Σελίδες


Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ: ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (24/8, 16:00)


Η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ. ΡΑΦΑΗΛ, ΑΝΕΣΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΟ!!
Το ταξίδι ξεκινά με... Ισπανία

ΡΑΝΤΕΡΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥΚΗΣ
Η ώρα της Εθνικής Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έφτασε. Η ελληνική ομάδα είναι έτοιμη να ριχτεί στη «μάχη» της πρεμιέρας με αντίπαλο την Ισπανία, την Παρασκευή (24/8, 16.00 ώρα Ελλάδας) στο «Skyline Arena» του Ράντερς...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - IΣΤΟΡΙΑ - LIVE
Οι διεθνείς προπονήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο γήπεδο όπου θα αγωνιστούν, ενώ ακολούθησε το απόγευμα παρακολούθηση βίντεο του αντιπάλου με τις κατάλληλες οδηγίες από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Στέλιο Καζάζη.
«Ξεκινάμε με το φαβορί του ομίλου, σε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο που όσο κι αν ακούγεται περίεργο παρά το ότι είναι το πρώτο, μπορεί να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια», ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, ο οποίος συμπλήρωσε αναφορικά με την προετοιμασία της ελληνικής ομάδας για το συγκεκριμένο τουρνουά:
«Η ομάδα μετά το διάστημα των σχεδόν δύο μηνών έχει δουλέψει πολύ σκληρά στο γήπεδο, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του αγώνα και για να νικήσουμε τους αντιπάλους μας θα πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο να καταθέσουμε την ψυχή και το μυαλό μας».
Κάνοντας μία ανάλυση των στοιχείων που χρειάζεται να έχουν οι παίκτες του για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Στέλιος Καζάζης τόνισε:
«Όσον αφορά την ψυχή, θα πρέπει να έχουμε πάθος και πίστη για τη νίκη και όσον αφορά το μυαλό μας, θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι απέναντι τους με πολύ μεγάλη υπομονή και μπάλα με μπάλα, πόντο με πόντο, να παίρνουμε αυτό που επιθυμούμε».
Για το τι θα σημαίνει για την Εθνική ένα νικηφόρο ή από την άλλη ένα αρνητικό ξεκίνημα, ανέφερε: «Σε περίπτωση νίκης κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα που μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Σε περίπτωση ήττας, μπαίνουμε σε μία διαφορετική διαδικασία κι ας είναι πρώτη αγωνιστική. Μία διαδικασία που θα είναι σκληρή για τους υπόλοιπους αγώνες. Αυτή όμως είναι η ομορφιά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα πρέπει να παλεύεις, να αγωνίζεσαι και κάθε μέρα να βάζεις τον εαυτό σου σε μία δοκιμασία και πολλές φορές να πρέπει να τον ξεπεράσεις».
Αναλύοντας την Ισπανία και τον τρόπο παιχνιδιού της, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε:
«Η πληροφόρηση που έχουμε από την ισπανική ομάδα είναι από το τελευταίο δίμηνο, από δύο αγώνες κόντρα σε Γαλλία και Τσεχία. Κάποια στοιχεία τους φαίνονται καθαρά και δεν νομίζω να έχουν θεαματικές αλλαγές. Η δύναμη των Ισπανών είναι στον πασαδόρο ο οποίος «τρέχει» την ομάδα πολύ γρήγορα, είναι έξυπνος στο παιχνίδι του και μπορεί να διαβάζει καλά το απέναντι μπλοκ. Μεγάλος βάρος των επιθέσεων πηγαίνει στον διαγώνιο τους, ο οποίος είναι εξαιρετικός. Ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα και το χέρι του με πολύ αποτελεσματικό τρόπο και να ξεγελά συνεχώς το αντίπαλο μπλοκ. Παράλληλα έχουν πολύ μεγάλη δύναμη τόσο στην επίθεση όσο και στο μπλοκ από τους κεντρικούς τους».
Όσο για το τι θα χρειαστεί αγωνιστικά η Εθνική για να φτάσει στη νίκη, συμπλήρωσε: «Απέναντι σε αυτά τα στοιχεία τους θα πρέπει να πιέσουμε με το σέρβις μας, τόσο τακτικά όσο και σε δύναμη, ώστε να αναγκάσουμε τον πασαδόρο τους να βγει μακριά από το φιλέ. Αν συμβεί αυτό, το βάρος των επιθέσεων θα πέσει στον διαγώνιο τους, ο οποίος δε θα έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις και θα πρέπει να είμαστε καλοί στο μπλοκ για να τον σταματήσουμε. Νομίζω ότι σε αυτό το παιχνίδι το λεπτό σημείο είναι δύο πράγματα. Αν θα καταφέρουμε να τους δημιουργήσουμε με το σέρβις προβλήματα. Στους τρεις υποδοχείς, ο ένας είναι αρκετά ασταθής και αναγκάζονται οι άλλοι να τον καλύπτουν. Το δεύτερο είναι το πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε στο μπλοκ, απέναντι στα επιθετικά τους ατού».

Κοκκινάκης: «Με πάθος και ψυχή»

Ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων, Μενέλαος Κοκκινάκης, δήλωσε για την πρώτη «μάχη» κόντρα στους Ισπανούς, τονίζοντας:
«Χαιρόμαστε που είμαστε παρόντες σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού. Ξεκινάμε αντιμετωπίζοντας την δευτεραθλήτρια κόσμου Ισπανία, μία ανερχόμενη δύναμη σε αυτές τις ηλικίες.
Σε τέτοια παιχνίδια χαίρεσαι να παίζεις κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους και να δείχνεις το τι μπορείς να πετύχεις.  Πρόκειται για πρεμιέρα και όλα είναι ανοικτά. Εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα δώσουμε τα πάντα για μία καλή αρχή. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για μας.
Έχουμε δουλέψει αυτούς τους δύο μήνες σκληρά και δεν μας αγχώνει τίποτα.  Θα παίξουμε ελεύθερα και θα διεκδικήσουμε με πάθος και ψυχή την πρώτη μας νίκη».
*Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Μανωλόπουλο είχε ο Έλληνας πρέσβης στη Δανία, Αλέξανδρος Κουγιού, ο οποίος ευχήθηκε στην ελληνική αποστολή το καλύτερο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
*Μέσω πινγκ-πονγκ και μπιλιάρδου μπορούν οι διεθνείς παίκτες της Εθνικής Εφήβων για λίγα λεπτά και ξεφεύγουν, μετά τις προπονήσεις.
*Ανήμερα του αγώνα με την Ισπανία θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας με πρωινή προπόνηση στο «Skyline Arena».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - IΣΤΟΡΙΑ - LIVE

ΠΗΓΗ www.volleynews.gr