Σελίδες


Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κορυφαίος Θρακιώτης επιχειρηματίας κοντά στην Ορεστιάδα


Υψηλές παρουσίες για την Ορεστιάδα στην Ερυθραία

Υψηλές παρουσίες για την Ορεστιάδα στην Ερυθραία
Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης  -

Μπροστά σε μια ξεχωριστή παρουσία αγωνίστηκε η Ορεστιάδα στον ημιτελικό του τουρνουά "Στ. Καλαϊτζής", καθώς στο κλειστό της Ν. Ερυθραίας βρέθηκε και παρακολούθησε την άνετη νίκη της επί του Πανερυθραϊκού ένας από τους κορυφαίους θρακιώτες επιχειρηματίες: ο Δημήτρης Πενταφράγκας.
 Ο κ. Πενταφράγκας κατάγεται από την Ορεστιάδα και είναι πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας ΕΛΠΕΝ, της μεγαλύτερης ελληνικής που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα, με ετήσιο τζίρο που αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ. Πριν ενάμισι χρόνο είχε γίνει μεγάλο θέμα στον αθηναϊκό Τύπο, καθώς είχε δηλώσει κατηγορηματικά σε συνέντευξή του: «Δεν θα απολύσω. Ούτε µισθούς θα  µειώσω. Μπορεί να µας χρωστά το  κράτος, να µας αδικεί η κυβέρνηση, να υπάρχει οικονοµική κρίση,  αλλά τόσα χρόνια είχα κέρδη. Δεν  θα επιτρέψω να πέσει στους εργαζοµένους µου το βάρος αυτό».
 Σήμερα, όπως μας είπε στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ερυθραίας, εμμένει σε εκείνη την θέση πιο έντονα, ακόμα περισσότερο. Και την έχει τηρήσει μέχρι κεραίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του να θεωρούνται από τους πιο ευτυχισμένους στην Ελλάδα της κρίσης και της πλήρους κατάρρευσης.
 Ο ίδιος ήρθε να παρακολουθήσει από κοντά την Ορεστιάδα, την ομάδα της καρδιάς του, της οποίας είναι ένας από τους αφανείς πρωταγωνιστές, καθώς ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια βοήθησε οικονομικά ώστε να σταθεί στα πόδια της. Ο κ. Πενταφράγκας προσήλθε έγκαιρα στο γήπεδο και περίμενε υπομονετικά στην εξέδρα, καθώς ο αγώνας καθυστέρησε να αρχίσει μιάμισι ώρα. Παρακολούθησε με ενδιαφέρον το παιχνίδι και αμέσως μετά έσπευσε στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρεί τους παίκτες της ομάδας, να τους γνωρίσει από κοντά και να φωτογραφηθεί μαζί τους.
 Ο ίδιος ο κ. Πενταφράγκας αν και Ορεστιαδίτης, δεν είχε τύχει  τα τελευταία χρόνια να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα που κάποτε δόξαζε στα ευρωπαϊκά σαλόνια την Ελλάδα. Άλλωστε, η Ορεστιάδα δεν έρχεται συχνά για αγώνες στην Αθήνα. Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη του φορά στο γήπεδο και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, ο Δ. Πενταφράγκας αποδείχθηκε ιδιαίτερα γουρλής για το θρακιώτικο σωματείο, έστω και αν ο αγώνας ήταν για ένα φιλικό τουρνουά και λογίζεται περισσότερο ως νίκη γοήτρου παρά ως οτιδήποτε άλλο...

πηγη www.thrakisport.gr