Σχόλιο αναγνώστη για την μετάδοση των αγώνων Βόλεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Μέγας! Παντογνώστης! Γλωσσομαθής! ...............!
Ο λόγος για τον άνθρωπο, που μετέδιδε χθες τον αγώνα βόλεϊ γυναικών Ιταλίας-Κορέας. Νίκος Παγιωτέλης το όνομά του.
Όσο και να προσπαθείς να μή δώσεις σημασία σ'αυτά που λέει, ε! κάποια στιγμή εκνευρίζεσαι και λες: "Ρε φίλε, πήγες διακοπές στο Λονδίνο (γιατί διακοπές κάνει ο συγκεκριμένος), ωραία αρκέσου στο να μεταδίδεις τουλάχιστον ό,τι βλέπεις (γιατί δεν σε κόβω να βλέπεις και πολλά) και μη μου σπας τα νεύρα που κάθισα ήρεμα να απολαύσω ένα ωραίο παιχνίδι!"
Χθες πέρα από τους "νέους" όρους του αθλήματος (όπως πέναλτυ, λόμπα, πάιπ), μας "ξέκανε" μετονομάζοντας την "αμυνα" σε "ντουμπλάζ", που στα ελληνικά θα λέγαμε υποστήριξη επίθεσης.
Επίσης μας έδειξε τις ικανότητές του στη μετάφραση. Τον ακούσαμε να μας εξηγεί στο τάιμ-αουτ τί έλεγε ο κορεάτης προπονητής. Παλιότερα έκανε το ίδιο με τον προπονητή της Βραζιλίας, των Η.Π.Α., της Σερβίας και της Ρωσίας ίσως και άλλων που πιθανόν να μου διέφυγαν. Μα τόσες πολλές γλώσσες ξέρει; και αφού έμαθε τόσες γλώσσες γιατί δεν φροντίζει να μάθει και τη "γλώσσα του βόλεϊ και να μη μας τα "πρήζει";
Το αποκορύφωμα της γλωσσομάθειάς του, όταν ο Μπαρμπολίνι, προπονητής της Ιταλίας, έδωσε εντολή να παίξουν με πλασέ, αυτός μας είπε ότι έδωσε εντολή για καλή υποδοχή και παίξιμο σε πρώτο χρόνο.
Θα αφήσω ασχολίαστα τα άστοχα σχόλια σε συγκεκριμένες φάσεις και τη βιασύνη του να δίνει τη μπάλλα στην αντίθετη ομάδα από αυτή που έπρεπε, απλά και μόνο γιατί δεν ξέρει τα "σήματα" των διαιτητών. Όπως επίσης και την ανακοίνωση λανθασμένου σκορ σε πολλές περιπτώσεις γιατί δεν πρόσεξε ότι στον πίνακα ακόμη δεν το είχαν αλλάξει.
Παράκληση στους υπευθύνους, αν υπάρχουν, βάλτε τους να λένε τον καιρό ή τα μνημόσυνα και τις κοινωνικές εκδηλώσεις. μακριά από το άθλημα τέτοιοι άθλιοι δημοσιογραφίσκοι. Το άθλημα έχει τραβήξει πολλά δεν χρειάζεται ναυποφέρει κι άλλο.
--
Κώστας Γιαννιλερ