Σελίδες


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Οι αντίπαλοι Τζούριτς, Ραφ, Δαλακούρα και Γκαρά στο World League 2016

world-league

To Καζακστάν, την κινεζική Ταϊπέι, το Πουέρτο Ρίκο, την Ισπανία και την Τυνησία θα αντιμετωπίσει η Εθνική ανδρών στο World League, που αν κρίνουμε από το φετινό καλοκαίρι, πιθανότητα στο ρόστερ της θα έχει και τότε τους Εβρίτες Τζούριτς, Κουμεντάκη, Δαλακούρα και Γκαρά.
Το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης θα είναι διαφορετικό σε σχέση με όσα γνωρίζαμε, αφού οι δώδεκα ομάδες του γκρουπ θα αγωνιστούν σε δύο τουρνουά με διαφορετικές συνθέσεις και με την ολοκλήρωση τους θα υπάρξει μία ενιαία βαθμολογία.
Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, η φετινή διοργάνωση θα έχει ρεκόρ συμμετοχών μετά την αύξηση των ομάδων του 1ου γκρουπ (από 8 σε 12) και την διατήρηση των 12 ομάδων στο 2ο γκρουπ, στο 3ο γκρουπ στο οποίο συμμετέχει για 2η συνεχόμενο χρονιά η Εθνική μας ομάδα θα αγωνιστούν 12 ομάδες, φτάνοντας συνολικά στις 36 ομάδες.
Η διοργανώτρια χώρα του φάιναλ φορ και οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας θα πάρουν τα εισιτήρια για την τελική φάση με τον νικητή να κερδίζει την άνοδο στο β’ γκρουπ.
Τα δύο τουρνουά θα διεξαχθούν 17-19 Ιουνίου και 24-26 Ιουνίου ενώ το φάιναλ φορ στις αρχές Ιουλίου.
Αναλυτικά οι αντίπαλοι της Εθνικής:
1ο τουρνουά (17-19/6): Ελλάδα, Καζαχστάν, Κινεζική Ταϊπέι, Πουέρτο Ρίκο
2ο τουρνουά (24-26/6): Ελλάδα, Καζαχστάν, Ισπανία, Τυνησία

Επίσης στο Λουξεμβούργο  το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της CEV οι κληρώσεις των προκριματικών ομίλων των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ανδρών – Γυναικών (για το 2017) και Εφήβων – Νεανίδων (για το 2016).
Σε επίπεδο Ανδρών – Γυναικών οι χώρες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων και θα διεξαχθούν δύο τουρνουά τον Σεπτέμβριο του 2016 από τα οποία η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία του κάθε ομίλου θα προκριθεί στα τελικά κι οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση θα αγωνιστούν στα μπαράζ (θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2017).

ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr