Σελίδες


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη Μουστακίδη στο thrakisport.gr

Συνέντευξη Μουστακίδη στο thrakisport.gr

Χαμογελαστός, ευδιάθετος και γεμάτος προσμονή, χωρίς όμως το παραμικρό άγχος... Ο Θανάσης Μουστακίδης που φέτος με νέο ρόλο στο χώρο του βόλεϊ, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εθνικού, μίλησε στο thrakisport.gr για τη φετινή χρονιά και την ομάδα της Αλεξανδρούπολης.
Ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ, εμφανίστηκε αισιόδοξος, με όνειρα και φιλοδοξίες ...

ΕΡ.: Πρεμιέρα για την ομάδα του Εθνικού μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας. Σε ποιο βαθμό είναι έτοιμη;
Θ.Μ.: "Είμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι. Τουλάχιστον τα περισσότερα παιδιά. Προσπαθούμε να φέρουμε στον ίδιο βαθμό με τους υπόλοιπους αθλητές τα δυο παιδιά που έλειπαν από την ομάδα για αρκετό καιρό λόγω άλλων υποχρεώσεων, δηλαδή τους Κουμεντάκη και Δαλακούρα. Νομίζω ότι και αυτοί σιγά σιγά θα ενσωματωθούν, αφού έχουν πολύ μεγάλη θέληση. Πλέον δεν είναι παιδάκια αλλά εγώ τους θεωρώ έτοιμους παίκτες. Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία και θα εμφανιστούμε έτοιμοι για την πρεμιέρα"

ΕΡ.: Φοβάστε τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό;
Θ.Μ.:"Όχι. Δεν φοβάμαι κανέναν αγώνα. Και αυτό προσπαθώ να μεταφέρω στους παίκτες. Θέλω να ευχαριστηθούν τον κάθε αγώνα, την κάθε στιγμή. Τίποτα άλλο. Αν ο απέναντι είναι καλύτερος ας μας κερδίσει".

ΕΡ.: Ο Εθνικός συνήθιζε να στηρίζεται στην έδρα του και να χάνει τη δύναμή του όταν αγωνιζόταν μακριά της.
"Η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει. Τώρα – αλλά όχι μόνο κόντρα στο Παναθηναϊκό – παίζουμε έξω. Ας θεωρήσουν οι παίκτες ότι παίζουν στην έδρα τους. Η εμπειρία και η ποιότητα των αθλητών που έχουμε πρέπει να αρχίσει να βγαίνει και να το αλλάξει αυτό. Σαν ομάδα και σαν δυναμικό δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα και από κανέναν".

ΕΡ.: Αγωνιστικά τι προσπαθήσατε να αλλάξετε στον τρόπο παιχνιδιού;
Θ.Μ.: "Να παίξουμε πιο γρήγορα, να δουλέψουμε στην άμυνα και το μπλοκ λίγο παραπάνω. Κυρίως όμως στην ψυχολογία. Να βάλουμε σε άλλο τρόπο σκέψης τα νέα παιδιά. Στην ουσία η ομάδα είναι ίδια και αυτό βοηθά...".

ΕΡ.: Είδαμε και στο Λγικ Καπ ότι αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ η ομάδα δεν τα παράτησε ...
Θ.Μ.: "Η ομάδα δεν πρέπει να τα παρατάει . Σε κανένα σημείο. Φέτος το πρωτάθλημα θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, όχι μόνοι για εμάς. Οι εκπλήξεις θα καραδοκούν. Ο ομάδες είναι πολύ κοντά και θα έχουμε αποτελέσματα που θα μας ξαφνιάσουν".

ΕΡ.: Με ποια θέση θα είστε ευχαριστημένος;
Θ.Μ.: "Πρώτα από όλα να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας".

ΕΡ.: Το πρωτάθλημα πως θα είναι φέτος;
Θ.Μ.:"Όπως είπα, όλες οι ομάδες θα είναι κοντά. Παρά τα προβλήματα, όλες κατάφεραν να συγκροτήσουν ρόστερ αξιόλογα, έστω και την τελευταία στιγμή πήραν ξένους και ιδιαίτερα οι ομάδες του κέντρου που παρουσιάζονται ως προβληματικές, έχουν δεξαμενή παικτών και με την προσθήκη ξένων αθλητών πάντα τα καταφέρνουν. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Δεν μιλάμε για επίπεδο μπορεί να μην έχει επίπεδο αλλά ο ανταγωνισμός είναι ανταγωνισμός".

ΕΡ.: Υπάρχει άγχος για το νέο σας πόστο;
Θ.Μ.: "Κανένα"