Σελίδες


Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Νίκες για τις εθνικές Παίδων και Νεανίδων στο Βαλκανικό


ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ : ΕΛΛΑΣ-ΜΟΛΔΑΒΙΑ 3-0

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ : ΕΛΛΑΣ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 3-0

Νίκησαν Μολδαβία, βλέπουν πεντάδα
Την δεύτερη νίκη της σημείωσε η εθνική ομάδα Παίδων στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, αυτή τη φορά με 3-0 (25-19, 25-21, 26-24) επί της Μολδαβίας για τις θέσεις 5-8 και αύριο...
στις 12:00 θα παίξει με την Σερβία για τις θέσεις 5-6.

Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη μπήκαν δυνατά στο ματς και έφτασαν εύκολα στο 2-0. Στο τρίτο σετ οι Μολδαβοί δυσκόλεψαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όμως το 3-0 έδωσε την νίκη στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο κ. Καζάζης, δήλωσε: «Ο σημερινός μας αντίπαλος, η Μολδαβία είναι μία ομάδα με δύναμη στην περιφέρεια και έχει πολύ δύσκολο φλοτ σερβίς, το οποίο δημιούργησε πρόβλημα σε όλες τις ομάδες στο τουρνουά. Στα δύο πρώτα σετ τους εγκλωβίσαμε τακτικά και φτάσαμε στο 2-0, όμως, στο τρίτο σετ υπήρξε ένα αδικαιολόγητο χαλάρωμα της ομάδας και ενώ είχαμε χτίσει, διαφορές 6 και 7 πόντων, βρεθήκαμε να χάνουμε 24-23 και παραλίγο να τους βάλουμε πάλι μέσα στο παιχνίδι. Όσον αφορά στο αυριανό ματς με τη Σερβία, σίγουρα πρόκειται για μια ομάδα σαφώς καλύτερη από εμάς ομάδα, η οποία τέθηκε εκτός 4άδας, όμως θέλω απέναντί της να κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά για να μπορέσουμε να τους κερδίσουμε».

Απολογισμός και μέχρι τώρα εικόνα

Επίσης, κ. Καζάζης, προχώρησε και σε έναν μίνι απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα:

«Μετά από τέσσερα ματς η γενική εικόνα είναι ότι στο πρώτο ματς με την Τουρκία απέναντι σε μία ομάδα πολύ καλύτερη από εμάς, τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτό, και ήταν ουσιαστικά θέμα λεπτομερειών ότι χάσαμε το παιχνίδι. Η Τουρκία είναι μία ομάδα, η οποία από τους 12 παίκτες της, οι 9 παίζουν στην ίδια ομάδα, κάνουν προπόνηση όλο τον χρόνο και παίζουν παιχνίδια από κοινού, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι την ομάδα συντηρεί μεγάλη τουρκική τράπεζα. Αυτό που με στεναχώρησε πολύ στο συγκεκριμένο ματς είναι ότι ενώ έγινε τρομερή προσπάθεια από όλη την ομάδα και προδοθήκαμε από ατομικά τεχνικά λάθη, χάνοντας τα δύο σετ με 25-23.

Με την Ρουμανία τα ποιοτικά μας χαρακτηριστικά δεν απέχουν πολύ, η μεγάλη μας όμως διαφορά είναι στο σερβίς όπου με τέσσερα τζαμπ σερβίς, τα οποία έχουν οι Ρουμάνοι, διέλυσαν την δική μας υποδοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι κόντρα στους Ρουμάνους είχαμε 21% ποιοτική υποδοχή σε όλο το παιχνίδι.

Όσον αφορά στο ματς με το Μαυροβούνιο, οφείλουμε να πούμε ότι ήταν η πιο αδύναμη ομάδα σε αυτό το τουρνουά και στηρίζεται ουσιαστικά σε δύο παίκτες, τον διαγώνιο και έναν ακραίο, τους οποίους εγκλωβίσαμε στο μπλοκ και στην άμυνα και δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα η οποία κατ’ εμέ έχει ιδιαίτερο ταλέντο είναι η Μολδαβία, αφού αν εξαιρέσουμε τους κεντρικούς της, η περιφέρειά της συνολικά είναι πολύ καλή. Ο πασαδόρος τους είναι πολύ προβλέψιμος και εμείς ακολουθήσαμε συγκεκριμένη τακτική, σε συνδυασμό μπλοκ - άμυνας για να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Κρατάω, επίσης, αυτή την αδικαιολόγητη χαλάρωση που κάναμε στο τρίτο σετ απέναντι τους, γιατί είναι κάτι που θα πρέπει να δουλέψουμε και να αποφύγουμε στο μέλλον».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Νικηφόρο αντίο για Κορασίδες
Με νίκη, την πρώτη της στην διοργάνωση, αποχαιρέτησε η εθνική ομάδα των Κορασίδων το Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Τεκιρντάγ της Τουρκίας, αφού επικράτησε με 3-0 (25-16, 25-18, 25-21) του Μαυροβουνίου... 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα και να ολοκληρώσει έτσι την παρουσία του στους αγώνες με απολογισμό τέσσερις ήττες και μια νίκη, καταλαμβάνοντας της πέμπτη θέση του ομίλου σε σύνολο έξι ομάδων.

Τα κέρδη πολλά για τις αθλήτριες του Τάκη Φλώρου, αφού αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες ενόψει συνέχειας και στην εθνική ομάδα, αλλά και στους συλλόγους τους για την κάθε μια ξεχωριστά.

η ίδια ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και στο Βαλκανικό Κορασίδων στο Μαυροβούνιο (24-28/7/2012), έχοντας χρησιμοποιήσει τα ματς της Τουρκίας ως μια καλή προετοιμασία.

Η σύνθεση της εθνικής στον σημερινό αγώνα απέναντι στο Μαυροβούνιο:

ΕΛΛΑΔΑ(Φλώρος): Καλαντάτζε 5 (3/4 επ., 2 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 10 (4 άσοι, 6/7 επ.), Ψωμά 13 (3 άσοι, 8/23 επ., 57% υπ., 2 μπλοκ), Γκουτιμένκο 7 (3 άσοι, 3/7 επ., 1 μπλοκ), Στράντζαλη 22 (4 άσοι, 10/12 επ., 40% υπ., 8 μπλοκ), Φακοπουλίδου 5 (5/14 επ., 68% υπ.), Σουπιώνη (λ, 56% υπ.) / Παπαδοπούλου, Κτιστάκη 1 (1 άσος), Μαδένογλου 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, προχώρησε στον απολογισμό της διοργάνωσης για την Εθνική ομάδα: 

«Θεωρώ ότι ήταν μια εποικοδομητική συμμετοχή στο Βαλκανικό Νεανίδων, όπου συνειδητά ήρθαμε με μία ομάδα δύο χρόνια μικρότερη σε σχέση με τις ηλικίες των άλλων ομάδων. Η ομάδα λοιπόν, πήρε αυτά που έπρεπε από κάθε παιχνίδι και νομίζω ότι η όλη παρουσία μας στην Τουρκία ήταν θετική.

Ακόμα και από την άποψη ανταγωνισμού, στα περισσότερα παιχνίδια καταφέραμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους αντιπάλους μας και παρά τις ήττες από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, κρατάμε πολλά αγωνιστικά στοιχεία μας. Ακόμα και η τελευταία νίκη που κάναμε απέναντι στο Μαυροβούνιο, δεν περνάει απαρατήρητη, αφού είναι το πρώτο θετικό αποτέλεσμα αυτού του γκρουπ και σίγουρα αποτελεί μια είδους επιβράβευση για τα κορίτσια.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από αυτό το πρώτο δείγμα που μου έδωσαν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο βασικός στόχος αυτή της ομάδας είναι να φανεί έτοιμη τον Ιανουάριο στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει συμμετοχή στα τελικά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Αυτοί οι αγώνες στο Βαλκανικό Νεανίδων και το αντίστοιχο Κορασίδων που ακολουθεί στο Μαυροβούνιο θα μας βοηθήσουν απίστευτα στην προσπάθεια που κάνουμε γιατί σχεδόν κανένα κορίτσι της ομάδας δεν είχε προηγούμενη συμμετοχή στην Εθνική, ενώ και οι επιστροφές των Βασιλαντωνάκη, Σωτηρίου σε πρώτη φάση παίξουν τον δικό τους ρόλο».

ΠΗΓΗ www.volleynews.grεθνι