Σελίδες


Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

MVP της 9ης αγωνιστικής o Κουμεντάκης


MVP της 9ης αγωνιστικής o Κουμεντάκης

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε MVP της 9ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013. Ο διεθνής ακραίος είχε 23 πόντους με 18/30 επιθέσεις, 5 άσους και 75% στην υποδοχή με 58% άριστες (σε 25 προσπάθειες) στη δύσκολη νίκη της ομάδας του με 3-2 επί του ΓΣ Λαμία.
«Μετά τις δύο ήττες που είχαμε στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε πάση θυσία. Κι ενώ ξεκινήσαμε καλά, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Εκεί είπαμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε, μου έδωσε κι ο κόουτς το ελεύθερο για να πιέσω στο σερβίς και μου βγήκε, αλλά το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να πάρουμε τους δύο βαθμούς», είπε ο 19άχρονος άσος ο οποίος όπως και οι περισσότεροι στην ομάδα της Θράκης δεν ικανοποιήθηκαν απόλυτα από τη νίκη.

Μιλώντας στο www.volleyleague.gr, τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι μετά το παιχνίδι νιώθαμε σα να είχαμε χάσει», τόνισε και εξήγησε το γιατί: «Αυτό το λέω χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης της Λαμίας, η οποία πραγματικά με εντυπωσίασε με την απόδοση της. Τα παιδιά έπαιξαν απίστευτη άμυνα, όπου κάποιες φορές μπορεί να είχαν την τύχη με το μέρος τους, αλλά γενικά έδειξαν ότι έχουν δουλέψει πάρα πολύ σ' αυτό το κομμάτι και γενικά έδειξαν ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα με πνεύμα μαχητή. Εμείς όμως από τη στιγμή που έχουμε μεγαλύτερες φιλοδοξίες φέτος αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε χωρίς απώλειες».

Ο Εθνικός στα τρία τελευταία ματς είχε συνολική συγκομιδή τριών βαθμών με τον 'Ράφα' να θεωρεί «δικαιολογημένη ως ένα βαθμό την αγωνιστική κάμψη που παρουσιάζουμε. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίζει συνέχεια στο 100%, ωστόσο πιστεύω ότι από δω και πέρα θα δείξουμε και πάλι το καλό μας πρόσωπο».

Ο Εθνικός πάντως παραμένει κολλημένος στη 2η θέση λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, όμως κανείς στην ομάδα δεν αφήνει το μυαλό να... ταξιδεύει.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας σίγουρα σκεφτόμαστε αρκετά πράγματα, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος: Να παίζουμε καλό βόλεϊ και να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Κι αυτό που μας πείραξε περισσότερο τις τελευταίες ημέρες ήταν η εμφάνιση που κάναμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού εκεί πραγματικά δεν παίξαμε καθόλου καλά».

Με τον Ολυμπιακό να έχει ξεφύγει πλέον στη βαθμολογία, από τη 2η θέση μέχρι και την 7η υπάρχει μια διαφορά πέντε βαθμών κι ένα γκρουπ έξι ομάδων με τον διεθνή ακραίο να περιμένει κι ανάλογη συνέχεια.

«Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που είναι ένα σκαλί πιο πάνω, σχεδόν όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο έχοντας τα θετικά και τα αρνητικά τους. Εμείς για παράδειγμα έχουμε το συν της δυνατής έδρας, κάποιες άλλες ομάδες είναι πιο έμπειρες. Πιστεύω όμως ότι το πρωτάθλημα θα πάει έτσι μέχρι τέλους και θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο».
πηγη www.thrakisport.gr