Το γνωστό αποτέλεσμα, δηλαδή η ήττα συνεχίστηκε και στο τρίτο παιχνίδι του τρίτου γύρου του Ευρωπαϊκού Λιγκ για την Εθνική ομάδα. Οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη ηττήθηκαν και από την Δανία με 3-1. Νέο πρόβλημα η μη συμμετοχή του Πετρέα λόγω πυρετού.
Την ήττα με το... αγαπημένο της 3-1 (25-20, 25-18, 22-25, 26-24) γνώρισε η Εθνική στην Ραανανά από την Δανία στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του τρίτου γύρου του Ευρωπαϊκού Λικγ που διεξήχθη στην Ραανανά του Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λύγισε για ακόμα μία αφορά από τα προβλήματα, τα οποία αντί να μειώνονται αυξήθηκαν κατά ένα, μιας και την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω πυρετού και ο Γιώργος Πετρέας.
Ακόμα όμως και με την απουσία του διεθνή κεντρικού η Εθνική προσπάθησε για ακόμα μία φορά, πάλεψε, αλλά εκεί που έδειχνε ικανή να γυρίσει το ματς, δεν τα κατάφερε χάνοντας στις λεπτομέρειες το τέταρτο σετ και τον αγώνα.
Οι Πελεκούδας, Μπέλλος, Τακουρίδης, Καρυπίδης, Στιβαχτής, Κοκκινάκης και λίμπερο ο Παπαδημητρίου ήταν η βασική επτάδα για τον Αλέκο Λεώνη, ενώ πρώτος σκόρερ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ήταν ο Κοκκινάκης με 23 πόντους. Τον ακραίο του Ολυμπιακού ακολούθησε ο Καρυπίδης με 12 και ο Πελεκούδας με 10. .
Τα σετ: 25-20, 25-18, 22-25, 26-24.
ΔΑΝΙΑ (Φρεντ Στουρμ): Κνούντσεν 13, Πέντερσεν, Θόμσεν, Γιάκομπσεν 6, Σόρενσεν, Σκουλτζ, Σόλερ (λ) 73% (53%), Ντίτλεβσεν 17, Κρίστιανσεν 16, Στεντερουπ, Ολουφσεν 14, Χας 18.
ΕΛΛΑΔΑ (Αλέκος Λεώνης): Μπέλλος 9, Καρυπίδης 12, Στιβαχτής 3, Κοκκινάκης 23, Πελεκούδας 10, Τακουρίδης 9, Αχ. Παπαδημητρίου (λ) 77% (64%), Τέρζης, Σαρικεϊσογλου, Θ. Παπαδημητρίου, Ριζόπουλος.
Πρόβλημα με Πετρέα
Όπως γράψαμε και πριν, ο Γιώργος Πετρέας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο ματς με τη Δανία. Ο διεθνής κεντρικός είχε ανεβάσει πυρετό, πριν από το ματς με το Ισραήλ, ωστόσο έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε κανονικά. Μετά την επιστροφή στο ξενοδοχείο, η κατάστασή του είχε επιβαρυνθεί, με τον παίκτη να μένει στο δωμάτιο του, ακολουθώντας ειδική αγωγή προκειμένου να είναι σε θέση τη Δευτέρα (11/6) το πρωί να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.
Λεώνης: «Κέρδος μας ο Κοκκινάκης»
Με τα καλύτερα λόγια για την εμφάνιση του Μενέλαου Κοκκινάκη μίλησε ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Αλέκος Λεώνης λέγοντας τα εξής: «Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που βρίσκονται εδώ. Και αυτό γιατί υπερβάλλουν εαυτούς αφού οι ίδιοι παίκτες έχουν παίξει 9 ή 12 παιχνίδια σε διάστημα ενός μήνα. Σήμερα ήταν σημαντική η απουσία του Γιώργου Πετρέα που έμεινε στο ξενοδοχείο λόγω πυρετού αλλά και το γεγονός ότι ο Τερζής δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, γιατί αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μέση του. Από ‘κει και πέρα όμως, είναι άθλος ότι κερδίσαμε τον Κοκκινάκη και μακάρι να είχαμε και τους υπόλοιπους νέους παίκτες κοντά μας
»
ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr