Σελίδες


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τζούριτς: Γεννημένος αστέρι


Τζούριτς: Γεννημένος αστέρι

Σε ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του Ευρωπαϊκού βόλεϊ εξελίσσεται ο Μίταρ Τζούριτς, ο οποίος στην πρώτη του μόλις χρονιά στην Ιταλία, κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά και την εμπιστοσύνη του Ιταλικού κοινού.

Ο νεαρός άσος, πριν από ένα χρόνο έφυγε από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό προκειμένου να ανοίξει τα φτερά του στην Ιταλία και να κάνει πράξη τις πολλές και μεγάλες φιλοδοξίες που είχε.

Και πώς να μην είχε φιλοδοξίες όταν στα 21 του υπέγραφε συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια κόσμου Τρεντίνο, ταράζοντας για τα καλά νερά του λιμνάζοντος Ελληνικού βόλεϊ.

Μία κίνηση που ενδεχομένως αφύπνισε ή καλύτερα ξεσήκωσε πολλούς συναθλητές του, που επί σειρά χρόνια δε τολμούσαν να σκεφτούν καν την λέξη εξωτερικό.

Η μετακίνηση του Τζούριτς στο Καμπιονάτο ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Έλληνα διεθνή  ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε με μια μεγάλη επιτυχία κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων στο Κατάρ.

Γρήγορα από την θέση του κεντρικού εξελίχθηκε σε πολύτιμο στέλεχος της Τρεντίνο κι έκανε όλη την Ιταλία να μιλάει για το νεαρό Έλληνα το ταλέντο του οποίου άρχισε να ξεδιπλώνεται από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια.
macerraduric

Ο πρόεδρος της Τρεντίνο, Ντιέγκο Μόσνα, διέκρινε αμέσως το ταλέντο και τον καλό του χαρακτήρα και μιλά πλέον με ενθουσιασμό για την παρουσία του στην ομάδα.

Με προπονητή τον Ραντοστίν Στοϊτσεφ και συμπαίκτες μεγάλα ονόματα όπως ο Ματέι Καζίτσκι και ο Οσμάνι Χουαντορένα, ο Μίταρ βίωσε εμπειρίες, όπως αυτή της συμμετοχή του στο Final 4 του ChampionsLeague που θα ζήλευε ο καθένας.

Το Greekvolley.com λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του Τζούριτς από το Κατάρ όπου αγωνίστηκε με την ομάδα του Στρατού στο Κύπελλο του Εμίρη, στάθηκε τυχερό που κατάφερε να «κλέψει» λίγο από τον χρόνο του Έλληνα διεθνή προκειμένου να μιλήσει και να κάνει τον… απολογισμό της πρώτης του χρονιάς.
Πως είναι η ζωή στο εξωτερικό και ποιες εμπειρίες αποκομίζεις;
«Η ζωή στο εξωτερικό είναι εντελώς διαφορετική από την ζωή στην Ελλάδα. Έχει τα καλά και τα κακά της αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να προσαρμοστούμε».
Πως ήταν η ζωή σου καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς; Ήσουν σε μια τόσο επαγγελματική ομάδα όπως η Τρεντίνο, η οποία δουλεύει σε άλλα επίπεδα. Χαοτικές οι διαφορές με την Ελλάδα;
«Είναι πολύ απαιτητικός σύλλογος με πολλούς στόχους, πολλά ταξίδια, πολλά παιχνίδια και πολύ κούραση. Όμως όταν είσαι σε ένα τόσο "υγιή" και σοβαρό σύλλογο, με φοβερή οργάνωση είσαι ευχαριστημένος από κάθε άποψη».

Κατέκτησες με την Τρεντίνο τα πρώτα σου τρόπαια στο εξωτερικό, πως νιώθεις γι' αυτό;
«Νιώθω πολύ χαρούμενος που πήρα τρεις τίτλους την πρώτη μου χρονιά στο εξωτερικό. Ήμασταν πολύ κοντά στο να πάρουμε και το πρωτάθλημα αλλά δεν ήμασταν τυχεροί. Ωστόσο κι έτσι είμαι ευχαριστημένος, ελπίζω να τα καταφέρουμε του χρόνου».
πηγη www.greekvolley.com


mitardjurictrentino