Σελίδες


Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αν δεν ξέρουν ας ρωτήσουν τους Αλεξανδρουπολίτες!


ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ-ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αν η Λαμία έκανε πρωταθλητισμό...
Ο  Δημήτρης Ανδρεόπουλος  και ο Κώστας Αρσενιάδης πρότειναν  να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από το πρωτάθλημα της της Βόλεϊ Λιγκ
 για να πέσει λέει ο ανταγωνισμός και να αξιοποιηθούν νεαροί αθλητές στα ρόστερ των ομάδων.
Θα ήμασταν υπερ αυτής της άποψης αν υπήρχαν νεαροί αθλητές επιπέδου Α1 ανδρών, αλλά όπως διαπιστώσαμε στο τελευταίο πρωτάθλημα, προωθήθηκαν εξ ανάγκης νεαροί αθλητές που δεν άξιζαν να παίξουν .
Απλά επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για ξένους, χρησιμοποίησαν Έλληνες παίκτες οι προπονητές για να συμπληρώσουν την εξάδα ή τη δωδεκάδα και όπως είπε ο κυνικός Λυκούδης “στις παλιές καλές εποχές αυτοί που έπαιξαν, απλά θα ζητούσαν αυτόγραφα από τους άλλοτε παίκτες της Α1 ανδρών”
Γιατί οι ταλαντούχοι παίκτες δεν χάνονται , ακόμη κι αν υποβιβάζονται οι 10 από τις 12 ομάδες και τρανό παράδειγμα αποτελούν οι Σαμαράς, Γκιούρδας, Μπάεφ, Τσακιρόπουλος, Χατζηαντωνίου και τόσοι άλλοι ταλαντούχοι που έπαιξαν στην πρώτη ομάδα, αλλά και στην Εθνική από ηλικία 16 χρονών.
Αν τολμούσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο βόλεϊ γυναικών, θα διαπιστώναμε με φρίκη ότι αθλήτριες που έπαιξαν ακόμη και στον Παναθηναϊκό, το Μαρκόπουλο, τον Ολυμπιακό, δεν θα ήταν ούτε μπολ γκερλς πριν από δυο-τρία χρόνια.
Η σπουδή λοιπόν των δυο αγαπητών προπονητών, για το μη υποβιβασμό, έχει να κάνει με τις ομάδες τους που έχουν ζοφερό μέλλον  στην Α1 ανδρών και όχι με την προώθηση ταλαντούχων αθλητών , που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν.
Καλό θα  ήταν λοιπόν οι σύλλογοι , αλλά και οι προπονητές, να δουλέψουν περισσότερο προκειμένου  να βγάλουν ταλαντούχους παίκτες γιατί λεφτά δεν υπάρχουν για απόκτηση ξένων παικτών που θα σώσουν την παρτίδα. Αν δεν ξέρουν τον τρόπο, ας ρωτήσουν τους Αλεξανδρουπολίτες.
Και μια και μιλάμε για τον υποβιβασμό, στην ΕΣΑΠ σκέφτονται τρόπους για να μην εκθέσουν την ΕΟΠΕ και τη ...ψηφοθηρική διαστροφή της να διοργανώσει πρωτάθλημα Α2 ανδρών σε 3 ομίλους.  Οδηγούνται στον υποβιβασμό μια ομάδας και στον προβιβασμό τριών, προκειμένου να αυξηθούν οι ομάδες σε 14, αλλά κι αυτή η σκέψη έχει ψηφοθηρικές ρίζες και θα είναι καταστροφή για ένα πρωτάθλημα που μετά βίας έχει 6 υγιείς ομάδες. 
Την ώρα που ο Μαυρομάτης υπόσχεται μεταφορά της έδρας της Βαλκανικής από την Κωνσταντινούπολη στην Ορεστιάδα, η Βαλκανική Ένωση διαγράφει και το τελευταίο ελληνικό στοιχείο της, με την αντικατάσταση του δικού μας λογότυπου με νέο από το Μαυροβούνιο.
Η ενέργεια της εξάλλου σε περίοδο κρίσης αποδεικνύει την αστειότητα της ύπαρξης της , όταν ο κόσμος χάνεται και στην BVA περί άλλων τυρβάζουν. Ευτυχώς πρόεδρος στην ΕΟΠΕ δεν είναι ο Προσαλίκας για να κατηγορηθεί ως ανθέλληνας που απεμπολεί τα δικαιώματα μας.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ για να μη ξεχνιόμαστε, λέγεται Αχιλλέας Μαυρομάτης, αλλά δεν ξεσήκωσε τον κόσμο για την αλλαγή του λογότυπου, όπως θα έκανε ως αντιπολίτευση. Πρόεδρος, τρόπος του λέγειν προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης και για να μη μας κάνει μήνυση για διαστρέβλωση της αλήθειας ο Κωστής Ψαρουδάκης...    
Βέβαια δεν ξεχνάμε ότι και ο Στέλιος Προσαλίκας , όταν ανέλαβε  την προεδρία της ΕΟΠΕ, άλλαξε το λογότυπο της, λες και ήταν λυμένα όλα τα άλλα προβλήματα...