθνικός νίκησε 3-2 σετ. 
Με το παλιό σύστημα ο Εθνικός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στην Αλεξανδρουπολη με σετ 15-0 και ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97 όταν είχαν νικήσει 3-2 σετ στην πρώτη παρουσία του Τζιαμπάολο Μοντάλι στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».
πηγη www.volleynews.gr