Σελίδες


Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Δεληκώστας: «Στο χέρι μας να ανεβάσουμε ψηλά την Εθνική»




Δεληκώστας: «Στο χέρι μας να ανεβάσουμε ψηλά την Εθνική»

«Για τον οποιονδήποτε θα ήταν πρόκληση να δουλέψει στην Εθνική ομάδα, αλλά προσωπικά η κουβέντα που κάναμε με τον Σωτήρη ήταν αυτή που έκανε τα πάντα εύκολα για μένα. Από τη στιγμή που μου εξήγησε ότι δεν θέλει απλά έναν βοηθό αλλά έναν συνεργάτη προπονητή που θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες μέσα σε μισή ώρα είχαμε συμφωνήσει, αφού μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε το πρότζεκτ που μου παρουσίασε».
Ο Κώστας Δεληκώστας όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου είναι πλέον ο άμεσος συνεργάτης του Σωτήρη Δρίκου στην Εθνική ομάδα Ανδρών και μιλώντας στο www.volleyball.gr δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

«Έκπληξη ήταν για μένα ως προς τον χρόνο που έγινε η προσέγγιση. Δεν το περίμενα, αλλά από κει και πέρα το πιο σημαντικό είναι η δουλειά που έχω να κάνω κι αυτό είναι που πραγματικά με ενδιαφέρει», τόνισε αρχικά ο προπονητής του ΑΟ Ορεστιάδας ο οποίος έδειξε να πιστεύει πάρα πολύ στο υλικό της Εθνικής ομάδας.

«Υπάρχει ταλέντο και μια καλή φουρνιά αθλητών. Παράλληλα το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά το περασμένο καλοκαίρι έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος, στα δικά μου μάτια δείχνει ότι πέρα από ταλέντο έχουν και φιλοδοξίες για να οδηγήσουν την ομάδα ψηλά», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η Ομοσπονδία με την κίνηση της να επαναφέρει την Εθνική στο Γουόρλντ Λιγκ, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να δίνουμε αγώνες υψηλού επιπέδου, την έβαλε σε άλλη τροχιά. Τώρα είναι στο χέρι των παικτών και των προπονητών να ανεβάσουν πιο ψηλά τον πήχη».

Ο ίδιος έχει την εμπειρία από Εθνικές ομάδες καθώς για 3.5 χρόνια βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Κύπρου και θεωρεί ότι η δουλειά σε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι πιο εύκολη γιατί: «στην Εθνική επιλέγεις τους καλύτερους. Επίσης στις ομάδες είναι πιο διακριτοί οι ρόλοι ως προς το ποιος θα παίζει, ενώ στην Εθνική όλοι θέλουν να παίξουν».
volleyball.gr