Σελίδες


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Αγώνας Βόλεϊ σε στάδιο χωρητικότητας 60.000 θεατών!!!


Θέλουν να κάνουν αγώνα βόλεϊ στο Εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας χωρητικότητας 60.000 θεατών
Η ιδέα των αγώνων βόλεϊ σε ανοικτά στάδια όπως γίνονταν την δεκαετία του ΄50 επιστρέφει δυναμικά χάρις την επαναστατική ιδέα της πολωνικής ομοσπονδίας. Σύμφωνα με ένα σχέδιο που βρίσκεται σε εφαρμογή η πολωνική ομοσπονδία σχεδιάζει να διεξάγει τον αγώνα Πολωνία – Βραζιλία για το Παγκόσμιο Λιγκ στο Εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας που φιλοξένησε αγώνες του Euro-2012 και τον περασμένο Νοέμβριο συμπλήρωσε ένα έτος ζωής.

Η ιδέα είναι ακόμα στο στάδιο της έρευνας. Το στάδιο έχει χωρητικότητα 60.000 θέσεων και σύμφωνα με τους υπευθύνους της πολωνικής ομοσπονδίας είναι πιθανό να γεμίσει εάν γίνει εκεί ο αγώνας της Πολωνίας με την Βραζιλίας. 

Την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της πολωνικής ομοσπονδίας αλλά και της Εθνικής Πολωνίας με επικεφαλής τον προπονητή Ανδρέα Αναστάζι και τον βοηθό προπονητή Ανδρέα Γκαρντίνι επισκέφθηκαν το στάδιο μαζί με αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ακολούθησε σύσκεψη με τους υπευθύνους του σταδίου. «Η διεξαγωγή ενός αγώνα βόλεϊ σε αυτό το γήπεδο είναι μια οργανωτική πρόκληση. Θα είναι μια καταπληκτική επίδοση. Θέλω πραγματικά να παίξω εδώ, παρόλο που αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα είναι ένας εύκολος στόχος, από οργανωτική άποψη. Μου αρέσει το γήπεδο. Έχουμε στις κερκίδες και η ορατότητα είναι πολύ καλή», είπε ο Αντρέα Αναστάζι.
Το επόμενο βήμα είναι να διοργανωθεί ένας δοκιμαστικός αγώνας στο γήπεδο το οποίο μετά το 
Euro-2012 έχει φιλοξενήσει ελάχιστα αθλητικά γεγονότα και περισσότερα πολιτιστικά όπως θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες ροκ μουσικής.
πηγη www.volleynews.gr