Σελίδες


Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ : 1981-82 ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΕΣΠΙΝΙΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

(Στην φωτογραφία φαίνεται ότι το γήπεδό μας από το 1981 παραμένει το ίδιο με τις ίδιες πλαστικές καρέκλες..., το μόνο που έλειπε τότε ήταν οι διαφημίσεις που καλύπτουν τώρα τα παράθυρα)
Την περίοδο 1981-82 ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πήρε μέρος στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, αφού την προηγούμενη χρονιά ήταν φιναλίστ στο κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Μέσα στην Πορτογαλία η ομάδα του Εθνικού ταξίδεψε χωρίς δύο  βασικούς παίκτες της, τον πασαδόρο Γιώργο Τεκτονίδη και τον ακραίο Κούλη Μαρίνο, που υπηρετούσαν την θητεία τους ο πρώτος στα Νεοχώρι Ορεστιάδας και ο δεύτερος στο Στεφανοδίκη Βόλου και δεν μπόρεσαν να πάρουν άδεια. Το αποτέλεσμα μοιραία ήταν 3-0 υπέρ της Πορτογαλικής ομάδας.
Στον επαναληπτικό αγώνα, από όπου είναι και οι φωτογραφίες, ο Εθνικός, σ'ένα γήπεδο που δεν έπεφτε ''καρφίτσα'', κέρδισε με 3-0 αλλά δεν προχώρησε στην διοργάνωση γιατί στην διαφορά των συνολικών πόντων, στα δύο παιχνίδια, η Εσπίνιο είχε 1(έναν) πόντο περισσότερο!!! Σ΄αυτόν τον αγώνα έλειπε ο Γιάννης Χρηστουηλίας που υπηρετούσε ως νεοσύλλεκτος στην Τρίπολη.
Η εξάδα που ξεκίνησε τον αγώνα με φόντο το κατάμεστο γήπεδο: 
Τεκτονίδης, Αρχοντίδης, Αγγελίδης, Κωνσταντινίδης, Δημητριάδης, Κασαμπαλής.
Ο Εθνικός στην παρουσίαση των ομάδων : 
Τουτζιαράκης, Σιγλίδης, Αγγελίδης, Τερζάκης, Κασαμπαλής, Μαρίνος, Σταντζίδης, Κωνσταντινίδης, Δήμητσας, Αρχοντίδης, Δημητριάδης, Τεκτονίδης.
Ο ''θρυλικός'' Γιώργος Φουτζιτζίδης δίνει οδηγίες σ' ένα ταϊμ-άουτ.