Σελίδες


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δύο καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στις επιτροπές της Ομοσπονδίας του Βόλεϊ


Ο ''δικός'' μας, Αλεξανδρουπολίτης, Θανάσης Κασαμπαλής (Επίκουρος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής και ο Δρ Θανάσης Χατζηνικολάου (Επίκουρος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, εργαστήριο Προπονητικής) είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ε.Ο.ΠΕ.
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Ομοσπονδίας, η πρώτη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας της ΕΟΠΕ για έναν Εθνικό Προπονητικό Σχεδιασμό.
Η Τεχνική Επιτροπή, με μέλη από την ΕΟΠΕ, την Πανεπιστημιακή κοινότητα και τους Προπονητές βόλεϊ, θα έχει σαν βασικό στόχο την ετοιμασία του Εθνικού Προπονητικού Σχεδιασμού, ενώ θα παρέχει και στο ΔΣ και τις επιτροπές της ΕΟΠΕ κάθε είδους προτάσεις επί τεχνικών θεμάτων. 
Σημειώνεται ότι, παράλληλα με την Τεχνική Επιτροπή, συστάθηκε και η Επιστημονική Επιτροπή, με μέλη επιστήμονες σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, με σκοπό την επιστημονική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού.
Στην χθεσινή πρώτη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, τόνισε την σύσταση των Επιτροπών στους κόλπους της ΕΟΠΕ για πρώτη φορά και την ανάγκη σύμπραξης όλων των ειδικών του χώρου για την παροχή εξειδικευμένων προτάσεων και εισηγήσεων. 
Από την πλευρά τους οι συμμετέχοντες, εξέφρασαν την καθολική τους αποδοχή στην πρόταση της ΕΟΠΕ θεωρώντας την συμμετοχή τους ιδιαίτερα τιμητική και διαβεβαίωσαν για την μεγάλη διάθεση προσφοράς.
Στην πρώτη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η σύσταση επιμέρους Ομάδων Εργασίας, με ειδικότερα αντικείμενα (μίνι βόλεϊ, ανάπτυξη κ.ο.κ.), ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση για τα μέσα του Ιανουαρίου 2013, όπου θα έχει γίνει επεξεργασία προτάσεων για συγκεκριμένα θέματα. 
Τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής είναι: Παναγιώτης Σιδέρης (ΓΓ ΕΟΠΕ/Πρόεδρος Επιτροπής), Νίκος Μπεργελές (ΤΕΦΑΑ Αθήνας), Σοφία Παπαδοπούλου (ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης), Θανάσης Κασαμπαλής (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής), Αστέριος Πατσιαούρας (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων), Κώστας Χαριτωνίδης (Πρόεδρος ΣΕΠΠΕ), Ελένη Ζέτου - Μουντάκη (εκπρόσωπος ΣΕΠΠΕ), Λεωνίδας Καραΐσκος (Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης ΕΟΠΕ), Δημήτρης Φλώρος (Προπονητής ΕΟΠΕ),

Στις συναντήσεις της Τεχνικής Επιτροπής μετέχουν και οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές.

Η σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής είναι: Παναγιώτης Σιδέρης (ΓΓ ΕΟΠΕ/Πρόεδρος Επιτροπής), Δρ. Κώστας Σωτηρόπουλος (Συντονστής Επιτροπής), Δρ. Γεώργιος Μπογδάνος (Εργοφυσιολογία), Δρ. Νικόλαος Διγγελίδης (Παιδαγωγική-Αθλητική Ψυχολογία), Δρ. Αθανάσιος Χατζηνικολάου (Προπονητική).
Πηγή ΕΟΠΕ