Σελίδες


Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δεν κατάφερε η Εθνική Εφήβων να προκριθεί στους 8 του Ευρωπαϊκού




 

ΡΑΝΤΕΡΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥΚΗΣ 

Η Δανία άφησε στη... μέση την αντεπίθεσή της και αφού μείωσε σε 2-1 κόντρα στη Γερμανία, τα «πάντσερ» σοβαρεύτηκαν και έγραψαν τον επίλογο με 3-1 (25-12, 25-17, 22-25, 25-14), στέλνοντας τη δικής τους ομάδα στους «8» της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και την Ελλάδα εκτός διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που νωρίτερα είχε ηττηθεί με 3-1 από την Τουρκία ήλπιζε σε πρόκριση μόνο εάν οι Δανοί διοργανωτές κατακτούσαν και δεύτερο σετ από τους Γερμανούς κάτι το οποίο τελικά δεν συνέβη και αυτομάτως σκόρπισε την απογοήτευση στην ελληνική αποστολή που παρακολουθούσε από το ξενοδοχείο με αγωνία το ματς. Οι νεαροί διεθνείς άρχισαν να το πιστεύουν όταν οι Δανοί μείωσαν στο σκορ, αλλά οι Γερμανοί έβαλαν την «ταφόπλακα» στο όνειρο.

Οι Γερμανοί ισοβάθμησαν με τους Έλληνες στους πέντε βαθμούς αλλά έχοντας μία νίκη παραπάνω προκρίθηκαν αυτοί στην επόμενη φάση που θα διεξαχθεί στην Πολωνία.
Έτσι η ελληνική αποστολή καλείται να επιστρέψει νωρίς, καθώς έμεινε μόνο με μία νίκη κόντρα στη Δανία.

Διάχυτη είναι η απογοήτευση και ο προβληματισμός στις τάξεις της Εθνικής, καθώς η οκτάδα ήταν ο βασικός στόχος. Ο αρχηγός αποστολής της Εθνικής Εφήβων, Γιώργος Μανωλόπουλος, δήλωσε για την παρουσία της ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: 

«Αυτό το τουρνουά ήταν υψηλού επιπέδου και οι δύο όμιλοι είναι πολύ δυνατοί. Δυστυχώς για εμάς ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν σε αυτό το επίπεδο και στις δυσκολίες του τουρνουά. Θα πρέπει από εδώ και πέρα να κατεβάσουν τα κεφάλια, να δουλέψουν αλλά και να αλλάξουν νοοτροπία. Η Εθνική ήρθε εδώ έχοντας στις πλάτες της πέντε επίσημα παιχνίδια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και ένα φιλικό με τη Ρουμανία. 

Αυτή η ομάδα έχει δώσει με την ίδια σχεδόν σύνθεση 60 διεθνή παιχνίδια στα τελευταία δύο χρόνια. Μακάρι να έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε και την επόμενη Εθνική Παίδων σαν κι αυτή. Αυτός είναι ο στόχος μας πλέον, αφού μετά το Παγκόσμιο Εφήβων αυτή η ομάδα κλείνει τον κύκλο της». 

Πλέον, η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα την Παρασκευή 31/8


πηγη www.volleyball.gr