Σελίδες


Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΙΓΚ


Μια νίκη για το στόχο

    Μια νίκη για το στόχο
    Μέσα σε φιλικό έως οικογενειακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Ορεστιάδας για τον τελευταίο «σταθμό» του Ευρωπαϊκού Λιγκ γυναικών που ξεκινάει την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ολλανδίας, του Ισραήλ και της Τσεχίας.Το «παρών» στο Δημαρχείο της πόλης, εκτός από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Τάκη Φλώρο και την αρχηγό της Εθνικής, Μαρία Χατζηνικολάου η οποία δάκρυσε με την επιστροφή της στη γενέτειρα της, έδωσαν ο Δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου και ο πρόεδρος του Α.Ο. Ορεστιάδας, Βασίλης Γκιζάνης.

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, έθεσε στόχο για την εθνική ομάδα γυναικών, μία νίκη και... κάτι ακόμα, προκειμένου να ξεπεράσει τον στόχο των 10 βαθμών, που είχε θέσει από την αρχή, της διοργάνωσης. Ο εμπειρος προπονητής θεωρεί ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί αγωνιστικά, καθώς μέχρι φέτος, είχε τρεις βαθμούς σε όλα τα τουρνουά, ενώ σε αυτή τη διοργάνωση έχει φτάσει τους επτά.«Οι ευχαριστίες είναι αυτονόητες και είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε εδώ για το τελευταίο τουρνουά. Η Ορεστιάδα είναι συνώνυμη του βόλεϊ. Από το 1974-75 έχω ζήσει πολλά ως αθλητής εδώ, χαρές, αλλά και αγωνιστικές λύπες. Όμως, είναι η πρώτη φορά που έρχομαι ως Ομοσπονδιακός προπονητής και μακάρι να το... χαρώ. Θα ήθελα να πω ότι ο τρίτος όμιλος που συμμετέχουμε είναι ο πιο δυνατός στο Ευρωπαϊκό Λιγκ γυναικών, καθώς στους άλλους δύο ομίλους, με επικεφαλής τις Σερβία και Τουρκία, δεν είχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Ολλανδία και Τσεχία έχουν σαφώς μεγαλύτερη δυναμική από τις άλλες δύο ομάδες, αλλά κάνουμε προσπάθειες να τις πλησιάσουμε. Εύχομαι ο κόσμος να μας τιμήσει με την παρουσία του στο γήπεδο, να έρθουν όλες οι οικογένειες και να δουν ανταγωνιστικό βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Δικός μας στόχος ήταν να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς φέτος και νομίζω ότι έχουμε ανοδική πορεία. Την επόμενη μέρα κιόλας της λήξης του Ευρωπαϊκού Λιγκ, θα δουλέψουμε με ένα άλλο γκρουπ νεαρών αθλητριών με στόχο σε 1-2 χρόνια η Ελλάδα να βρίσκεται αρκετά υψηλότερα σε αγωνιστικό επίπεδο», δήλωσε. Το «παρών» στο Δημαρχείο της πόλης, εκτός από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Τάκη Φλώρο και την αρχηγό της Εθνικής, Μαρία Χατζηνικολάου έδωσαν ο Δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου και ο πρόεδρος του Α.Ο. Ορεστιάδας, Βασίλης Γκιζάνης.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
    Δημήτρης Μουζάς (Δήμαρχος Ορεστιάδας): «Αποτελεί χαρά και ικανοποίηση που μία ακόμη διοργάνωση θα διεξαχθεί στην πόλη μας. Εχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πόσο αγαπάμε το βόλεϊ και φάνηκε από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τη φιλοξενία του ομίλου της Εθνικής γυναικών. Η παρουσία ομάδων όπως της Ελλάδας, της Ολλανδίας, του Ισραήλ και της Τσεχίας αναβαθμίζει και το βόλεϊ της περιοχής, αλλά και τις προσπάθειες που κάνουμε, ενώ παράλληλα μας δίνει δύναμη και σθένος για να μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη και τις αθλητικές αξίες και στα νέα παιδιά και να διαμορφώσουμε σωστούς χαρακτήρες. Ευχαριστώ την ΕΟΠΕ που για άλλη μια φορά μας εμπιστεύεται, τον ΑΟ Ορεστιάδας που συμμετέχει ενεργά και σας υπόσχομαι ότι η ελληνική σημαία θα κυματίσει με θέρμη στο γήπεδο. Καλώ όλους τους Δημότες να στηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας μας που έχει ως αρχηγό της 'δική' μας Μαρία Χατζηνικολάου. Και μπορεί την Παρασκευή να έχει και την Εθνική ποδοσφαίρου, αλλά εμείς θα είμαστε στο βόλεϊ, δείχνοντας ότι αγαπάμε την Εθνική, αλλά και το βόλεϊ, διπλά»,τόνισε ενώ στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με τις πολλές διοργανώσεις του αθλήματος στην Ορεστιάδα:«Πραγματικά οι σχέσεις Δήμου Ορεστιάδας και ΕΟΠΕ είναι εξαιρετικές. Μετά τη Ευρωπαϊκό Λιγκ του 2009, τον τελικό Κυπέλλου ανδρών του 2011 και το εφετινό Ευρωπαϊκό Λιγκ των γυναικών, η συνεργασία μας δείχνει χρόνο με τον χρόνο να ισχυροποιείται. Εχοντας μαζί μας και τον κ. Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου που ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας, αλλά και της Βαλκανικής Ένωσης μας βοηθάει πολύ, μπορώ να πω ότι κάτι σημαντικό και ελπιδοφόρο δημιουργείται στην πόλη, παρά τις οικονομικά δύσκολες συνθήκες. Συνεχίζουμε την παράδοση πολλών χρόνων γύρω από το άθλημα που μεγαλώσαμε. Αγαπάμε το βόλεϊ και στηρίζουμε τον αθλητισμό. Τις επόμενες ημέρες θα χαρώ να δω και τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτη, όπου θα συνεχίσουμε τη συζήτησή μας πάνω σε κάτι που ετοιμάζουμε για το βόλεϊ της Ορεστιάδας, την πόλη-μάνα του βόλεϊ».

    Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου (μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ): «Εκ μέρους της διοίκησης της ΕΟΠΕ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και όλο του Δ.Σ. του Δήμου για τη φιλοξενία αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο Αντιδημάρχους, κ.κ. Παπαντωνίου - Παπαδόπουλο, οι οποίοι είναι συνέχεια στο πλευρό μας, τον Πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για την ομόφωνη απόφαση αγάπης που δείξανε στο βόλεϊ. Το μήνυμα που στέλνω από την πλευρά της ΕΟΠΕ σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, είναι ότι αποδείξαμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί ως διοίκηση, αναθέτοντας μεγάλες διοργανώσεις στην περιφέρεια. Η Ορεστιάδα είναι μητρόπολη του βόλεϊ και μας δείχνει μεγάλη αγάπη σε όποια διοργάνωση και αν κάναμε εδώ. Το πλάνο μας η είναι στοχευμένη ανάπτυξη. Ευχαριστώ επίσης τη νέα διοίκηση του Α.Ο. Ορεστιάδας και τα μέλη της μπάντας του Αθλητικού Ομίλου που θα βρίσκονται στο γήπεδο. Κάνω έκκληση σε όλους τους φίλους του βόλεϊ να έρθουν στο γήπεδο, να δουν βόλεϊ και να χειροκροτήσουν την Ελλάδα».Βασίλης Γκιζάνης (πρόεδρος ΑΟ Ορεστιάδας): «Ευχαριστώ τον Δήμο που δεν μας έχει αρνηθεί ποτέ κάτι σε σχέση με τις διοργανώσεις του βόλεϊ. Κάθε φορά που η Εθνική βρίσκεται στην Ορεστιάδα είναι τιμή για όλους μας. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε στο γήπεδο αγώνες των αθλητών που τιμούν το Εθνόσημο στη φανέλα. Από την πλευρά μας κι εμείς αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας ενωμένοι μεγάλες διοργανώσεις. Ευχαριστώ την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, εμείς είμαστε εργάτες του αθλήματος και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε όλα να γίνουν άψογα και να φανεί ο παλμός στο γήπεδο».
     
    Συγκινημένη η Χατζηνικολάου 
     
    Εμφανώς συγκινημένη η αρχηγός της Εθνικής, Μαρία Χατζηνικολάου, ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις των ομιλητών: «Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, μόνο να ευχαριστήσω όσους τρέχουν αυτή τη διοργάνωση. Είναι η πρώτη φορά που επιστρέφω στην Ορεστιάδα, όπου γεννήθηκα για να παίξω αγώνες, καθώς έφυγα μικρή και δεν είχα ξεκινήσει το βόλεϊ. Είμαι πολύ συγκινημένη γιατί γνωρίζω καλά αυτό το μέρος και μου θυμίζει πολλά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τους φιλάθλους της Ορεστιάδας που ξέρουν να εκτιμούν το βόλεϊ».Σε ερώτηση προς τον Δήμαρχο, για τις συνεχείς διοργανώσεις του βόλεϊ που αναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ορεστιάδας και τι μπορεί να σημαίνει αυτό μελλοντικά, απάντησε: «Πραγματικά οι σχέσεις Δήμου Ορεστιάδας και ΕΟΠΕ είναι εξαιρετικές. Μετά τη Ευρωπαϊκό Λιγκ του 2009, τον τελικό Κυπέλλου ανδρών του 2011 και το εφετινό Ευρωπαϊκό Λιγκ των γυναικών, η συνεργασία μας δείχνει χρόνο με τον χρόνο να ισχυροποιείται. Εχοντας μαζί μας και τον κ. Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου που ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας, αλλά και της Βαλκανικής Ένωσης μας βοηθάει πολύ, μπορώ να πω ότι κάτι σημαντικό και ελπιδοφόρο δημιουργείται στην πόλη, παρά τις οικονομικά δύσκολες συνθήκες. Συνεχίζουμε την παράδοση πολλών χρόνων γύρω από το άθλημα που μεγαλώσαμε. Αγαπάμε το βόλεϊ και στηρίζουμε τον αθλητισμό. Τις επόμενες ημέρες θα χαρώ να δω και τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτη, όπου θα συνεχίσουμε τη συζήτησή μας πάνω σε κάτι που ετοιμάζουμε για το βόλεϊ της Ορεστιάδας, την πόλη-μάνα του βόλεϊ».
     
    Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
    ΠΕΜΠΤΗ 21/6
    18:00 ΙΣΡΑΗΛ - ΤΣΕΧΙΑ
    20:30 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6
    18:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
    20:30 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
    ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6
    18:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
    20:30 ΤΣΕΧΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

    ΠΗΓΗ www.thrakisport.gr