Σελίδες


Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ: ΣΤΟ ΡΕΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ


Θα παλέψουν με τα... θηρία για την 8αδα
ΡΑΝΤΕΡΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥΚΗΣ
Επιστροφή στη δράση για την Εθνική Εφήβων μετά το ρεπό και την Τρίτη (28/8, 21.00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει την Γερμανία, με μοναδικό σκοπό την νίκη που θα της εξασφαλίσει την είσοδο της στην οκτάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι διεθνείς πραγματοποίησαν μία προπόνηση το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον Δημήτρη Ζήση να δίνει...
το «παρών» ακολουθώντας συγκεκριμένες ασκήσεις, ενώ προφυλάχθηκε προληπτικά ο Γιώργος Τζιουμάκας λόγω ενοχλήσεων στον ώμο.

Κάτι που δεν ανησυχεί πάντως όσον αφορά τη συμμετοχή του στο επερχόμενο παιχνίδι.
Η ελληνική ομάδα επιδιώκει αρχικά την είσοδο της στην οκτάδα της διοργάνωσης και εφόσον επιτευχθεί ο πρώτος στόχος, θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο περιμένοντας ευνοϊκά αποτελέσματα στους υπόλοιπους αγώνες.

Ο προπονητής της Εθνικής, Στέλιος Καζάζης, δήλωσε για το αυριανό παιχνίδι: «Το αυριανό παιχνίδι με τους Γερμανούς εκτιμώ ότι θα κρίνει την είσοδο στην οκτάδα. Οι Γερμανοί δείχνουν τεράστια δύναμη πάνω στο φιλέ, είναι όμως και λίγο μπερδεμένη. Μέχρι τώρα έχουν παίξει με τρεις διαφορετικούς διαγώνιους, οι πασαδόροι συνεχώς εναλλάσσονται, ενώ οι υποδοχείς τους αλλάζουν συνεχώς αλλά γίνονται και διαγώνιοι. Αυτό σαφώς είναι λίγο δύσκολο να το αναλύσεις και να έχεις ένα πλάνο σαφές απέναντι τους, αλλά παράλληλα φάνηκε από τα τρία πρώτα παιχνίδια ότι και οι ίδιοι κάποια στιγμή με τις διαφορετικές συνθέσεις που έχουν δε μπορούν να αποκτήσουν μία σταθερότητα».

Περιγράφοντας την εικόνα της Εθνικής στα πρώτα τρία παιχνίδια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Όπως είχα πει και στην αρχή, αν είχαμε καταφέρει να νικήσουμε ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε πολλά. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε τα πρώτα τρία παιχνίδια ξεχωριστά και μπορούμε να το πούμε τα εξής: Στο πρώτο με την Ισπανία είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο σετ παρόλο που δημιουργήθηκε πολύ που έντονη αναστάτωση με τον ξαφνικό τραυματισμό του Ζήση και πέντε λεπτά πριν αρχίσουμε ο Πρωτοψάλτης χρίστηκε λίμπερο. Ένας παίκτης ο οποίος ήταν πολύ χρήσιμος γιατί θα μπορούσε να δώσει λύσεις και ως διαγώνιος και ως ακραίος. Ουσιαστικά περιοριστήκαμε σε μία αλλαγή του Δαλακούρα δε διπλό ρόλο. Στα επόμενα δύο σετ δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε σε καμία περίπτωση τον ρυθμό των Ισπανών».

Για τον αγώνα με τη Βουλγαρία ο Στέλιος Καζάζης συμπλήρωσε: «Γνωρίζαμε καλά ότι η επόμενη μέρα ήταν πολύ σημαντική απέναντι στους Βούλγαρους. Εδώ πρέπει να κάνουμε μία πλήρη προσέγγιση της πραγματικότητας. Η Βουλγαρία είναι μία ομάδα με πολύ καλά χαρακτηριστικά, πλήρης σε όλες τις γραμμές και ήρθε εδώ στοχεύοντας σε μετάλλιο. Για να το πετύχει αυτό έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο την προετοιμασία τους, φιλοξένησαν 15 μέρες τη Ρωσία και άλλες 15 μέρες πήγαν στη Μόσχα κάνοντας προετοιμασία και παίζοντας παιχνίδια με τους Ρώσους. Στη συνέχεια δεν τους είδαμε στο Βαλκανικό αλλά επί 20 μέρες ήταν σε προετοιμασία και έδωσαν αγώνες με την Κούβα. Ήρθαν εδώ έτοιμοι για τον στόχο τους.

Εμείς σε αυτό το παιχνίδι απέναντι τους παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία να τους κερδίσουμε. Δεν είχαμε όμως την υπομονή, βιαζόμασταν πολύ να τελειώσουμε τα σετ και το παιχνίδι και αυτό έφερνα πολλά εύκολα λάθη Το πάθος που είχε η ομάδα ήταν πολύ μεγάλο αλλά από ένα σημείο και μετά έγινε μπούμερανγκ για την προσπάθεια που κάναμε. Χάθηκε η αγωνιστική πειθαρχία και δεν υπήρχε υπομονή και αυτό το πληρώσαμε. Πλέον κάθε μέρα είναι και διαφορετική και παλεύουμε να μπούμε στην οκτάδα. Το πρώτο βήμα έγινε με τους Δανούς τους οποίους νικήσαμε δύσκολα, γιατί έχουν μία αξιοπρεπή ομάδα και έναν εκπληκτικό διαγώνιο».

Στίγγας: «Αποτυχία το να μην ξαναπροσπαθήσεις»

Ο κεντρικός της Εθνικής Εφήβων, Κάσσανδρος Στίγγας, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τονίζοντας: «Μια παροιμία λέει «Δεν είναι αποτυχία να μην πετύχεις αυτό που σκόπευες, αποτυχία είναι το να μην ξαναπροσπαθήσεις. Η αποτυχία που είχαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια μπορεί να μας στερεί την ευκαιρία να μπούμε στην τετράδα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μην ξαναπροσπαθήσουμε για την οκτάδα. Τα δύο παιχνίδια, ακόμα και αυτό με την Ισπανία, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Εμείς δεν είχαμε υπομονή και το υπερβολικό πάθος μας παράτρεψε σε λάθη τα οποία έκριναν το αποτέλεσμα. Σίγουρα απογοητευτήκαμε από τις δύο ήττες αλλά το τουρνουά συνεχίζεται».

Όσο για τη νίκη επί της Δανίας και την συνέχεια στη διοργάνωση, ανέφερε: «Κάναμε μία καλή νίκη απέναντι στην οικοδέσποινα της διοργάνωσης και ακολουθούν δύο πολύ σημαντικοί αγώνες οι οποίοι θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θέλω να πιστεύω πως όταν φύγουμε από αυτό το τουρνουά θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Τζιουμάκας: «Μπορούμε περισσότερα»

Τη δική του ανάλυση για τα τρία πρώτα παιχνίδια της Εθνικής Εφήβων έκανε και ο Γιώργος Τζιουμάκας, δηλώνοντας: «Σίγουροι αυτοί οι τέσσερις βαθμοί δεν μας ικανοποιούν απόλυτα, γιατί ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι καλύτερο. Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε και χρειάζεται να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Δουλεύουμε εδώ και δύο μήνες για να έρθουμε εδώ και να διακριθούμε αλλά μέχρι στιγμής δεν παρουσιάσαμε αυτό που πραγματικά μπορούμε. Το τουρνουά έχει δρόμο ακόμα, θέλουμε αρχικά να προκριθούμε στην οκτάδα και μετά να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα αρκεί να παλέψουμε κι άλλο για αυτά».

Βόλτα στο Tropical Zoo του Ράντερς

Εκμεταλλευόμενη το σημερινό ρεπό, η αποστολή της Εθνικής Εφήβων πραγματοποίησε βόλτα στους κεντρικούς δρόμους του Ράντερς, ενώ βρέθηκε και στο Tropical Zoo της πόλης, έναν από τους μεγαλύτερους της Βορείου Ευρώπης. Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν με τη συγκεκριμένη επίσκεψη και να χαλαρώσουν μία μέρα πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τη Γερμανία.