Σελίδες


Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ 1979

Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα του 1979 η ομάδα της Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης (ήταν η μοναδική φορά που το πρωτάθλημα έγινε μεταξύ περιφερειών) κατέκτησε την 1η Θέση κερδίζοντας στον τελικό το Κολέγιο Αθηνών όπου συμμετείχαν και μαθητές της 7ης τάξης!!! (όπως ο Δημήτρης Γόντικας που αργότερα εξελίχθη σε τεράστιο Βολεϊμπωλίστα και νυν πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
Η ομάδα είχε στην σύνθεσή της αθλητές κατά 90% από την Αλεξανδρούπολη. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε ο Θανάσης Μουστακίδης ο μεγαλύτερος πασαδόρος που ανέδειξε το ελληνικό Βόλεϊ και νυν προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γυμναστής Γιώργος Φουτζιτζίδης από τις μεγαλύτερες  μορφές του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης.
Από αριστερά : Κεμανατζής, Μουστακίδης, Χατζησταύρου (αν και μεγαλύτερος βρέθηκε κοντά στην ομάδα και τους φίλους τους για να τους υποστηρίξει), Τουντζιαράκης, Κωνσταντινίδης, Δημητριάδης
Ο αρχηγός της ομάδας Ειρήναρχος Κεμανατζής παραλαμβάνει το κύπελλο της 1ης Θέσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Παραλειπόμενο από την ιστορική αποστολή της Κατερίνης : Όταν οι φίλαθλοι εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις της ομάδας ρωτούσαν ''Παιδιά από που είστε ;'' όλοι έλεγαν από την Αλεξανδρούπολη αλλά μία φωνή πάντα απαντούσε : ''Σουφλί, Σουφλί...''. 
Έτσι όταν κάποια φορά ένας φίλαθλος ρώτησε : ''Ρε παιδιά ποιος είναι ο Σουφλής;'' όλη η ομάδα έδειξε τον...Μουστακίδη