Σελίδες


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ιβάν Ράιτς: συνέντευξη του διαγώνιου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης


 Γράφτηκε από την   στο www.greekvolley.com

Ιβάν Ράιτς: Πίσω στην Ελλάδα
Ο Ιβάν Ράιτς είναι ο Διαγώνιος του Εθνικού Αλεξανδρουπόλεως για τη φετινή σεζόν.
Ο 23χρονος Κροάτης δεν είναι νέος στην ομάδα καθώς τη σεζόν 2010 - 2011 είχε ξαναπαίξει στον Εθνικό. Εχτές ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό καθώς σημείωσε 19 πόντους (15/42 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ).
Μετά το τέλος της αναμέτρησης μιλήσαμε με τον Ράιτς για την απόφασή του να επιστρέψει στον Εθνικό καθώς και για την ομάδα του.

G.V.: Δύο χρόνια μετά επέστρεψες στον Εθνικό, τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;
Ivan Raic: «Επειδή στην αρχή είχα κάποιες προσφορές, αργότερα είχα δύο-τρεις προσφορές από Ελλάδα, αλλά αποφάσισα επειδή είναι εδώ οι φίλοι και φυσικά επειδή προπονητής είναι ο κύριος Μουστακίδης. Όταν μου είπαν πως προπονητής θα είναι εκείνος και οι συμπαίχτες μου είχαν παραμείνει αποφάσισα να γυρίσω στον Εθνικό. Μου αρέσει πολύ το κλίμα που βρήκα εδώ.»
raic2
G.V.: Ποια η διαφορά του Εθνικού του τότε και του σήμερα;
Ivan Raic: «Νομίζω πως υπάρχουν τώρα δύο πολύ ταλαντούχοι αθλητές τώρα στον Εθνικό, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης και ο Ανέστης Δαλακούρας. Βλέπω πως έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, είναι πολύ καλύτεροι αθλητές και στην ομάδα έχουμε ένα νέο προπονητή τον κύριο Μουστακίδη και κάνουμε πολύ καλή προπόνηση.
Φέτος δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω πως αυτή τη φορά θα ανέβουμε ένα βήμα ψηλότερα από ό,τι πριν δύο χρόνια. Μπορεί κανείς να δει την επιθυμία, πόσο θέλουμε να παίξουμε κι αυτό δεν υπήρχε τόσο έντονο πριν δύο χρόνια.»

G.V.: Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;
Ivan Raic: «Δεν ξέρω πραγματικά αλλά πιστεύω πως αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να προχωράμε αγώνα με τον αγώνα και απλά βλέπουμε τον επόμενο αγώνα.
Φυσικά θα θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά αυτό θα το δούμε αργότερα τι θα γίνει.»

G.V.: Πως είδες τον αγώνα ενάντια στον Παναθηναϊκό;
Ivan Raic: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι σήμερα, ήταν το πρώτο μας παιχνίδι, ήμασταν πολύ νευρικοί αλλά αργότερα στη συνέχεια του παιχνιδιού νομίζω παίξαμε πολύ καλύτερα.»

G.V.: Ποια η γνώμη σου για την αντίπαλη ομάδα;
Ivan Raic: «Είναι πολύ νεανική ομάδα νομίζω αυτή τη φορά, παίζουν καλά αλλά είμαστε εμείς πολύ καλύτεροι από ό,τι ήμασταν πριν δύο χρόνια. Αλλά υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα και φυσικά οι οπαδοί …. είναι πολύ θετικό που το γήπεδο ήταν γεμάτο, ήταν ο έβδομος παίκτης τους σήμερα.»

G.V.: Ποιος κατά τη γνώμη σου ήταν σήμερα ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού;
Ivan Raic: «Νομίζω το νούμερο 7 (σ.σ. ο Πρωτοψάλτης) ήταν πολύ καλός.»
ethnikos2