Σελίδες


Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

MVP της 1ης αγωνιστικής ο Ανέστης Δαλακούρας



Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά ήταν ο παίκτης που στα δύο πρώτα δραματικά σετ, τελείωσε σχεδόν όλες τις δύσκολες μπάλες, έχοντας στο ενεργητικό του και το μπλοκ με το οποίο τελείωσε το μαραθώνιο β' σετ.
Ο Ανέστης Δαλακούρας, τον οποίο μνημόνευσε μετά το τέλος του αγώνα ο Θανάσης Μουστακίδης, ήταν καθοριστικός στην ιστορική νίκη του Εθνικού επί του ΠΑΟ και αναδείχθηκε MVP ΟΠΑΠ της 1ης αγωνιστικής.
«Τα λόγια που είπε ο κ. Μουστακίδης μου μετά το παιχνίδι, αποτελούν μεγάλη τιμή για μένα. Όχι απλά γιατί είναι ο προπονητής μου στον Εθνικό, αλλά γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους πασαδόρους που είχε το παγκόσμιο βόλεϊ. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, όπως ήταν έκπληξη και η ανάδειξη μου σε MVP της 1ης αγωνιστικής», είπε στο www.volleyleague .gr ο 19άχρονος ακραίος, ο οποίος θα θυμάται για πολύ καιρό το χθεσινό ματς.
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια πραγματικά καυτή έδρα, ενώ πάντα στην πρεμιέρα δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει η ομάδα σου, αφού δεν είναι απολύτως έτοιμη. Από κει και πέρα ήταν φοβερά συναρπαστικό, ειδικά το β' σετ που κάποια στιγμή πίστευα ότι δεν θα τελειώσει ποτέ και δεν μου έχει τύχει ξανά να φτάσω σε τέτοιο σκορ».
Έχοντας αγωνιστεί βασικός σε όλη την περσινή χρονιά, ο διεθνής άσος παραδέχθηκε ότι: «Οι εμπειρίες που αποκόμισα πέρσι ήταν τεράστιες και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Το νιώθω στις προπονήσεις, το βλέπω και στους αγώνες, αλλά δεν μένω εκεί. Φέτος κάνουμε εξαιρετική δουλειά από την πρώτη μέρα και προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι και καλύτερος».
Ο Εθνικός έχει ξεκινήσει αν μη τι άλλο εντυπωσιακά τη χρονιά με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (δύο ανατροπές στο Λιγκ από 0-2 σε 3-2 κόντρα σε Νίκη Αιγινίου, Ηρακλή και η νίκη με τον Παναθηναϊκό), αλλά στους κυανόλευκους του Έβρου δεν πετούν στα σύννεφα.
«Είμαστε όλοι χαρούμενοι με αυτά τα αποτελέσματα, αλλά δεν πρέπει να μας ξεγελάσει αυτή η καλή εκκίνηση γιατί μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Από την άλλη σίγουρα αυτές οι νίκες δείχνουν κάποια πράγματα για τη δυναμική που έχει φέτος η ομάδα. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ του League Cup 2012 είναι μια σημαντική επιτυχία, αλλά ο στόχος είναι να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας και μετά βλέπουμε. Ότι καλύτερο προκύψει, ευπρόσδεκτο είναι».
Όσον αφορά την γενικότερη άποψη του για το πρωτάθλημα, τόνισε ότι: «φαίνεται ότι θα είναι ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο. Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει λόγω του ρόστερ που έχει. Όλοι οι υπόλοιποι είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και όποιος είναι σε καλύτερη ημέρα θα κερδίζει»
Στον Εθνικό βρίσκεται εδώ και 7 χρόνια, ‘ζηλεύοντας' κατά κάποιο τρόπο τον μεγαλύτερο του αδελφό Κώστα, ο οποίος είχε ξεκινήσει προπονήσεις στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Έτσι ξεκίνησε κι αυτός, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα είναι αυτοκόλλητος με τον συνομήλικο του Ραφαήλ Κουμεντάκη.
«Τον συνάντησα στις προπονήσεις του Εθνικού, όταν ήμασταν 12 χρονών κι από τότε είμαστε μαζί. Μαζί στις προπονήσεις, στους αγώνες με τον Εθνικό ή τις Εθνικές ομάδες, μαζί στο σχολείο και τώρα στο Πανεπιστήμιο», λέει χαμογελώντας και συμπληρώνει: «Μετά από τόσα χρόνια κοινής πορεία, ξέρουμε πλέον πολύ καλά ο ένας τον άλλον κι αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ και μέσα στους αγώνες».
Οι δύο τους πάντως, αν και βρίσκονται εδώ και μια τετραετία στην πρώτη ομάδα του Εθνικού, από πέρσι (στα 18 τους) έγιναν βασικοί, με την υπόλοιπη επτάδα να αποτελείται από πολύ πιο έμπειρους αθλητές σε μια ξεχωριστή συνύπαρξη όπως παραδέχεται και ο ίδιος.
«Αυτή η... μίξη έχει ξεκινήσει εδώ και 3-4 χρόνια στον Εθνικό. Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά το έχουμε συνηθίσει πλέον και προσπαθούμε, όχι μόνο εγώ κι ο Ραφαήλ αλλά και οι υπόλοιποι νεαροί αθλητές που είναι στο ρόστερ της ομάδας, να φτάσουμε στο επίπεδο τους και να αποδείξουμε την αξία μας. Όλοι οι μεγάλοι πάντως από την πρώτη στιγμή μας έχουν βοηθήσει με τις εμπειρίες τους και είμαστε τυχεροί που τους έχουμε συμπαίκτες»

www.anti-typos.blogspot.com