Σελίδες


Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οι ‘’Αμαζόνες’’ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ‘’Αμαζόνες’’ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Την πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικής ομάδας, με την ονομασία myCoach, παρουσίασε η επιστημονική ομάδα των ‘’Αμαζόνων’’ Α.Ο. Μαΐστρου στο 22ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού που διοργάνωσε το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η εργασία παρουσιάστηκε ως ανηρτημένη και προφορική ανακοίνωση με τίτλο ‘’ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ’’
Την παρουσίαση του myCoach πραγματοποίησαν ο ειδικός συνεργάτης των ‘’Αμαζόνων’’ Α.Ο.Μαΐστρου σε θέματα πληροφορικής Χρήστος Καλτσίδης και ο υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος της ομάδας Μάκης Δημητριάδης.
Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 χρησιμοποιήθηκε το myCoach από την ομάδα των ‘’Αμαζόνων’’ και διαπιστώθηκε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα  σημαντικό εργαλείο σε θέματα εκπαίδευσης, επικοινωνίας και αλληλοτροφοδότησης μέσω των δυνατοτήτων της τεχνολογίας σε ένα απλό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον χρήσης για τις αθλήτριες.
Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ηλεκτρονική  εκπαιδευτική πλατφόρμα στο χώρο του αθλητισμού και διαφαίνεται ότι το myCoach των ‘’Αμαζόνων’’ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επέκτασή του εκτός από το Βόλεϊ και στα υπόλοιπα αθλήματα.
Το myCoach αποτελεί μέρος της προσπάθειας των ‘’Αμαζόνων’’ Α.Ο.Μαΐστρου για την οργάνωση της ομάδας με επιστημονικό και σύγχρονο τρόπο έχοντας πάντα ως στόχο την καλύτερη αθλητική εκπαίδευση των αθλητριών της ομάδας.

                                     

‘’Αμαζόνες’’ Α.Ο.Μαΐστρου