Σελίδες


Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Χωρίς φιλικά αλλά χωρίς γκρίνια...η εθνική εφήβων των εβριτών!


Επέστρεψε απόψε στην Ελλάδα (στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης (φωτό) κι από εκεί ταξίδεψαν για Πορταριά) η αποστολή της Εθνικής Εφήβων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα το οποίο χρησίμευσε ως προετοιμασία για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνουν σε Δανία και Πολωνία και ο προπονητής του εθνικού συγκροτήματος Στέλιος Καζάζης μίλησε στο volleynews.gr για...
τα συμπεράσματα του στη διοργάνωση αλλά και για τον προβληματισμό του που λόγω... κρίσης δεν θα δοθούν άλλοι αγώνες πριν την αναχώρηση στη Δανία στις 22 Αυγούστου.

«Πήγαμε καλά στο Στρένιανιν. Είμαι ευχαριστημένος. Τα παιδιά δουλεύουν και βελτιώνονται. Δώσαμε δύσκολα και γερά ματς που θα μας βοηθήσουν για το Ευρωπαϊκό. Ακόμα και το ματς με την Ρουμανία ήταν πολύ καλό. Συνέχεια βελτιωνόμασταν...».


Με την Σερβία στον τελικό πως πήγαμε;

«Καλά. Παίξαμε με την παγκόσμια πρωταθλήτρια και για τρία σετ σταθήκαμε καλά. Μην ξεχνάμε πως οι Σέρβοι έπαιζαν χωρίς το αστέρι του Ούρος Κοβάσεβιτς που είναι στο Λονδίνο με την Ολυμπιακή ομάδα των ανδρών. Ας είμαστε ρεαλιστές. Οι Σέρβοι είναι ένα κλικ πιο πάνω απ΄ όλους και ότι την κοντράραμε λέει πολλά και για μένα και για τα παιδιά . Και η τακτική μας πήγε καλά και ειδικά στο μπλοκ που έχουμε κάνει πολύ δουλειά πήραμε 18 μπλοκ με τους Σέρβους και 17 με την Βουλγαρία».

Σε σχέση με την Τουρκία που την αντιμετωπίζουμε στον όμιλο του Ευρωπαϊκού σε ποιο επίπεδο είμαστε;

«Νικήσαμε 3-2 στον ημιτελικό του Βαλκανικού αλλά αυτό δεν μας λέει τίποτα. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και τα ματς θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Θα δουλέψουμε κι άλλο στις λεπτομέρειες αν και αυτό θα ήθελα να το κάναμε μέσα από φιλικά παιχνίδια...». 

Θα κάνετε άλλα φιλικά;

«Δυστυχώς όχι. Ήθελα να δώσουμε 2-3 φιλικά πριν φύγουμε για τη Δανία ωστε να φορμαριστούμε αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για φιλοξενίες ομάδων, ούτε για ταξίδια. Τόσο απλά. Και ότι κάναμε μέχρι τώρα που οφείλουμε στις προσφορές ορισμένων παραγόντων τους οποίους και ευχαριστούμε. Πρέπει να ζήσουμε στη σκληρή πραγματικότητα μας και να κάνουμε υπομονή, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Η Σερβία θα κάνει τουρνουά με την Κίνα και την Κούβα. Η Βουλγαρία θα δώσει φιλικά με την Κούβα. Η Τουρκία πηγαίνει στο Κατάρ για φιλικά

Φιλικά με την Εθνική Ανδρών δεν μπορείτε να κάνετε;

«Οχι, διότι εμείς θέλουμε δύο ημέρες ρεπό και η Εθνική Ανδρών θα φύγει για φιλικά στο Βέλγιο. Κάναμε μια προσπάθεια να μέναμε στην Σερβία για το τουρνουά που κάνουν εκεί ή να κάναμε φιλικά με την Κούβα αλλά δε μπορέσαμε».

Η Εθνική Εφήβων στο Σρένιανιν νίκησε τη Ρουμανία 3-1, την Βουλγαρία 3-0, το Μαυροβούνιο 3-0 και την Τουρκία 3-2 και έχασε από την Σερβία με 3-1 στον τελικό.
πηγή:volleynews.gr