Σελίδες


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

"ΑΝΑΣΑ" για τον παραθαλλάσιο δρόμο Μαρώνειας-Δικέλλων και το νέο κλειστό γυμναστήριο


Η παραθαλλάσια οδός που θα διέρχεται από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, θα διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας, τα τείχη της Αρχαίας Ισμάρας, θα διέρχεται από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσημβρίας και
θα καταλήγει στην υφιστάμενη ασφαλτοστρωμένη οδό προς Δίκελλα-Μάκρη, καθώς και η πρόσφατη πρόταση της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης για ένα νέο Κλειστό Γυμναστήριο, ήταν δύο από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποίησαν ο επικεφαλής Παύλος Μιχαηλίδης και σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α", με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ.Πέτροβιτς.

Ως αποτέλεσμα των επαφών που είχαμε με τοπικούς τουριστικούς παράγοντες η παράταξή μας θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας το συγκεκριμένο έργο για την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Η συγκεκριμένη οδός πέρα του ότι συνδέει 10 αρχαιολογικούς χώρους με κορυφαίο το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, μπορεί να αποτελέσει και τον "δρόμο του κρασιού" ως πόλο έλξης παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος.


Πέρα λοιπόν από την ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα αρχαία πατητήρια και να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο που είναι γνωστός από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα για τις αμπελοκαλλιέργειες και τους αμπελώνες στους πρόποδες του Ίσμαρου με θέα το Θρακικό πέλαγος.Κατά την παραμονή τους θα μπορούν να επισκεφτούν οργανωμένα κτήματα και να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του τρύγου καθώς και όλη τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανταποκρίθηκε άμεσα και σε επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας διαπίστωσε πως ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η σχετική μελέτη και μας επιβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο έργο είναι επιλέξιμο για ένταξη του στον νέο ΕΣΠΑ.

Αντιθέτως δεν είναι επιλέξιμη για το ΕΣΠΑ (το είχαμε τονίσει ως παράταξη εξαρχής), η ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου όπως αυτό το είχαν εξαγγείλει  ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ο τότε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, χωρητικότητας 3,5 χιλιάδων θέσεων και προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει η νέα αυτή πρόταση για την οποία ενημερώσαμε τον κύριο Πέτροβιτς, η οποία περιλαμβάνει
ένα Κλειστό Γυμναστήριο πιο λειτουργικό, μικρότερο σε χωρητικότητα (οι 3.500 θέσεις θεωρούνται πλέον πολλές) και κυρίως πιο οικονομικό, αφού προυπολογίζεται στο ένα τρίτο του κόστους από εκείνο που έχει εξαγγελθεί.

Μια πρόταση που συμβαδίζει με όλους τους κανονισμούς της ομοσπονδίας βόλεϊ, με τα πλέον σύγχρονα υλικά και το σημαντικότερο με μηδενικό κόστος λειτουργίας.
Το συνολικό δε κόστος προυπολογίζεται στα  4,5 εκατ. ευρώ χωρίς την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και επιπλέον υπάρχει η δέσμευση από την Λέσχη Πετοσφαίρησης ότι οι απαραίτητες τεχνικές και αρχιτεκτονικές μελέτες θα γίνουν εντελώς δωρεάν.

Μάλιστα για αυτό ακριβώς το θέμα αιτηθήκαμε ως παράταξη να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Και για αυτό το έργο ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης ήτανε ιδιαίτερα θετικός με δεδομένη την υποστήριξη που παρέχουν με τον Περιφερειάρχη κύριο Παυλίδη, προς την ομάδα βόλλευ του Εθνικού. Συμφωνήσαμε ότι βασική προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση του κατάλληλου χώρου από τον δήμο Αλεξανδρούπολης και η από κοινού προσπάθεια Περιφέρειας και Δήμου για την εξασφάλιση των απαιραίτητων πόρων.



Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."


Πηγή: http://www.gatzoli.gr/2015/02/blog-post_29.html#ixzz3ReEjHlFY