Σελίδες


Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πολωνία - ΗΠΑ στον τελικό του Παγκόσμιου Λιγκ


Πολωνία - ΗΠΑ στον τελικό

Η Πολωνία και οι ΗΠΑ προκρίθηκαν στον τελικό του 23ου Παγκοσμίου Λιγκ που θα γίνει την Κυριακή. Στους αποψινούς ημιτελικούς που έγιναν στη Σόφια και παρακολούθησε αντιπροσωπεία ελλήνων προπονητών η Πολωνία νίκησε την Βουλγαρία με 3-0 με τους βούλγαρους θεατές να ξεσπούν με συνθήματα κατά του προέδρου της βουλγαρικής ομοσπονδίας Ιβάιλο Λαζάροφ...
ο οποίος οδήγησε σε απόλυση τον προπονητή Ράντοστιν Στόιτσεφ αλλά και στην απομάκρυνση του Ματέι Καζίνσκι. Οι ΗΠΑ προκρίνονται για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε τελικό (μετά το 2008 στο Ρίο ντε Τζανέιρο που κατέκτησαν και το χρυσό νικώντας στον τελικό τη Σερβία), ενώ η Πολωνία προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Λιγκ, ενώ ήταν η ομάδα που πήρε το χάλκινο μετάλλιο το 2011.

Η Πολωνία επιβλήθηκε της γηπεδούχου Βουλγαρίας με το σερβίς και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κούρεκ. Η Βουλγαρία υστέρησε στην υποδοχή και κανείς παίκτης της δεν έπιασε διψήφιο αριθμό πόντων.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-20, 25-18)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Αναστάζι): Νοβακόφσκι 9π., Βινιάρσκι 7, Ζαγκούμνι 3, Κούρεκ 12, Μπάρτμαν 5, Μόζντονεκ 5 / Ιγκνατσακ (λ), Γιάροζ 5, Κούμπιακ, Ρούσιακ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ναϊντένοφ): Μπρατόεφ Τζ. 1π., Νικόλοφ 9, Γιοσίφοφ 4, Αλεξίεφ 9, Νικόλοφ, Σκρίμοφ 3 / Σαλπάροφ (λ), Μπρατόεφ Β. 8, Τοντόροφ 3, Σοκόλοφ 4, Πέντσεφ.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα.

* Α΄ ημιτελικός: Οι ΗΠΑ νίκησαν 3-0 την Κούβα


ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

πηγη www.volleynews.gr