Σελίδες


Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μόνο ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός στα Κύπελλα Ευρώπης, γυρίσαμε στο 1980!

Μόνο ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός στα Κύπελλα Ευρώπης, γυρίσαμε στο 1980!

Μόνο δύο ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης βόλεϊ ανδρών 2014-15. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και κρατάει ψηλά τη σημαία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αγωνιστεί στο Challenge Cup.
Οριστικά εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων μένουν Α.Ο.Κηφισιάς, Α.Ο.Φοίνικας Σύρου και Παμβοχαϊκός με τους δύο πρώτους να επικαλούνται έλλειψη γηπεδικών εγκαταστάσεων. Επίσης ρωτήθηκαν ο ΠΑΟΚ, ο Γ.Σ.Λαμίας και η ΑΕΚ αλλά οι απαντήσεις στην ΕΟΠΕ ήταν αρνητικές. Μπορεί οι διοίκήσεις των ομάδων να έχουν τα δίκια τους και να σκέφτονται να δαπανήσουν χρήματα για τις υποβαθμισμένες ευρωπαϊκές διοργανώσεις που επί της ουσίας δεν έχουν να προσφέρουν και πολλά αλλά η πραγματικότητα λέει πως γυρίσαμε πίσω στο 1980. Πριν από 24 χρόνια ήταν και η τελευταία φορά που το ανδρικό ελληνικό βόλεϊ αγωνίστηκε με δύο ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο ανώτερος αριθμός που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά κύπελλα και σε βαλκανικό σε μία σεζόν ήταν έξι ομάδες. Να σημειωθεί πως και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά επειδή το γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» δεν πληροί τις προϋποθέσεις ο Εθνικός δεν δήλωσε συμμετοχή.

Η μακροχρόνια απουσία των ελληνικών ομάδων σύντομα θα έχει και τις επιπτώσεις της με την απώλεια της δεύτερης θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα την απώλεια της 5ης θέσης στα Ευρωπαϊκά κύπελλα όπως συνέβη και με τις γυναίκες όπου οι ευρωπαϊκές θέσεις μειώθηκαν από τέσσερις σε τρεις.


Αναλυτικά οι συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης την περίοδο 2014-15:

ΑΝΔΡΕΣ
Champions League: Ολυμπιακός
Challenge Cup: Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
CEV Cup: Ολυμπιακός, ΑΕΚ
Challenge Cup: Πανναξιακός
ΠΗΓΗ www.volleynews.gr