Σελίδες


Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα πρώτα συμπεράσματα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης



Τα πρώτα συμπεράσματα για τον Εθνικό

Αποστολή στην Θεσσαλονίκη:  Γιώργος Πανταζίδης  -
Το καλύτερο δυνατό τεστ μια εβδομάδα πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, αποτέλεσαν για τον Εθνικό οι αγώνες του Δ΄ομίλου του Λιγκ Καπ στη Θεσσαλονίκη.
Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πανηγύρισε δυο νίκες την Παρασκευή και το Σάββατο απέναντι σε Νίκη Αιγινίου και Ηρακλή (τον ουσιαστικά γηπεδούχο, αφού οι αγώνες έγιναν στη Μίκρα), εξασφάλισε την πρόκριση για το φάιναλ φορ του θεσμού που διεξάγεται για 2η χρονιά και λίγο πριν την πρεμιέρα της φετινής Volleyleague έδειξε στοιχεία που γεμίζουν αισιοδοξία τους Εβρίτες. 
Στους αγώνες της Μίκρας  ο προπονητής του Εθνικού Θανάσης Μουστακίδης είχε τη δυνατότητα να εξάγει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα, να βελτιώσει στοιχεία στο παιχνίδι των παικτών του αλλά και αδυναμίες που φανερώθηκαν. Το διάπλατο χαμόγελό του, μετά τον τελευταίο πόντο της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, έλεγε πολλά. Στα δυο δυνατά τεστ όπου παίχτηκαν δέκα δυνατά τεστ, σίγουρα είχε κάνει τις διαπιστώσεις του, αλλά είδε και πολλά στοιχεία που τον κάνει να αισιοδοξεί για την παρουσία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. 
«Εφόσον κερδίζεις δεν πειράζει», είπε για τα 10 σετ που έπαιξε η ομάδα του για να συνεχίσει. «Η ομάδα έδειξε ότι αντέχει και έχει δυνάμεις. Βέβαια με προβληματίζει η μέτρια εκκίνηση και τα λάθη που κάνουμε αν και πρέπει να πω ότι υπάρχει ανομοιογένεια στην προπονητική επιβάρυνση των παικτών του.  Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι καλό και ανταγωνιστικό και δεν επιτρέπεται να χαλαρώσει στιγμή», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Θ. Μουστακίδης

Τα κατά και τα υπέρ 
Εάν κάποιος παρακολουθούσε τα παιχνίδια της Μίκρας εύκολα θα μπορούσε να διακρίνει θετικά και αρνητικά στο παιχνίδι των Εβριτών. Στα μείον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νωθρό ξεκίνημα των παικτών και στα δυο παιχνίδια. Στα δυο πρώτα σετ έμοιαζαν να είναι εκτός ρυθμού, υπέπεπταν σε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 0-2 σετ .  Επίσης, υπήρχαν αρκετά κενά διαστήματα στα οποία η ομάδα «μπλόκαρε» δίνοντας πλεονέκτημα στον αντίπαλο - πράγμα, ενώ και οι βασικοί ακραίοι έδειχναν σε κάποιες στιγμές να έχουν επηρεαστεί από την μακρά απουσία από την προετοιμασία. 
Όσο για τα θετικά; Αναμφίβολα, το «come back»του Εθνικού και οι δυο ολικές ανατροπές σε δυο αγώνες μέσα σε ένα 24ωρο. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης είχε τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και τα ψυχικά αποθέματα να μην παρατήσουν τα παιχνίδια και να παλέψουν μέχρι τέλους και φυσικά να δικαιωθούν. Η μαχητικότητα ήταν κάτι που διέκρινε τις προσπάθειες των αθλητών του Θανάση Μουστακίδη, αφού δεν παρατούσαν καμία φάση, με τον αμυντικό τομέα να παρουσιάζει αισθητά  σημάδια βελτίωσης και προσφοράς μέσα στο παιχνίδι. Ο Ιβάν Ράιτς εντυπωσίασε και έδειξε ότι θα προσφέρει μαγικές στιγμές, , ενώ ως η ψηλότερη ομάδα του πρωταθλήματος , το μπλοκ είναι σε θέση να αποδειχθεί ισχυρό όπλο. 
Τέλος, ένα μεγάλο ατού του φετινού Εθνικού θα είναι ο ίδιος ο προπονητής του. Ο Θανάσης Μουστακίδης με την εμπειρία του ήλεγχε το παιχνίδι, έβαζε τις φωνές όταν έπρεπε, πρόσφερε ηρεμία εκεί που χρειαζόταν. Δεν φοβήθηκε να αλλάξει παίκτες αλλά και την τακτική στο παιχνίδι της ομάδας του σε κρίσιμα σημεία. Ιδιαίτερα στο 14-12 του τετάρτου σετ με τον Ηρακλή όταν με την εντολή στον Ράιτς για φλοτ σέρβις πάνω στον Μίκουλα (αντί του αναποτελεσματικού τζαμπ σέρβις) και στους υπόλοιπους για σερβίς στην ζώνη των τριών μέτρων, γύρισε το παιχνίδι., οδηγήθηκε στο 5ο σετ και κατακτήθηκε η νίκη .
Η συνέχεια στο πρωτάθλημα που αρχίζει μόλις σε λίγες ημέρες...
πηγη www.thrakisport.gr