Σελίδες


Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Με την προσθήκη του Σκαρλατίδη από την Ορεστιάδα συνεχίζει η εθνική Εφήβων



Αξιολογήσεις και συμπεράσματα του Σ. Καζάζη για Παίδες και Έφηβους

Μετά από 15 ημέρες παρουσίας στα Γρεβενά για την προετοιμασία της Εθνικής Παίδων και της Εθνικής Εφήβων, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Καζάζης, έχει ήδη βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα του, ενώ προχώρησε σε αξιολογήσεις και τις προσεχείς ημέρες θα βγουν και οι 12άδες. Βασικός στόχος των Παίδων είναι το Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Ρουμανία, ενώ οι Έφηβοι έχουν στο μυαλό τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα τέλη του Αυγούστου στη Δανία.

«Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που βρισκόμαστε στα Γρεβενά για περίπου 15 ημέρες και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμο για όλα όσα έχει κάνει ώστε να μην μας λείψει τίποτα, αλλά και το μέλος της ΕΟΠΕ, κ. Κυριάκου, ο οποίος έχει ανταποκριθεί σε ό,τι του ζητήσαμε», είπε αρχικά στο vollyeball.gr ο κ. Καζάζης και στη συνέχεια προχώρησε σε μία αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Για την Εθνική Παίδων: 
«Ξεκινήσαμε 28 άτομα στην προετοιμασία και σήμερα βρίσκονται εδώ 14 που σύντομα θα γίνουν 12 εν όψει της αποστολής για το Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Ρουμανία. Όλο αυτό το διάστημα η διάθεση των αθλητών μέσα στο γήπεδο είναι εξαιρετική. Υπάρχουν όμως, χτυπητές αδυναμίες σε βασικά στοιχεία τεχνικής που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να κάνουμε τα βήματα προόδου που θα ήθελα στον ρυθμό που θα ήθελα. Αυτό μπορεί να αλλάξει θεαματικά μέσα από τη δουλειά και τον χρόνο. Όμως, αυτό που με προβληματίζει περισσότερο και επανειλημμένως το έχω συζητήσει μαζί με τα παιδιά είναι η νοοτροπία τους έξω από το γήπεδο.

Ο αθλητής δεν φτάνει να προσπαθεί μόνο εντός γηπέδου, πρέπει να έχει και την ανάλογη ισορροπία ως άνθρωπος ώστε το ένα να συμπληρώνει το άλλο. Από εκεί και πέρα, ο στόχος είναι να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα ομάδας στο Βαλκανικό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σαφής άποψη για τους αντιπάλους, ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί και η θέση που θα μας ικανοποιούσε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την προσθήκη του Τζιουμάκα, αυτή η ομάδα μπορεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, έχει διαφορετική δυναμική με αυτόν. Ήδη ο αθλητής έχει ενταχθεί σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και περιμένουμε να δούμε και την εξέλιξη της αποθεραπείας του ποδιού του».

Για την Εθνική Εφήβων: «Οι Έφηβοι θα δουλέψουν για περίπου 15 ημέρες στα Γρεβενά και ουσιαστικά είναι η πρώτη επαφή που έχω μαζί τους, ώστε να μπορέσω να τους αξιολογήσω. Τα πρωινά είναι αφιερωμένα στη φυσική κατάσταση και βάρη, ενώ τα απογεύματα οι αθλητές χωρίζονται σε γκρουπ και δουλεύουν πολύ στο μπλοκ και σε κομμάτια τακτικής. Απώτερος σκοπός δεν είναι άλλος από την ετοιμότητα της ομάδας στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα τέλη Αυγούστου. Δυστυχώς, είχαμε μερικές ατυχίες. Για παράδειγμα, ο Φραγκιαδάκης υπέστη διάστρεμμα την πρώτη ημέρα των προπονήσεων και ήδη βρίσκεται έξι μέρες εκτός. Ο Στεφανίδης μας ήρθε με τραυματισμό στον τετρακέφαλο και από την δεύτερη μέρα των προπονήσεων επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για εντατικές θεραπείες, ώστε να είναι έτοιμος τις προσεχείς ημέρες.

Επίσης, ο Μαδούρας δούλεψε πολύ σκληρά για τέσσερις ημέρες, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να παρουσιαστεί στο στρατό. Επίσης, στο πρώτο στάδιο της προετοιμασία είχα στον νου να δω και άλλα παιδιά και έτσι για παράδειγμα ο Σκαρλατίδης αντικατέστησε τον Μαρμαρινό μετά την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων με το σκεπτικό να δω όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές εν όψει της τελικής πρόσκληση στις 27 του μήνα στην Πορταριά, όπου η ομάδα θα προετοιμαστεί για περίπου ένα μήνα. Αυτές τις 8-9 ημέρες που είμαστε μαζί, τα παιδιά καθημερινά δίνουν το 100% από αυτό που έχουν στο γήπεδο. Έχουμε άλλη μια εβδομάδα προπονήσεων μέχρι το οκταήμερο ρεπό τους και συνεχίζοντας με την ίδια διάθεση θα μπουν οι βάσεις για τη συνέχεια».

Συνεργάτες του Στέλιου Καζάζη στην προετοιμασία στα Γρεβενά είναι ο Γιώργος Σταυρόπουλος και ο ΠΟΠ Χρήστος Τσαδήμας, ενώ τη διοικητική ευθύνη έχει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Κώστας Κυριάκου.