Σελίδες


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Γ. Τεκτονίδης μιλά για την Νίκη Αλεξανδρούπολης

Ο Γ. Τεκτονίδης για την πρεμιέρα και τους στόχους της Νίκης
Συνέντευξη στον Γιώργο Πανταζίδη  - 

Ο Γιώργος Τεκτονίδης είναι μια από τους κορυφαίες μορφές του ελληνικού βόλεϊ. Ο Αλεξανδρουπολίτης τεχνικός συνέδεσε το όνομά του με τις χρυσές εποχές της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού τη δεκαετία του ‘70 και στις αρχές του ’80, ενώ η προπονητική του καριέρα σημαδεύτηκε από τις εκπληκτικές ευρωπαϊκές πορείες της μεγάλης Ορεστιάδας τις αρχές του ‘90.
Από πέρυσι, ο κ. Τεκτονίδης έχει εισχωρήσει σε έναν … νέο για αυτόν χώρο, αυτόν του γυναίκειου βόλεϊ. Αποδέχθηκε την πρόσκληση – πρόκληση να αναγεννήσει την γυναικεία ομάδα της Νίκης. Και μέσα σε δύο χρόνια, η Νίκη που έχει γράψει σημαντικές σελίδες στο άθλημα, επιστρέφει στα ψηλά. Με μια άκρως νεανική αλλά με αθλήτριες γεμάτες ταλέντο, ενθουσιασμό και πάθος για το βόλεϊ, φιλοδοξεί να την οδηγήσει σε ένα ακόμη μικρό θαύμα. Να παραμείνει στην κατηγορία και να μπουν οι βάσεις για ακόμη καλύτερες μέρες στο γυναικείο βόλεϊ της περιοχής.

Το thrakisport.gr μίλησε με τον κ. Τεκτονίδη λίγο πριν την πρεμιέρα. Όπως μας είπε,
 «προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να ‘μαστε έτοιμοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για καμία ομάδα, ένας λόγος παραπάνω για το πρώτο παιχνίδι. Ένα ακόμη μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορούμε να βρεθούμε σαν ομάδα όλοι μαζί , αφού κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις, μάς στέρησαν κάποιες αθλήτριες, ενώ δεν μπορέσαμε να δώσουμε τα φιλικά που θέλαμε , λόγω της απόστασης που μας χωρίζει από τις άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αυτό που θέλω είναι να ξεκινήσουμε με μια νίκη το Σάββατο για να ανέβει και η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των κοριτσιών μας. Από εκεί και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Κανένας αντίπαλος δεν θα ναι εύκολος. Εμείς ανεβήκαμε τώρα, το ίδιο και η Πτολεμαΐδα, παλεύουμε για να μπορέσουμε να σωθούμε. Δύσκολο πρωτάθλημα, πολλές μετακινήσεις, ακόμη περισσότερα τα έξοδα…».

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ΕΟΠΕ – σε αντίθεση με τους άλλους ομίλους – αποφάσισε να συγκροτήσει έναν όμιλο που ουσιαστικά «χωρά» τη μισή Ελλάδα και από τις 13 ομάδες υποβιβάζονται οι τέσσερις...
Καλό είναι να μην είχε γίνει, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να γκρινιάζουμε. Με αυτούς τους όρους του παιχνιδιού θα παίξουμε. Δεν βγαίνει σε καλό να μεμψιμοιρούμε συνέχεια. Έτσι αποφάσισε η ομοσπονδία, έτσι θα κάνουμε. Το θέμα είναι ότι πρέπει να παίξουμε…

Η Νίκη είναι μια νεανική ομάδα. Από τη μια υπάρχει η απειρία, από την άλλη, ο ενθουσιασμός και το έξτρα κίνητρο της μεγάλης κατηγορίας …
Αυτό θέλω να καταλάβουν τα παιδιά. Με ενδιαφέρει να παίξουμε καλό βόλεϊ. Το αν μείνουμε στην κατηγορία θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες., με ενδιαφέρει να παίξουμε καλά. Να ευχαριστηθούν τα κορίτσια τα παιχνίδια και ας χάσουν. Έχουμε να παίξουμε με ομάδες της Θεσσαλονίκης πολύ δυνατές και έμπειρες. Όλες είναι υπολογίσιμες. Εμείς είμαστε νέα ομάδα, με καινούρια παιδιά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα δέσιμο κάποιων νέων αθλητριών που πήραμε με τις παλιές που είχαμε. Ευελπιστούμε ότι το πετύχαμε. Αλλά ο χρόνος θα δείξει τελικά. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής.

Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται υπομονή...
Είναι ένα πρωτάθλημα 24 αγωνιστικών. Καλό θα είναι όμως το Σάββατο να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε με νίκη, να ανέβει η ψυχολογία και από εκεί και πέρα τα κορίτσια να δώσουν αυτά που μπορούν.

Θα μετρήσει αρνητικά το γεγονός ότι με εξαίρεση τους αγώνες με τη Θύελλα Φερών, το τοπικό πρωτάθλημα της ΑΜ-Θ δεν είναι ανταγωνιστικό;
Οπωσδήποτε θα μετρήσει και είναι αρνητικό, όπως αρνητικό είναι ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε φιλικά παιχνίδια λόγω του οικονομικού.

Δύσκολα τα οικονομικά...
Σίγουρα. Οι εποχές είναι δύσκολες, ο κόσμος κοιτά να επιβιώσει. Αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα, όσοι μπορούν, ας προμηθευτούν μια κάρτα διαρκείας των 20 ευρώ. Και να ξέρουν ότι τα όποια έσοδα πηγαίνουν για τις μετακινήσεις και τα ταξίδια των αθλητριών για τους εκτός έδρας αγώνες. Δεν υπάρχουν ούτε αμοιβές ούτε κάτι άλλο. Οι μετακινήσεις ιδιαίτερα στον β΄ γύρο είναι πολλές και μεγάλες. Η όποια οικονομική ενίσχυση είναι σημαντική για τα ίδια τα κορίτσια.

Η Νίκη έχει σημαντική ιστορία και παρουσία στο γυναικείο βόλεϊ. Επιστρέφει μετά από καιρό σε εθνική κατηγορία.
Είναι πολύ καλό που επέστρεψε η Νίκη. Η ιστορία είναι ιστορία και κανείς δεν πρέπει να το παραγνωρίσει. Βαριά η κληρονομιά, βαριά και η φανέλα που κουβαλούν τα κορίτσια. Με κάθε τρόπο πρέπει να την τιμήσουμε. Θα είναι πραγματικό κέρδος για το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης και της περιοχής αν καταφέρουμε να παραμείνουμε. Αυτό αυτομάτως θα φέρει και άλλα παιδιά κοντά μας και θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ακόμη καλύτερες αθλήτριες που θα θέλουν να παίξουν σε εμάς.
Πέρα από τις αθλήτριες της μεγάλης ομάδας, γίνεται δουλειά στα τμήματα υποδομής;
Ναι, γίνεται δουλειά και μπορούν να ‘ρθουν αποτελέσματα στο μέλλον. Υπάρχει μαγιά που με κατάλληλη δουλειά μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα.

Ένα μήνυμα για το νέο πρωτάθλημα;
Εύχομαι να γίνει καλό πρωτάθλημα και τα παιχνίδια να παίζονται μέσα στα γήπεδα. Εύχομαι καμία ομάδα να μην αποχωρήσει λόγω οικονομιών από το πρωτάθλημα. Η Νίκη να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Θα ήθελα επίσης να παρακαλέσω ο κόσμος να μας βοηθήσει όσο μπορεί. Να έρθει στο γήπεδο να μας ενισχύσει, να προσφέρει ψυχολογική στήριξη στα κορίτσια μας .

Θυμάμαι τη δήλωσή σας μετά το τέλος των τελικών με τη Θύελλα Φερών ότι για εσάς, μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι η χαρά των κοριτσιών, των αθλητριών σας…
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση . Αλλά σας λεω ότι κι να μην ανεβαίναμε, μας έφτανε που έπαιξαν καλά τα παιδιά. Πέρυσι κάναμε υπέρβαση που πετύχαμε την άνοδο. Και φέτος πρέπει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση αν μείνουμε στην κατηγορία.

Θα μιλάμε για κατόρθωμα;
Θα είναι μια πολύ μεγάλη υπέρβαση. Θα το προσπαθήσουμε, θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Και εγώ και οι αθλήτριες και η διοίκηση…