Σελίδες


Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Έτοιμος να τραγουδήσει… Πλούταρχο ο Σούλιαγιτς!!

Το Πριέπολιε, η πόλη όπου γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1986, ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει τα όνειρα του… Για καλή του τύχη όμως, το Πριέπολιε ήταν πολύ κοντά στα σύνορα της Σερβίας με το Μαυροβούνιο.
Η φήμη για το πολύ ψηλό, ταλαντούχο παιδί που έπαιζε στην τοπική ομάδα βόλεϊ δεν άργησε να φτάσει στις ακτές της Αδριατικής, στην Μπούντβα εκεί όπου έχει την έδρα της η (τότε πρωταθλήτριας Γιουγκοσλαβίας) Μπουντβάνσκα Ριβιέρα (που διατήρησε τον τίτλο της κι όταν η χώρα μετονομάστηκε σε Σερβία – Μαυροβούνιο).
Ο Λούκα Σούλιαγιτς, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αν και μόλις 14 ετών δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να αποδεχθεί την πρόκληση της Μουντβάνσκα για να δει τα όνειρα του να πραγματοποιούνται, ενώ επίσης δεν είχε κανέναν ενδοιασμό το 2006 όταν διάλεξε να αγωνιστεί με την εθνική Μαυροβούνιο μετά την ανεξαρτητοποίηση του από την Σερβία.
Γενικά ο ύψους 2.08μ. Λούκα δεν αργεί να πάρει τις αποφάσεις του (όπως φάνηκε και στην περίπτωση της συμφωνίας του με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν της σκέφτεται.
Ίσα, ίσα που ζυγίζει τα δεδομένα αρκετό καιρό και την κατάλληλη στιγμή κάνει το επόμενο βήμα. Όπως τώρα με τον Εθνικό όπου για πρώτη φορά στην καριέρα του θα ξεκινήσει μια σεζόν ως ο βασικός της κι όχι ως ο περιστασικός της διαγώνιος.
«Δεν είμαι μικρός, αλλά ούτε και πολύ μεγάλος γι’ αυτή την αλλαγή. Ήθελα να παίξω ως διαγώνιος και είχα πάρει τις αποφάσεις μου, απλά περίμενα την κατάλληλη πρόταση κι αυτή ήρθε από τον Εθνικό. Πριν είχα προτάσεις από την Μέση Ανατολή, υπήρχε κάποια στιγμή κι η προοπτική να μείνω στο Τρέντο ως κεντρικός, αλλά εγώ ήθελα να παίξω διαγώνιος σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μου δίνει αυτή την ευκαιρία», εξήγησε από το Πριέπολιε όπου βρίσκεται από το Σάββατο ο 29άχρονος άσος, ο οποίος μαζεύει τα πράγματα του για να φτάσει αύριο το απόγευμα στην Αθήνα κι από κει να πετάξει για την Αλεξανδρούπολη.
«Στο παρελθόν είχα επαφές με ελληνικές ομάδες, ακόμη κι αυτό το καλοκαίρι μίλησα με κάποιες και πάντα ήθελα να παίξω στη χώρα σας. Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν αρκετά προβλήματα, αλλά νομίζω ότι σιγά, σιγά η κατάσταση βελτιώνεται».
Η γνώμη του Τζούριτς
Πριν πει το «ναι» στον Εθνικό ζήτησε την συμβουλή του αδελφικού του φίλου Δημήτρη Τζούριτς, με τον οποίο αφού έκανε ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα βρέθηκε τον τελευταίο μήνα μαζί του στο Τρέντο κάνοντας προπονήσεις (καθώς έλλειπαν αρκετοί παίκτες λόγω υποχρεώσεων στις εθνικές τους ομάδες).
«Εννοείται ότι μίλησα με τον Τζούριτς, ο οποίος μου εξήγησε ότι η νέα μου ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο φτάνοντας πρόπερσι στον τελικό κι ότι είναι μια ομάδα που δουλεύει αρκετά με τις ακαδημίες. Μου είπε τα πάντα για την πόλη και την ζωή όπου κατάλαβα πως η προσαρμογή μου στην Αλεξανδρούπολη θα είναι αρκετά εύκολη. Φυσικά ξέρω ότι πέρσι υπήρχαν προβλήματα με τους παίκτες, αλλά γίνεται μια νέα προσπάθεια κι από την πλευρά της διοίκησης και είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».
Γι’ αυτό για το οποίο δεν εμφανίστηκε σίγουρος ήταν για το τι θα πετύχει η ομάδα του την επόμενη χρονιά. Όχι γιατί δεν πιστεύει σ’ αυτήν αλλά γιατί πολύ απλά δεν την γνωρίζει τόσο καλά.
«Δεν ξέρω πολύ καλά το ρόστερ του Εθνικού και σίγουρα δεν έχω πλήρη εικόνα για το ρόστερ των υπολοίπων ομάδων και δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τι θα κάνουμε. Γνωρίζω ότι οι τρεις μεγάλοι του ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατοί, όπως και ο Φοίνικας Σύρου. Το ίδιο όμως πιστεύω ότι θα είμαστε κι εμείς. Ελπίζω ότι από την πλευρά μου θα παίξω καλά και με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσω και την ομάδα γιατί σ’ όλο τον κόσμο στο βόλεϊ κερδίζει πάντα η ομάδα».
Ο Σούλιαγιτς είναι έξω καρδιά κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή, έτσι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να δώσει μια ξεχωριστή υπόσχεση μέσω του Sportfeed. «Λούκα ισχύει ότι έβαλες όρο στο συμβόλαιο σου πως στα αποδυτήρια της ομάδας επιτρέπεται να ακούγονται μόνο τραγούδια του Πλούταρχου;», ρωτήσαμε τον Μαυροβούνιο, ο οποίος λατρεύει τον Έλληνα τραγουδιστή κι αφού ξεκαρδίστηκε στα γέλια, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είμαι ούτε σούπερ σταρ, ούτε ψώνια για να βάζω τέτοιους όρους», υποσχέθηκε ότι εφόσον ο Εθνικός περάσει στην τετράδα του πρωταθλήματος «θα πάρω το μικρόφωνο και θα τραγουδήσω τα ‘Ανάσα μου’!».
Ο κολλητός μου ο Τζούριτς
Αν μπει κανείς στο προφίλ του Λούκα στο facebook θα δει ως φωτογραφία στο εξώφυλλο τον Δημήτρη Τζούριτς. Αντιστρόφως αν μπει κανείς στο προφίλ του αρχηγού της εθνικής μας ομάδας θα δει στην αντίστοιχη φωτογραφία το πρόσωπο του Λούκα.
Δεν μεγάλωσαν μαζί, αλλά γνωρίστηκαν όταν ο Λούκα ήταν μέλος της εθνικής εφήβων της Σερβίας – Μαυροβούνιο όπου είχε προπονητή τον Μίλαν Τζούριτς και ο Δημήτρης παρακολουθούσε τις προπονήσεις. «Από τότε κολλήσαμε και είμαστε σαν αδέλφια… Όταν ήρθε στην Ιταλία και την Τρέντο την πρώτη του χρονιά εγώ έπαιζα στην Πάντοβα και κάθε Σαββατοκύριακο μετά τα παιχνίδια βρισκόμασταν. Τις επόμενες χρονιές ήμασταν σε διαφορετικές χώρες, αλλά ας είναι καλά το skype στο οποίο μιλάμε με τις ώρες», λέει και γελάει πριν μας εξηγήσει για ποιο λόγο έχουν ο ένας την φωτογραφία του άλλου στο προφίλ τους στο Facebook. «Κοίτα είμαστε κι οι δύο λίγο αγύριστα κεφάλια (γέλια). Πριν από τέσσερα χρόνια, αν θυμάμαι καλά, αποφασίσαμε να βάλουμε ο ένας την φωτογεαφία του άλλου βάζοντας παράλληλα και στοίχημα ότι ο πρώτος που θα την αλλάξει θα χάσει. Μέχρι στιγμής πάντως οι φωτογραφίες παραμένουν στην θέση τους!».
πηγη http://sportsfeed.gr/