Σελίδες


Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Αγωγή της Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης προς την Ε.Ο.ΠΕ.

Γράφτηκε από τον   στο www.greekvolley.com
    Αγωγή στην… Περιφέρεια
    Με αγωγές και δικαστικές μάχες ξεκινά η προεκλογική περίοδος στην Ομοσπονδία, καθώς εδώ και λίγες ημέρες έχει κατατεθεί αγωγή προς την ΕΟΠΕ από τα σωματεία Αθλητική Ένωση Ρέντη και ΓΕΑ ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόφασή της Γενικής Συνέλευσης της Καλαμάτας που δίνει το δικαίωμα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να αποφασίζει την διεξαγωγή της Γ.Σ και σε πόλεις εκτός των Αθηνών!!!
    Θερμό και καυτό αναμένεται το υπόλοιπο του καλοκαιριού, καθώς η προεκλογική μάχη στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ξεκινά με… άρωμα δικαστηρίων, καθώς Ρέντης και ΓΕ Αλεξανδούπολης κατέθεσαν αγωγή προς την ΕΟΠΕ ζητώντας την διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων της να γίνεται ΜΟΝΟ στην Αθήνα…
    Συγκεκριμένα σύμφωνα την 8σέλιδη αγωγή που κατέθεσαν η Αθλητική Ένωση Ρέντη και η Γυμναστική Εταιρία Αλεξανδρούπολης (ΓΕΑ) και έχει υποβληθεί από το δικηγορικό γραφείο του Νικολάου Βελώνια, ζητείται από την Ελληνική Δικαιοσύνη «την ακύρωση της από 04/03/2012 απόφαση της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης του Ν.Π.Ι.Δ. (αθλητικής Ομοσπονδίας) με την επωνυμία Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) που εδρεύει στην Αθήνα (Σπύρου Λούη, ανοικτό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ) και εκπροσωπείται νόμιμα, με την οποία εξουσιοδοτείται το διοικητικό συμβούλιο «να αποφασίζει την διεξαγωγή των γενικών συνελεύσεων σε πόλεις της περιφέρειας όποτε αυτό όποτε αυτό κατά την κρίση του είναι δυνατό» (εκτός της έδρας του σωματείου)».
    Την στιγμή που η αποκέντρωση του αθλήματος είναι «οδηγός» σε άλλες προηγμένες βολεϊκά χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Γαλλία και η Ρωσία και την στιγμή που δεκάδες άλλες Ομοσπονδίες πραγματοποίησαν τις Γενικές Συνελεύσεις σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας, ορισμένοι παράγοντες ακόμη και τώρα επιμένουν στο Αθηνοκεντρικό μοντέλο.
    Η διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων Ομοσπονδιών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος δεν είναι κάτι το νέο και βέβαια απαγορευτικό, καθώς κατά το παρελθόν έχουμε δει την ΕΠΟ να πραγματοποιεί την Γ.Σ. της στην Αλεξανδρούπολη, ενώ η ΟΧΕ στο Χάντμπολ τα τελευταία χρόνια κάνει την γενική της συνέλευση στην Θεσσαλονίκη και παλαιότερα στο Ναύπλιο. 
    Όταν όλοι προσπαθούν να ρίξουν το βάρος στα σωματεία της επαρχίας που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, ορισμένοι προσπαθούν να απαγορέψουν το δικαίωμα στην Ομοσπονδία να πάει στην Περιφέρεια και να φιλοξενήσει εκεί την Γενική Συνέλευσή της. 
    πηγη www.greekvolley.com