Σελίδες


Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ο Θανάσης Μουστακίδης νέος προπονητής του Εθνικού


Το σήριαλ του καλοκαιριού έλαβε τέλος και οριστικά για τον Εθνικό. Προπονητής της ομάδας βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης για τη νέα αγωνιστική σεζόν για να την οδηγήσει στα δύσκολα μονοπάτια της Α1 θα είναι ο Θανάσης Μουστακίδης. Βοηθός του θα είναι ο Ανέστης Γιαννακόπουλος (παραμένει στο πόστο αυτό), ενώ ο μέχρι πρότινος τεχνικός Γιάννης Ανδρεάδης θα αναλάβει τα τμήματα ανάπτυξης.

Έτσι έλαβε τέλος, ένα θέμα που απασχόλησε μακράν τους ανθρώπους του βόλεϊ της περιοχής, αφού οι συζητήσεις για το νέο πρόσωπο που θα...αναλάβει είχαν κρατήσει αρκετά και ενώ είχαν γίνει και προχωρημένες συζητήσεις και με τους Δημητριάδη, Δεληκώστα.

Πλέον έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη συγκρότηση του ρόστερ της νέας περιόδου και οι διαδικασίες αναμένεται να τρέξουν γρήγορα αφού σε 15-20 ημέρες θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα περίοδο. Η «Γ» συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Γιάννη Τζίμα και μας μετέφερε τις πρώτες σκέψεις.

«Ήδη είμαστε στα γραφεία του συλλόγου με τους προπονητές και προχωράμε στο σχεδιασμό της ομάδας. θα βασιστούμε στον περσινό κορμό της ομάδας δίνοντας έμφαση στην προώθηση των δικών της νεαρών παιδιών, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να μπορούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις».

Ήδη έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς στην κατεύθυνση…

Ναι έτσι είναι. Ήδη το υλικό που υπάρχει κάτω από τη μεγάλη ομάδα είναι πάρα πολύ καλό, με παιδιά που έχουν εξαιρετικό ταλέντο που με την κατάλληλη δουλειά μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια οι ομάδες του Εθνικού στους παίδες και τους εφήβους έχουν πανελλήνιες επιτυχίες και τίτλους . Αυτό το υλικό που έχουμε θέλουμε να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο και να βγάλουμε καινούριους αθλητές για την μεγάλη ομάδα.

Μπορούμε να μιλήσουμε για το ύψος του μπάτζετ στο οποίο θα κινηθεί η ομάδα;

Λόγω των καιρών, της οικονομικής κρίσης, κατά τα ψέματα θα είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Θέλουμε μέσα στην προσπάθεια ικανοποίησης παλαιών υποχρεώσεων της ομάδας – ώστε και αυτές να αποτελέσουν σταδιακά παρελθόν – να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Βασιζόμενοι στον περσινό κορμό και τα νέα παιδιά που θα προωθηθούν θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν κάποια χρήματα για να κλείσουμε τα παλιά μέτωπα και τις οφειλές που είχαμε. Χωρίς με αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα θα αντιμετωπίσει οποιονδήποτε κίνδυνο

Τι στόχους θα έχει ο Εθνικός τη νέα σεζόν;

Πρωταρχικώς στόχος της ομάδας θα είναι η παραμονή και η όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία της. Βλέποντας βέβαια συγκριτικά και τις άλλες ομάδες ευελπιστούμε ότι η πορεία της ομάδας θα είναι πάρα πολύ καλή και δεν θα αρκεστούμε μόνο στην παραμονή μας.

Πόσους ξένους θα έχει φέτος η ομάδα του Εθνικού;

Δεν έχουμε μιλήσει για αριθμό ξένων αθλητών. Είναι θέμα του νέου μας προπονητή και των εισηγήσεων που μας κάνει αυτές τις ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται έναν καλό διαγώνιο που θα προέλθει από την ξένη αφορά. Από εκεί και πέρα βλέπουμε για τις υπόλοιπες θέσεις

Ο κ. Μουστακίδης τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής των μικρών ομάδων του Εθνικού αλλά και τεχνικός διευθυντής. Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή για το πρόσωπο του Θανάση Μουστακίδη;

Μπορούμε να το θεωρήσουμε ως μια φυσιολογική εξέλιξη, ως ένα φυσικό επακόλουθο. Ο Θανάσης Μουστακίδης έχει τεράστια ιστορία στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ και είναι γνωστή σε όλους. Τα τελευταία χρόνια η συνεισφορά του στον Εθνικό είναι πολύ σημαντική , με τα αναπτυξιακά τμήματα που είχε και τις επιτυχίες στα παιδικοεφηβικά, θεωρούσαμε όλοι στη διοίκηση ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ανδρικής ομάδας είναι φυσική συνέχεια των πραγμάτων.

Πότε αρχίζει η προετοιμασία;

Φυσιολογικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και ευελπιστούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ με την πρώτη προπόνηση θα έχει ολοκληρωθεί.

Ρεπορτάζ - συνέντευξη: Γιώργος Πανταζίδης
Πηγή: anti-typos.blogspot.gr