Σελίδες


Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΕΦΑΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ




Η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ” ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΛΕΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΑΝΔΡΕΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ –11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ-ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ-18:00

Φιλοξενούμενος στην 26η εκπομπή ο Λέκτορας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Ανδρέας Αυγερινός, επιστήμονας του τομέα της σχολικής φυσικής αγωγής, με έμφαση στα προγράμματα αγωγής υγείας.

Ο κ.Αυγερινός με την ομάδα του αφού μελέτησαν το προηγούμενο διάστημα στην Αλεξ/πολη, τους αθλητικούς και σχολικούς χώρους αλλά και το σχολικό μαθητικό δυναμικό, καταθέτουν μια ΠΡΟΤΑΣΗ που βασίζεται στην διεθνή στρατηγική με στόχο την πρόληψη της παχυσαρκίας και την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας.

Μας παρουσιάζουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας ως παγκόσμιο φαινόμενο, τη φυσική δραστηριότητα των μαθητών της Αλεξ/πολης με στοιχεία, την αγωνιστική δραστηριότητα στους συλλόγους της πόλης και  την μικρή χρήση όλων των αθλητικών χώρων της πόλης.

Προτείνουν συνεργασία μεταξύ Δήμου, σχολείων και αθλητικών φορέων για την καλύτερη διαχείριση των παραπάνω χώρων, έτσι ώστε όλα αυτά που έχουμε, να αξιοποιηθούν προς όφελος των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αλλά και ανάπτυξης του τοπικού αθλητισμού.


Γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις που θα συζητηθούν στην συνέχεια με το Δήμο Αλεξ/πολης, τα σχολεία, τους συλλόγους για να βρεθεί η συγκεκριμένη φόρμουλα με στόχο τον Σεπτέμβρη να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα καλύτερης διαχείρισης των χώρων της Αλεξ/πολης.

ΠΗΓΗ http://www.ethnikos-mgs.gr/