Σελίδες


Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ



ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ-ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αν κάνετε μια σύγκριση στον MVP  του πρωταθλήματος που ψηφίσθηκε σε μια ημέρα από 26 δημοσιογράφους (παγκόσμια πρωτοτυπία),
και στους  MVP του πρωταθλήματος που ψηφίστηκαν από δημοσιογράφους και προπονητές θα διαπιστώσετε ότι ο κορυφαίος  MVP, Αντρέι Κράβαρικ δεν είναι στους κορυφαίους.
Άρα στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν μόνο Θεσσαλονικείς και βγήκε ο αρχηγός Αντρεί Κράβαρικ ή οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν βόλει και ανέτρεψαν τις ψήφους τους,  οι ειδικοί του αθλήματος, οι προπονητές.
Όπως και να έχει όμως η κατάσταση,  πρόκειται για τεράστια γκάφα της ΕΣΑΠ, αφού ο κορυφαίος του πρωταθλήματος, δεν βρίσκεται  στην καλύτερη εξάδα. Είναι σαν να μην έχει θέση ένας  πρωθυπουργός,  στην κυβέρνηση του.
Και τι θα γίνει αν αρνηθεί η ΕΣΑΠ τον υποβιβασμό τριων ομάδων; Θα ρεζιλευτεί για μια ακόμη φορά η ΕΟΠΕ, που αποφασίζει χωρίς να συνεννοηθεί με τους καθ ύλην αρμόδιους. Και θα έχουμε νέα παγκόσμια πρωτοτυπία , να μην προβιβάζεται μια ομάδα που θα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια σε έναν από τους 3 ομίλους.
Η ιδέα έπεσε στη Σύρο και προκάλεσε θαλασσοταραχή. Να προσλάβουν προπονητή τον Σωτήρη Δρίκο και να πάρει μαζί του τον Κώστα Προύσαλη. Το θέμα δεν  προχώρησε για δυο λόγους , μετά από έντονη αντιπαράθεση.
Ο Δρικος δεν ήθελε να αποσύρει τις μηνύσεις που υπέβαλε στους μισούς κατοίκους της Ερμούπολης και ο Προύσαλης δεν πήρε άδεια να “πετάξει” από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. 
Ποιος “εγκέφαλος” πρότεινε να μετρούν οι νίκες  της κανονικής περιόδου στα πλει οφ γυναικών; Η τρίτη παγκόσμια πρωτοτυπία που φιλοξενείται στη στήλη, αφού κάτι ανάλογο δεν ισχύει σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα. Μμμ, συγγνώμη μιλάμε για σοβαρά πρωταθλήματα και όχι για διοργανώσεις της ΕΟΠΕ.
Μια χρονιά εφαρμόσθηκε αυτό το φαιδρό στην Ελλάδα και βγήκαν... τέρατα. Τότε που ο Άρης το πρωτάθλημα Ελλάδας, αν και ήταν σαφώς υποδεέστερος του Ολυμπιακού του Μοντάλι(στον τελικό κυπέλλου στη Λαμία, έχασε αέρα με 3-1). Η ομάδα του Πειραιά αποκλείσθηκε στους ημιτελικούς από την Ορεστιάδα,  γιατί είχε 0-2 ήττες από την κανονική περίοδο.
Η Ορεστιάδα εξάλλου εκείνη την περίοδο διάλεξε αντίπαλο τον Ολυμπιακό γιατί είχε 2-0 νίκες και για να τερματίσει τέταρτη, κάθισε και έχασε την τελευταία αγωνιστική από την υποδεέστερη Φιλία Ηλιούπολης. Ο Σαμαράς έκανε σερβίς στον απέναντι τοίχο του γυμναστηρίου.
Τις τελευταίες αγωνιστικές κύριε Σιδέρη, οι ομάδες θα διαλέγουν αντιπάλους και θα έχουμε αλλοίωση του πρωταθλήματος. Κι αν μια ομάδα πάει με 2-0 νίκες στα πλέι οφ, θα κάνει ακόμη μια και το πανηγύρι θα τελειώσει, πριν καν αρχίσει.
Στα πλέι όφ έχουμε κορύφωση του ενδιαφέροντος, αλλά με τη μεταφορά των νικών χάνεται πριν καν ζεσταθεί ο κόσμος. Έχετε καιρό να το αλλάξετε και καλό θα είναι τα σωματεία της Α1 που το πρότειναν να το ξανασκεφτούν.
Σε ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό πρωτάθλημα δεν μεταφέρονται οι νίκες της κανονικής περιόδου στα πλει οφς. 
Η εμφάνιση του Θεόφιλου Κολύμπατζη στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ είχε  οσμή αποχώρησης. Δεν συμμετείχε στην συζήτηση για το μέλλον του επαγγελματικού βόλει και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάρει την εφετινή επιχορήγηση που ήταν δεσμευμένη.
Τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο Αλέκος Παρασκευόπουλος, γιός του αείμνηστου Μιχάλη, ενώ έλαμψε δια της απουσίας του ο Παναθηναϊκός και πολλοί αναρωτήθηκαν αν θα υπάρχει στον χάρτη της Α1, με 1.5 εκατομμύριο χρέη,
Εντύπωση προκάλεσε η φιλική στάση του Ηρακλή στην ΕΣΑΠ, αφού δεν πήγε στη συνεδρίαση ο εριστικός Γιώργος Μανωλόπουλος που αντικαταστάθηκε από το «αφεντικό» του ΤΑΑ , τον Θεόφιλο Κολύμπατζη

Ο Ηρακλής χρειάζεται τη συμπάθεια όλων γιατί αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης και θα την έχει μόνο αν δεν προκαλεί και δεν έχουν απαξιωτικές συμπεριφορές οι παράγοντες του. Ελπίζουμε να διδάχθηκε πολλά την περασμένη χρονιά ο Κολύμπατζης.

Τελικά ο Σωτήρης Δρίκος πήρε άδεια άνευ αποδοχών από το Υπουργείο Παιδείας για να δουλέψει στον Ηρακλή και ζητάμε συγγνώμη γιατί τον αποκαλέσαμε αργόμισθο. Πρέπει όμως να κατάλαβει και ο ίδιος ότι ουδείς προπονητής είναι μόνιμος.

Πέρυσι το έπαιξε… Ηρακλάρα και υποκατέστησε τους παράγοντες του Ηρακλή. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προστάτεψε την ομάδα του, αλλά αυτό οφείλει να το κάνει στον αγωνιστικό χώρο ως προπονητής και όχι ως φοροτεχνικός.

Εν κρυτπώ και παραβύστω έγιναν οι εκλογές του ΣΕΠΠΕ για να βγουν όπως αναμενόταν οι ίδιοι που κατσικώθηκαν στις καρέκλες τους εδώ και χρόνια