Σελίδες


Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Συνέντευξη στην ''Γνώμη'' ο υποψήφιος για την προεδρία της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργος Μελισσουργός.


Συνέντευξη στην εφημερίδα «Γνώμη» του Έβρου και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πανταζίδη παραχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΠΕ Γιώργος Μελισσουργός... Ο κ. Μελισσουργός μίλησε για την σημασία της Αλεξανδρούπολης, του Εβρου αλλά και της Θράκης γενικότερα στο ελληνικό βόλεϊ, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως την «ουσιαστική του πρωτεύουσα» του αθλήματος και εξηγώντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που τον ώθησε να συνεργαστεί με δύο υποψηφίους από την Αλεξανδρούπολη.

Επιπλέον, ο κ. Μελισσουργός εξήγησε με ποιον τρόπο σκοπεύει να βοηθήσει τα σωματεία που ασχολούνται με την ανάπτυξη του βόλεϊ, όπως στην πλειοψηφία τους κάνουν οι σύλλογοι του Έβρου. «Θα βοηθήσουμε τα σωματεία που κάνουν ανάπτυξη ώστε να αντέξουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία και να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε δεσμευθεί ότι με το που θα αναλάβουμε την διοίκηση της ΕΟΠΕ, θα δώσουμε 3 ως 5 μπάλες σε κάθε σωματείο με αναπτυξιακά κριτήρια, τα οποία είμαι βέβαιος ότι πληρούν τα περισσότερα αν όχι όλα σωματεία της περιοχής σας. Επίσης, δεσμευόμαστε για δωρεάν μπάλες αλλά και φιλέδες στα σχολεία με έξοδα της Ομοσπονδίας. Προτείνουμε ακόμα την επαναφορά κατηργημένων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων – Παγκορασίδων (με κάλυψη του κόστους από την ΕΟΠΕ), καθώς και την αναβάθμιση όλων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, στα οποία παραδοσιακά διακρίνονται οι ομάδες του Έβρου και της Θράκης γενικότερα. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα φτιάξουμε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα κινήτρων στα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα. Και αυτό θα γίνει άμεσα και θα είναι ουσιαστικό, όχι στα λόγια όπως γινόταν μέχρι τώρα».

Τέλος, ο κ. Μελισσουργός αποκαλύπτει τους τρόπους ανακούφισης των σωματείων από τα τεράστια οικονομικά βάρη. «Ήδη έχουμε υπογράψει προσύμφωνα συνεργασίας με τις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικού marketing καθώς και το πρόγραμμα ανταποδοτικότητας  για την εξεύρεση ιδιωτών χορηγών ανά τομέα (Εθνικές Ομάδες, Πρωταθλήματα κλπ). Επιπλέον, υπάρχει έτοιμο πλάνο προώθησης , καθώς για να γίνει και πάλι βιώσιμο το ελληνικό βόλεϊ, να βρεθούν σταθεροί πόροι και να βγει από την μιζέρια, πρέπει πρώτα το άθλημα να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε εξετάσει και έχουμε αποφασίσει την κάλυψη από την ΕΟΠΕ της διαιτησίας στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Γενικά, στο μέτρο του δυνατού, σκοπεύουμε να απαλλάξουμε όσο μπορούμε τα σωματεία από τα τεράστια έξοδα που έχουν φορτωθεί την τελευταία διετία και να τους ανοίξουμε δρόμους για να βρουν εναλλακτικούς πόρους. Αυτό είναι το στοίχημά μας και καλούμε τα σωματεία να μας δώσουν την ευκαιρία στις επικείμενες εκλογές να προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε».

Πηγή: Εφημερίδα «Η Γνώμη»