Σελίδες


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Θα… εξαφανισθούν οι δεινόσαυροι



Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το σημείο μηδέν που έχει βρεθεί το ελληνικό βόλεϊ και την αδυναμία όλων να επαναπροσδιορίσουν το άθλημα στη νέα εποχή.
Σε οριακό σημείο έφτασε το ελληνικό βόλει, τόσο σε επίπεδο συλλόγων, όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, με την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ  να αδυνατούν να επέμβουν και να επαναπροσδιορίσουν  το άθλημα στη νέα εποχή.
Οι σύλλογοι  έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια, αφού τελείωσαν οι κρατικές επιδοτήσεις και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Ο νταμπλούχος Ηρακλής τρέχει στα δικαστήρια για να βρει διοίκηση, αλλά και ΑΦΜ, καθώς η περίοδος χάριτος έληξε και πρέπει να νοικοκυρευτεί. Οι βουλευτές της πόλης υποσχέθηκαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα γι αυτό και εκπρόσωπος του πρώτου κόμματος,  επιβραβεύτηκε με τους σταυρούς των οπαδών του Ηρακλή και ήρθε πρώτος. Πέρασαν όμως οι εποχές που οι βουλευτές ανέβαζαν τον τόνο της φωνής τους και οι εφορίες παρανομούσαν, αφού όλοι πλέον κρίνονται και τίποτα δεν γίνεται εν κρυπτώ και παραβύστω.
Ο Παναθηναικός δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για το ανδρικό, αλλά και το γυναικείο τμήμα, Τα χρέη έχουν φτάσει στα ύψη και ο  πρόεδρος Μακρόπουλος παρά την καλή διάθεση δεν μπορεί να κλείσει όλες τις τρύπες. Είναι ζήτημα αν θα πάρουν άδεια συμμετοχής τα ΤΑΑ, σε περίπτωση που η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού τηρήσει τους νόμους και δεν κάνει τα στραβά μάτια όπως πέρυσι.
Οι εθνικές ομάδες φυλλοροούν, μετά και τις περσινές απαράδεκτες και ανόητες τιμωρίες των διεθνών και οι παίκτες προτιμούν να κάνουν την αποθεραπεία τους,  το στρατιωτικό τους και να παίξουν στα αραβικά πρωταθλήματα.
Η Ομοσπονδία αδυνατεί να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα, έμαθε τόσα χρόνια απλά να μοιράζει τα λεφτά των φορολογούμενων ελλήνων και τώρα που δεν είναι ικανή να βρεί πόρους από άλλες πηγές σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Τα ΤΑΑ της Α1 ανδρών απλά ξοδεύουν την επιχορήγηση του ΟΠΑΠ και χωρίς άλλα έσοδα, απλά δημιουργούν ομάδες με παίκτες που δέχονται πλέον κουτσουρεμένες αμοιβές, ενώ οι καλοί και φιλόδοξοι δραπετεύουν στο εξωτερικό.
Όλα αυτά όμως έπρεπε να προβλεφθούν και αντιμετωπισθούν έγκαιρα γιατί …ότι δεν εξελίσσεται , αφανίζεται, όπως οι δεινόσαυροι. Η εφετινή χρονιά θα είναι σημαδιακή, αφού θα επιζήσουν οι ταλαντούχοι και θα διαλυθούν οι κρατικοδίαιτοι, για να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο
πηγη www.sport24.gr