Σελίδες


Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΕΣΑΠ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ


Λεώνης υπέρ των ξένων


Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση της που έγινε στη Θεσσαλονίκη παρουσία και του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη ο οποίος δεσμεύτηκε να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση. Επίσης αποφασίστηκε...
πως ομάδα που δεν λαμβάνει πιστοποιητικό συμμετοχής στη Βόλεϊ Λιγκ θα αγωνίζεται στην Α2 και όχι στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ συμφωνήθηκε να συζητηθεί με τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου οικονομικών η δημιουργία νέων ΑΦΜ για όσα ΤΑΑ δεν διαθέτουν. Οι αποφάσεις όπως τις ανακοίνωσε η ΕΣΑΠ:

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ αφορούσαν:

Ανάπτυξη: H ΕΣΑΠ ζήτησε να συμμετέχει ενεργά στον τομέα της ανάπτυξης στον τομέα του ανδρικού βόλεϊ και ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτης δέχθηκε να προτείνει στο ΔΣ της ΕΟΠΕ την συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΣΑΠ στην Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ
Εθνικές Ομάδες: Συζητήθηκε το θέμα των Εθνικών Ομάδων και ο τρόπος συμμετοχής αθλητών σε αυτές
Κύπελλο Ελλάδος: Συζητήθηκε η διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος και ο τρόπος διεξαγωγής του.
Πρωτάθλημα A2 Εθνικής Κατηγορίας: Συζητήθηκε η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και η σύνδεσή του με το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Επιβεβαιώθηκε η απόφαση της ΕΣΑΠ για άνοδο δυο ομάδων από την Α2 Εθνική κατηγορία και ο αντίστοιχός υποβιβασμός δυο ομάδων από την Volleyleague ΟΠΑΠ.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτης ενημέρωσε επίσης ότι η ΕΟΠΕ θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέματα:

α. Την συμπλήρωση πειθαρχικού δικαίου σε σχέση με τις ποινές που θα ισχύουν, με βάση τον νέο αθλητικό νόμο, όπως ισχύει τώρα, σχετικά με την αδειοδότηση των ΤΑΑ

β. Σε περίπτωση που ΤΑΑ δεν θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα 2012-2013 λόγω μη παροχής πιστοποιητικού από την ΕΕΑ, να μπορεί να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας

Συζητήθηκε το θέμα έκδοσης ξεχωριστού Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) των ΤΑΑ και αποφασίστηκε να γίνει άμεση συνάντηση με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Οικονομικών για να διευθετηθεί το θέμα.

Αποφασίστηκε να γίνει άμεσα συνάντηση με την ΟΠΑΠ ΑΕ για την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας τηςVolleyleague.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εκδοθούν μέχρι 31.7.2012 τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ΤΑΑ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013

Συζητήθηκε η κλήρωση του Πρωταθλήματος 2012-2013 και αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η πρόταση της Νίκης Αιγινίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Αιγίνιο Πιερίας. Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί σε επόμενο ΔΣ της ΕΣΑΠ.

Σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα 2012-2013, η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ θα καταθέσει τον προγραμματισμό της στο επόμενο ΔΣ. Επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, θα αποφασιστεί ο τρόπος και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του League Cup 2012.

Αποφασίστηκε να γίνει θεσμική συνάντηση του νέου ΔΣ με τον ΠΑΣΑΠ, ενώ θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση των δυο φορέων με αποκλειστικό αντικείμενο τις παλαιές οφειλές των ΤΑΑ προς αθλητές.

Αποφασίστηκε να ξεκινήσει στην ΕΣΑΠ η διαδικασία της προ-αδειοδότησης για την περίοδο 2012-2013. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι 31.7.2012

Ορίστηκαν εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ στην Α' βάθμια ΕΕΟΔΑΠ οι κ.κ. Χ. Γρόλλιος και Γ. Φλετούρης

Ορίστηκε κ. Θ. Δεληγιαννάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΠ, σαν εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, όταν συζητούνται θέματα που απασχολούν την ΕΣΑΠ.

Θα ζητηθεί να οριστούν από τα ΤΑΑ μέχρι 31.7.2012 τα δυο διαθέσιμα γήπεδα αγώνων για την περίοδο 2012-2013 για να προχωρήσει ο έλεγχος από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ.

Αποφασίστηκε ο ορισμός Επιτροπών στους κόλπους της ΕΣΑΠ, οι οποίες θα έχουν συμβουλευτικό και εισηγητικό ρόλο προς το Δ.Σ και θα υποβοηθούν το έργο της Ένωσης. Οι Επιτροπές που θα λειτουργήσουν είναι:

• Εκτελεστική Επιτροπή
• Πρωταθλήματος - Αγωνιστικού Σχεδιασμού
• Ανάπτυξης
• Μάρκετινγκ - Επικοινωνίας -Δημόσιων Σχέσεων - Διεθνών επαφών- Βελτίωσης Εικόνας
• Νομική
• Οικονομικών
• Διοικητικής μέριμνας
• Τεχνική Επιτροπή
Στο επόμενο ΔΣ θα οριστούν οι συνθέσεις των Επιτροπών

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Yπέρ της παρουσίας πολλών και καλών ξένων στην Βόλεϊ Λιγκ τάχθηκε ο Αλέκος Λεώνης στη συνάντηση των προπονητών ομάδων της Βόλεϊ Λιγκ που έγινε στη Θεσσαλονίκη ενώ κατέθεσε σειρά προτάσεων για την Ανάπτυξη αλλά και για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Ο Λεώνης παραδέχτηκε πως αν και ομοσπονδιακός δεν είναι δογματικός στον αποκλεισμό ξένων και έφερε ως παράδειγμα τη θητεία του στον Ηρακλή όπου πέρασαν κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες παίκτες όπως ο Κώστας Μπαρμπούδης πρόσφερε τα μέγιστα. «Δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά η ποιότητα των ξένων. Αν έχουμε καλούς ξένους ο αριθμός μπορεί να είναι και απεριόριστος. Πίστευα και πιστεύω πως οι Ελληνες γίνονται καλύτεροι όταν έχουν συμπαίκτες καλούς Ελληνες», είπε ο Λεώνης.

Επίσης, συζητήθηκε το σύστημα των πλέι οφ και σχεδόν όλοι οι προπονητές συμφώνησαν πως είναι άδικο να παίζεται η σεζόν σε δύο αγώνες εντός 24 ωρών. Συζητήθηκε πάλι το καρτολίνο που ακόμα παραμένει ουτοποία αλλά και ζητήματα ανάπτυξης και ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ κ. Κ. Χαριτωνίδης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Α. Λεώνης και οι κ.κ. Μέλκας (ΠΑΟΚ), Γιάτσης (Άρης), Πάτρας (Φοίνικας Σύρου), Στράντζαλης (Νίκη Αιγινίου). Η ΕΣΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Π. Ταρνατόρο, τον ΓΓ κ. Θ. Μπελιγράτη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γ. Λεονταρίτη. Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ www.volleynews.gr