Σελίδες


Σάββατο 4 Αυγούστου 2012


Στόχος η σωτηρία της ομάδας

Γράφτηκε από  
    Στόχος η σωτηρία της ομάδας









    Προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα είναι και επίσημα πλέον τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Σάκης Μουστακίδης ο οποίος υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιο του με τους «κυανόλευκους» του Έβρου. Μιλώντας στο Greekvolley.com o Θρακιώτης τεχνικός υπογράμμισε πως βασικός στόχος του Εθνικού είναι η παραμονή και η παραγωγή ταλέντων…
    Στο «τιμόνι» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα βρίσκεται τη φετινή χρονιά ο Σάκης Μουστακίδης ο οποίος μετά την πολύ καλή δουλειά που έκανε τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες των «κυανόλευκων», κάνει το βήμα παραπάνω αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά ανδρική ομάδα και μάλιστα σε επίπεδο της Α1.  
    Ο Σάκης Μουστακίδης παρά το γεγονός ότι αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην καριέρα ομάδα σε επίπεδο Α1 μόνο αγχωμένος δεν δείχνει.
    Εξάλλου τόσα χρόνια στα γήπεδα του βόλεϊ και στις ακαδημίες του Εθνικού, η προοπτική του να αναλάβει προπονητής στην ανδρική ομάδα δεν του προκαλεί κάποια διαφορετικά συναισθήματα ή έκπληξη. Μάλιστα όπως σχολίασε στοGreekvolley.com  η πρόσληψή του ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων…
    «Δεν είναι μια καινούργια κατάσταση για εμένα αυτό το πράγμα. Ίσως ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.  Έχω ασχοληθεί εδώ και χρόνια με τα τμήματα υποδομής της ομάδας και γενικά βρισκόμουνα ενεργά στον χώρο του βόλεϊ. Έτσι δεν είναι κάτι το διαφορετικό για εμένα το να είμαι προπονητής στην ανδρική ομάδα του Εθνικού» τόνισε ο Σάκης Μουστακίδης.
    Όσον αφορά τους στόχους για τη νέα χρονιά ο Θανάσης Μουστακίδης έδειξε να έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης τονίζοντας «Βασικός στόχος για εμένα είναι η σωτηρία της ομάδας στην κατηγορία σε μια δύσκολη χρονιά. Από εκεί και μετά όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην βουλιάξει οικονομικά η ομάδα. Το μπάτζετ τη νέα χρονιά θα είναι μειωμένο από περίπου 20 με 25% σε σχέση με αυτό τις προηγούμενης περιόδου. Από εκεί και μετά θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια μεταξύ μας και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απρόοπτη κατάσταση που δημιουργηθεί. Από εκεί και μετά μοίρα του εθνικού είναι να παράγει παίκτες και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».
    Σχολιάζοντας το μοντέλο που θα ακολουθήσει τη φετινή χρονιά ο Εθνικός και το τι ρόστερ θα παρουσιάσει υπογράμμισε «Το ρόστερ ακόμη δεν έχει σχηματιστεί. Το παλεύουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Η κατάσταση σε αυτό το θέμα είναι τόσο ευμετάβλητη που κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα με σιγουριά. Το μοντέλο που θα κινηθούμε είναι να αποκτήσουμε έναν ξένο διαγώνιο και ίσως έναν ακραίο και από εκεί και μετά να βασισθούμε στο υπάρχον υλικό που έχουμε. Από εκεί και μετά θέλουμε να βάλουμε στην ομάδα 1-2 παιδιά ακόμη, αλλά θα δούμε. Νομίζω πως θα τα καταφέρουμε».
    Για το θέμα του Ραφαήλ Κουμεντάκη και το τι γίνεται τόνισε «Όλα είναι στον αέρα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα συγκεκριμένο».
    Τέλος ο  Μουστακίδης ερωτώμενος αν είναι δυσκολότερο το έργο που αναλαμβάνει τώρα σε σχέση με αυτό του προπονητή ακαδημιών απάντησε ξεκάθαρα «Θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Νομίζω το βόλεϊ είναι το ίδιο και δεν αλλάζει. Ωστόσο εγώ πιστεύω πως είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάξεις από την αρχή έναν αθλητή και να του μάθεις τα σωστά στοιχεία όταν είναι μικρός στις ακαδημίες, παρά το να προπονείς μια ανδρική ομάδα. Εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά».

    ΠΗΓΗ : greekvolley.com