Σελίδες


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΖΗ - ΣΑΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2006


«Οταν τρακάραμε στη γωνία...»

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους μονομαχία ως παίκτες, ο Στέλιος Καζάζης και ο Σάκης Μουστακίδης θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλοι προπονητές στην αποψινή (19.00) αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την πρεμιέρα της Βόλεϊ Λιγκ...
Οι δυο τους έγραψαν ιστορία στην Εθνική Ανδρών, ενώ η τελευταία τους αναμέτρηση στο φιλέ έγινε τη σεζόν 1991-92 που ο Καζάζης αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον Παναθηναϊκό. Για δύο χρόνια ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό μέχρι που ο Καζάζης ανέλαβε προπονητής της ομάδας του Πειραιά και είχε τον Μουστακίδη παίκτη.

Σήμερα το volleynews.gr σας θυμίζει άλλη μια συνεργασία των δύο κορυφαίων σταρ του ελληνικού βόλεϊ ως συνεργάτες – βοηθοί Α΄προπονητή – του Κώστα Χαριτωνίδη στην Εθνική Ανδρών από την Άνοιξη του 2006 μέχρι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας την ίδια χρονιά.

Στη μοναδική κοινή τους συνέντευξη στο περιοδικό Volleyball της ΕΟΠΕ οι Μουστακίδης, Καζάζης θυμούνται την πρώτη τους γνωριμία:

«Η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με τον Σάκη ήταν σε μία γωνία. Τρακάραμε τις μύτες μας...», έλεγε με χιούμορ ο Στέλιος Καζάζης.

«... Υπήρξαμε συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα για πολλά χρόνια. Πάντα συζητούσαμε τα κοινά προβλήματα του βόλεϊ και η σκέψη μας ήταν πολύ κοντά...Θα έλεγα πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν θέλεις να χαράξεις νέα πορεία και να κρατήσεις εννιαία φιλοσοφία», είχε δηλώσει τότε ο Στέλιος Καζάζης.

«Προσωπικά θα βοηθήσω όσο μπορώ. Ο καθένας θα βάλει τη σφραγίδα τουσε ό,τι κάνει σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που θα κρίνει και το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Είναι βέβαιο πως ο Χαριτωνίδης κάποια στιγμή θα σταματήσει. Αυτό ισχύει για όλους μας. Δεν είναι σωστό να προδιαγράφουμε από τώρα συνεργασίες και να βάζουμε ημερομηνία λήξης».

Στην συνέντευξη αυτή ο Καζάζης μιλάει για την περιπετειώδη αποχώρηση του από την Εθνική ανδρών αλλά και για τους μεγάλους στόχους που είχε η Εθνική Ανδρών το 2006 με προετοιμασία για το Μουντιάλ, με πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007 και με την είσοδο στην 4αδα του Ευρωπαϊκού Λιγκ που είχε ήδη καταφέρει.

Στο φινάλε της συνέντευξης ο Σάκης Μουστακίδης δήλωνε:

«Να σταματήσει ο διχασμός. Να πάψουν να υπάρχουν στρατόπεδα του τύπου «αυτοί κι εμείς». Όλα αυτά τα χρόνια όσοι ήταν έξω από την ΕΟΠΕ πολεμούσαν αυτούς που ήταν μέσα και το αντίθετο. Θα χαρώ αν δω την ΕΟΠΕ να προσεγγίσει όλες τις πλευρές, να ανοίξει τις πόρτες σε όλους και να τους προσκαλέσει να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης του ελληνικού βόλεϊ. Θα χαρώ όταν δω πρωτοβουλίες για την επιμόρφωση των προπονητών. Προσωπικά είμαι ανοικτός σε κάθε κριτική. Οι ασπίδες πρέπει να καταργηθούν. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να είμαστε πιο δεκτικοί».



Πηγή: Περιοδικό Volleyball (Εκδοση της Ε.Ο.ΠΕ. - Ιούνιος, Ιούλιος 2006, Συντάκτης: Κώστας Ασημακόπουλος)