Σελίδες


Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

H απονομή στην Πηγή Δεβετζή του «βραβείου Νίκος Σαμαράς»


Photos: H απονομή στην Πηγή Δεβετζή του «βραβείου Νίκος Σαμαράς»
Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος
-  Ιδιαίτερα συγκινημένη παρέλαβε η αλεξανδρουπολίτισσα ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή το νεοθεσπισθέν "Βραβείο Νίκος Σαμαράς", που δίνεται προς τιμήν του αδικοχαμένου εβρίτη βολεϊμπολίστα που αποτέλεσε φοιτητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής κατά την διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου που διεξάγεται κάθε χρόνο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

"Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα, γιατί αυτό το βραβείο φέρει το όνομα ενός μεγάλους αθλητή της Θράκης που ετύγχανε να είναι και φίλος μου", επισήμανε η Δεβετζή, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της για την στιγμή. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν τα παρασκήνια, ίσως θυμούνται ότι η "Ιπτάμενη Θρακιώτισσα" ήταν εκείνη που είχε μεσολαβήσει στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ώστε να μεταφερθεί η σορός του αδικοχαμένου "Αετού" από την Αθήνα στην Λήμνο για το τελευταίο αντίο με στρατιωτικό αεροπλάνο C 130.
Ο Πηγή Δεβετζή βραβεύθηκε από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής γιατί αποφάσισε να επιστρέψει και να ολοκληρώσει τις σπουδές της, δίνοντας το παράδειγμα και σε δεκάδες άλλα παιδιά να πράξουν το ίδιο. "Χρώσταγα δεκάδες μαθήματα αλλά τώρα έμειναν μόνο 14, μόνο θέληση αρκεί να υπάρχει και όλα γίνονται", είπε η ολυμπιονίκης, που έχει επιστρέψει για τα καλά στα έδρανα και έχει πάρει στα σοβαρά τον ρόλο της φοιτήτριας φέτος.
Η Πηγή Δεβετζή, την οποία τίμησε με την παρουσία της και η καλή της φίλη και βουλευτής Νατάσα Ράγιου, αφιέρωσε το βραβείο στον αδικοχαμένο πατέρα της και φυσικά στο Νίκο Σαμαρά. Δείτε ένα ξεχωριστό photo story 50 εικόνων από τις στιγμές που ακολούθησαν την βράβευσή της...
πηγη www.thrakisports.gr