Σελίδες


Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ντέρμπι με άρωμα... Λιγκ Καπ


Ντέρμπι με άρωμα... Λιγκ Καπ
Στην άτυπη ρεβάνς του τελικού του Λιγκ Καπ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Ολυμπιακό (8/12, 17.00, Novasports-4) για τη 15η αγωνιστική της Volleyleague.
Είναι ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι και για τις δύο ομάδες που θέλουν τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και πρωτοπόρος, αλλά καταδιώκεται από τον ΠΑΟΚ. Ο Εθνικός δίνει τη μάχη του για να μπει στην 4άδα και αν μπορεί να κατακτήσει και την τρίτη θέση.

Οι ακρίτες σε 14 αγώνες έχουν 28 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας, όμως, αισθάνονται την ανάσα της Κηφισιάς και του Φοίνικα που ισοβαθμούν στη 4η θέση με 27 βαθμούς. Σε 7 εντός έδρας αγώνες ο Εθνικός έχει 6 νίκες και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ενώ ανοικτό παραμένει πάντα το ζήτημα του Μπόζινταρ Τσουκ ο οποίος και για αυτό τον αγώνα θα είναι στη διάθεση του Σάκη Μουστακίδη. Στην 12αδα για πρώτη φορά θα είναι και ο Αμερικανός πασαδόρος Κρίστοφερ Όστιν, ενώ ο κόσμος αναμένεται να δώσει δυναμική παρουσία στο πλευρό της ακριτικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» που στέφθηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2013-14. Έχοντας έναν αγώνα λιγότερο (αυτόν με την ΑΕΚ) βρίσκεται πίσω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Οι ερυθρόλευκοι στα μέσα της εβδομάδας είχαν να δώσουν και τον αγώνα Κυπέλλου στο Βραχάτι και από σήμερα το πρωί βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Μουστακίδης: «Πιο ανταγωνιστικοί από το Λιγκ Καπ»Μουστακίδης: «Πιο ανταγωνιστικοί από το Λιγκ Καπ»

Ο Εθνικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, και ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Μουστακίδης τόνισε: 
«Ξέρουμε τα λάθη που κάναμε στον τελικό του Λιγκ Καπ και τα δουλέψαμε για να βελτιωθούμε όχι μόνο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά και για τη συνέχεια. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Πιθανότατα να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι απ΄ότι στον τελικό του Λιγκ Καπ. Το σημαντικό είναι να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Ο κόσμος θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ο μεγάλος στόχος στο πρωτάθλημα είναι η είσοδος στην 4αδα».

Κοκκινάκης: «Δύσκολο ματς, αλλά όταν παίζουμε καλά, νικάμε»

    Κοκκινάκης: «Δύσκολο ματς, αλλά όταν παίζουμε καλά, νικάμε»

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη στον αγώνα με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη κάτι που αναγνωρίζει ο Μενέλαος Κοκκινάκης. 
«Ο αγώνας θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τον τελικό του Λιγκ Καπ. Ο Εθνικός στην έδρα του πάντα παίζει καλύτερα. Θέλουμε και οι δύο ομάδες τη νίκη. Εμείς για το αήττητο και την πρωτιά και ο Εθνικός για την 4αδα. Θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά έχουμε δείξει πως όταν πιάνουμε καλή απόδοση κερδίζουμε. Υπάρχει λίγο κούραση από τους αγώνες που δίνουμε Τετάρτη, Σάββατο αλλά δε μας επηρεάζει».
www.volleynews.gr