Σελίδες


Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΠΕ 2012



ΘΕΜΗ ΚΑΛΠΑΚΤΣΟΓΛΟΥ
Καθηγητή Διαιτησίας FIVB
τ. Ειδικού Γραμματέα Δ.Σ. ΕΟΠΕ
τ. FIVB Διεθνή Διαιτητή

Με αφορμή τις επερχόμενες την 1-9-2012 εκλογές της ΕΟΠΕ, που προκηρύχθηκαν την Παρασκευή 10-8-12 και ώρα 14.00 (!!!) από το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, και για τις οποίες τόσο το Σωματείο μου (Ο.Φ. ΓΕΡΑΚΑ), όσο και πολλά ακόμα Σωματεία δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα (28-8-12)  από την ΕΟΠΕ την ταχυδρομική πρόσκληση της Γ.Σ. με τα θέματα, τις προθεσμίες για τις υποψηφιότητες κλπ, θέλω με την παρούσα μου να γνωστοποιήσω στους λιγοστούς εναπομείναντες λάτρεις του Βόλεϊ, αλλά και στους υποψήφιους των 2 παρατάξεων, τις θέσεις μου και τις απόψεις μου για την υπάρχουσα κατάσταση.
    Ποιος ήταν ο λόγος της προκήρυξης των εκλογών στις 10/8, της λήξης των υποψηφιοτήτων στις 20/8(;) και της διενέργειας τους την 1/9, όταν όλος ο κόσμος απουσιάζει με άδειες, τα Σωματεία υπολειτουργούν και τα Δ.Σ. δεν συνεδριάζουν, με αποτέλεσμα να μην το πληροφορηθούν καν οι ενδιαφερόμενοι;
    Γιατί να δημιουργηθεί εκ προοιμίου αντιπαράθεση και αντιπαλότητα μεταξύ των υποψηφίων, με αποτέλεσμα τον διασυρμό του αθλήματος μας με τον χαρτοπόλεμο και τις ένθεν και ένθεν δημοσιεύσεις, την προσφυγή στα Δικαστήρια με Ασφαλιστικά μέτρα, αναμένοντας την απόφαση στις 29-8-12 για να προγραμματίσουν οι «εκλέκτορες» το ταξίδι τους στο Βόλο;
    Ποιοι είναι τελικά οι «εκλέκτορες» που θα αποφασίσουν το ποιοι θα διοικήσουν το δύσμοιρο άθλημα μας τα επόμενα 4 χρόνια; Έχουν σχέση με το Βόλεϊ; Είναι μέλη των Σωματείων που εκπροσωπούν; Έχουν θέσεις, απόψεις, προτάσεις για να βγεί το άθλημα μας από το τέλμα, ή θα πάνε μία ωραία εκδρομή μόνο για να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που τους έχει ήδη δοθεί;
    Τι απέγινε η παλαιότερη πρόταση μου στο Δ.Σ. οι «εκλέκτορες» να είναι και μέλη των  Δ.Σ. των Σωματείων τους, ώστε να γνωρίζουν, κατά τεκμήριο τουλάχιστον, πρόσωπα και πράγματα για να μπορέσουμε επιτέλους κάποτε να μιλήσουμε για Βόλεϊ στις συγκεντρώσεις και στις Γενικές Συνελεύσεις;
Κύριοι επικεφαλής των 2 παρατάξεων:
•    Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για άλλους πειραματισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες
•    Το άθλημά μας έχει πάρει τον κατήφορο τόσο ουσιαστικά, όσο και τυπικά (59η η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη στους άνδρες και       57η στις γυναίκες)
•    Τα Σωματεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και με την αβεβαιότητα που υπάρχει και την έλλειψη κανόνων, μειώνεται καθημερινά ο αριθμός τους, στέλνοντας τα παιδιά σε άλλα αθλήματα αλλά και εκτός αθλητισμού.
Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τα προσωπικά-πολιτικά-τοπικά-κομματικά-σωματειακά συμφέροντα και προσπαθήστε να συνθέσετε ένα Δ.Σ. στο οποίο να συμμετάσχουν αυτοί που μπορούν και έχουν τις γνώσεις και τον απαιτούμενο χρόνο, μήπως και σταματήσει η κατηφόρα που έχουμε πάρει.
Είμαστε λίγοι και δεν περισσεύει κανείς. Το ακούμε να το λένε πολλοί, αλλά στην πράξη δεν γίνεται τίποτα.
Σε ότι αφορά στην προσωπική μου πορεία και επειδή έχω δεχθεί σχετικά ερωτήματα από πολλούς ανθρώπους του βόλεϊ, θέλω να δηλώσω δημόσια ότι η μη υποβολή υποψηφιότητας στις επερχόμενες εκλογές, έχει άμεση σχέση με όλα όσα ανέφερα παραπάνω.
Έχω  γράψει την ιστορία μου στο άθλημα μας, συμμετέχοντας και εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως FIVB διαιτητής επί 23 έτη σε όλες τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις, ως μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της FIVB επί 4 έτη και σήμερα ως καθηγητής Διαιτησίας της FIVB και εκπρόσωπός της ως παρατηρητής διαιτησίας και Supervisor στο World League. Και βέβαια και ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ με τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα.
Δεν αποβλέπω λοιπόν σε προσωπικά οφέλη και προσωπική προβολή, αλλά προσπαθώ να βάλω ένα λιθαράκι που θα σταματήσει την κατρακύλα που έχει πάρει το άθλημά μας. 
Αθήνα 28-8-2012

πηγη liberovolley11.blogspot.com