Σελίδες


Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η Ορεστιάδα 3-1 την Αργυρούπολη και επέστρεψε στη Volleyleague





Οκτώ χρόνια μακριά από την Α1 ήταν πολλά… Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας εδώ και λίγη ώρα πανηγυρίζει την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία μετά τον υποβιβασμό του την σεζόν 2005-2006, καθώς στον ‘τελικό’ του 22ου ειδικού τουρνουά ανόδου επικράτησε με 3-1 της Αργυρούπολης και πήρε τη 2η θέση στη βαθμολογία πίσω από την ΜΕΝΤ που είχε εξασφαλίσει την άνοδο της από το βράδυ της Παρασκευής.

Στο κλειστό γυμναστήριο ‘Νίκος Σαμαράς’ περίπου 1500 οπαδοί των πράσινων του Έβρου έδωσαν μεγάλη βοήθεια στον Νίκο Αντωνιάδη και τους παίκτες του οι οποίοι με το τέλος του αγώνα έγιναν ένα με τον κόσμο που μπήκε μέσα στο γήπεδο και όλοι μαζί πανηγύρισαν με την ψυχή τους την άνοδο της ομάδας τους.

Όσον αφορά το παιχνίδι ουσιαστικά κομβικό σημείο ήταν το πρώτο σετ, όπου το αρχικά καλό ξεκίνημα του ΑΟΝΑ (προηγήθηκε με 10-13) ανατράπηκε με τα σερβίς του Χουσίδη που έφεραν την Ορεστιάδα στο 16-13. Η Αργυρούπολη μπόρεσε να πλησιάσει στον πόντο, αλλά μετά το τάιμ άουτ ο Διαμαντίδης με 2/2 επιθέσεις έκανε το 24-21 για να τελειώσει το σετ ο Κεμανετζής.

Στο β’ σετ η Αργυρούπολη μπήκε στο ματς όταν το σκορ είχε γίνει 8-0 (με τον Δημητρούδη στο σερβίς και με πολλά μπλοκ) και το 2-0 έγινε πολύ εύκολα, ενώ στο 24-11 η ομάδα του Μπουτσουρή έχασε με τραυματισμό και τον Παπαστέλιο.

Παρόλα αυτά επέστρεψε στο ματς στο γ’ σετ όπου εκμεταλλευόμενη τα πολλά χαμένα σερβίς του ΑΟΟ προηγήθηκε με 4-10. Η είσοδος του Ποτολίδη αντί του Διαμαντίδη έφερε το σκορ στο 7-10, αλλά στο 8-11 ο Μηνούδης πήγε στο σερβίς, το σκορ έγινε 8-16 και το σετ κύλησε εύκολα για τον ΑΟΝΑ.

Η εκκίνηση του δ’ σετ όμως θύμισε έντονα αυτή του β’ καθώς οι Θρακιώτες προηγήθηκαν με 5-0 βάζοντας από την αρχή τα δύσκολα στην Αργυρούπολη. Η Αθηναϊκή ομάδα πλησίασε στο -2 (15-13), αλλά έχασε μια εύκολη άμυνα (16-13) και στο 18-14 η χαμένη κόντρα του Μηνούδη ήταν η αρχή του τέλους με την Ορεστιάδα να φτάνει στη νίκη.

Τα σετ: 25-21, 25-11, 17-25, 25-17
ΑΟ Ορεστιάδας (Αντωνιάδης): Κεμανετζής 11 (8/13 επ., 3 μπλοκ), Δημητρούδης 4 (2/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Βλασακίδης 20 (16/28 επ., 4 μπλοκ, 44% υπ. – 22% άριστες), Διαμαντίδης 13 (12/25 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 44% υπ. – 28% άριστες), Καρδαμανίδης 8 (8/21 επ.), Χουσίδης 9 (6/14 επ., 3 μπλοκ), Κωνσταντινίδης –λ (57% υπ. – 43% άριστες) / Προδρομίδης, Ποτολίδης 3 (2/9 επ., 1 μπλοκ) 

ΑΟΝ Αργυρούπολης (Μπουτσουρής): Μηνούδης 11 (9/23 επ., 2 άσοι, 60% υπ. – 60% άριστες), Λουκάς 11 (10/25 επ., 1 μπλοκ, 56% υπ. – 30% άριστες), Σαμαντάς 7 (5/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μπατιστάτος 9 (6/36 επ., 3 μπλοκ), Δημητριάδης 1 (1 μπλοκ), Παπαστέλιος 2 (1/2 επ., 1 άσο), Κοτζαμπάσης –λ (53% υπ. – 39% άριστες) / Χριστοδουλάκης 1 (1 μπλοκ), Παυλίδης 2 (1/1επ., 1 μπλοκ), Κουμουνδούρος 1 (1/1 επ.), Αγγέλης




Αντωνιάδης: "Αφιερωμένη στον κόσμο και στον Νίκο Σαμάρα"

 
Στον κόσμο της Ορεστιάδας και τον Νίκο Σαμαρά αφιέρωσε ο Νίκος Αντωνιάδης τη νίκη και τον άνοδο της Ορεστιάδας, ενώ ο Νίκος Μπουτσούρης τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από την συνολική πορεία της ομάδας του όλη τη χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Νίκος Αντωνιάδης (ΑΟ Ορεστιάδας): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, περάσαμε πολλά, κάναμε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε ως εδώ. Δεν τα πήγαμε πολύ καλά στο πρώτο τουρνουά, είχα πει και στην Αθήνα πως χρειαζόμαστε τρεις νίκες, και τις κάναμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, τους αφιερώνω τη νίκη, όπως και σε όλο τον κόσμο που ήρθε να μας δει, και φυσικά και στο Νίκο το Σαμαρά. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, είμαι συγκινημένος. Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε, θα δούμε πως θα είναι τα πράγματα στη Volleyleague και τι θα συναντήσουμε εκεί. Ονειρευόμουν αυτή τη μέρα, το θέλαμε όλοι πάρα πολύ, δουλέψαμε πάρα πολύ και σκληρά, κάναμε μεγάλες θυσίες, είχαμε και μεγάλη αναμονή λόγω του Πάσχα, αλλά και του τουρνουά των δευτεραθλητών, αλλά τελικά δικαιωθήκαμε και όλα πήγαν καλά».

Νίκος Μπουτσουρής: «Είχαμε κάνει ένα σχέδιο για το παιχνίδι, μέχρι ένα σημείο στο πρώτο σετ πήγε όπως το περιμέναμε, κάποιες λεπτομέρειες πιστεύω, και λάθη δικά μας σε τακτικά θέματα κρίνανε το πρώτο σετ. Μετά βάρυνε η ψυχολογία μας και στο 2ο σετ δείξαμε πολύ ευάλωτοι και κακό πρόσωπο. Καταφέραμε μετά, επανήλθαμε στο σετ, κάναμε τακτικά, αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Στο 4ο σετ όμως δεν αντέξαμε, πάλι κάποιες φάσεις καθοριστικές για την έκβαση του ματς ήταν κακές για μας, και δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι. Θεωρώ ότι δίκαια η Ορεστιάδα παίρνει το δεύτερο εισιτήριο, εμείς μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι για την πορεία μας. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή για την πορεία μας φέτος, από τις 26 Αυγούστου που ξεκινήσαμε, μέχρι σήμερα 11 Μαΐου, η ομάδα πέτυχε πάρα πολλά, μεγάλωσε αρκετά γρήγορα, κατάφερε πράγματα που ούτε εμείς δεν πιστεύαμε το καλοκαίρι που τη σχεδιάζαμε, και το γεγονός ότι φτάνουμε μέχρι την τελευταία μέρα, να διεκδικούμε κάτι τόσο μεγάλο, όσο η άνοδος στην Α1, καταμαρτυρά την ικανοποίηση μας για αυτή την ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι για την επόμενη μέρα καθώς όλα ήταν ρευστά μέχρι σήμερα, θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και τους παίκτες τις επόμενες μέρες, ώστε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για την επόμενη χρονιά».

πηγη www.volleyball.gr