Σελίδες


Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Αρμενάκης και η Απόδραση από το Ιράν!

Στην οσκαρική «Επιχείρηση Αργώ» ο πράκτορας της CIA Τόνι Μέντεζ καταφέρνει να ξεγελάσει τους Ιρανούς καταφέρνοντας να βγάλει από την Τεχεράνη έξι Αμερικανούς διπλωμάτες οι οποίοι είχαν διαφύγει από την πρεσβεία των ΗΠΑ λίγο πριν αυτή καταληφθεί από τους διαδηλωτές. Στη θέση του Μέντεζ το 2015, ο Τόλης Αρμενάκης.
Στην βολεϊκή «Επιχείρηση Αργώ» ο Έλληνας διεθνής Τόλης Αρμενάκης (τί Τόνι, τί Τόλη), είδε κάποιους επιτήδειους Ιρανούς να τον κοροϊδεύουν (άλλα του πρόσφεραν προφορικά πριν ταξιδέψει εκεί, κι άλλα όταν έφτασε), αλλά κατάφερε έστω και με μια μικρή δόση περιπέτειας να επιστρέψει στην Ελλάδα και την οικογένεια του.
Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ο Άρης με μια λιτή ανακοίνωση ευχαρίστησε τον Τόλη Αρμενάκη για την συμμετοχή του στις προπονήσεις και τα φιλικά της ομάδας και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του, καθώς είχε επιλέξει να συνεχίσει στο εξωτερικό και δη στο Ιράν.
Η Ιταλίδα μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της ομάδας που εδρεύει στην πόλη Αρντακάν Γιαζντ και η οποία του πρόσφερε ένα πολύ καλό συμβόλαιο με τον 35άχρονο άσο να συμφωνεί και να ετοιμάζει άμεσα βαλίτσες. Μόνο που από τη στιγμή που έφτασε στην Τεχεράνη τελείωσε το όποιο ειδυλλιακό κομμάτι του ταξιδιού και άρχισε η περιπέτεια.
Μετά από τέσσερις ώρες αναμονής προκειμένου να βγάλει την βίζα του (προφανώς δεν δήλωσε κι αυτός μέλος τηλεοπτικού συνεργείου όπως ο Μέντεζ) βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ιρανό ατζέντη που μεσολάβησε για την μεταγραφή του (φέρτε λίγο στο μυαλό σας την σκηνή της ταινίας, όπου στην αγορά της Τεχεράνης ο Μέντεζ συναντά τον εκπρόσωπο του υπουργείου πολιτισμού).
Η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη; Τα 565 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Τεχεράνη από το Αρντακάν θα έπρεπε να τα διανύσουν οδικώς, αλλά το χειρότερο ήταν πως το ταξί που τους μετέφερε προφανώς και είχε ξεμείνει από την ισλαμική επανάσταση.
Η συνέχεια όμως ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα. Ο Αρμενάκης είχε ενημερωθεί ότι θα έπρεπε να κάνει κάποιες προπονήσεις για να πείσει τον προπονητή, ο οποίος μετά από δύο ημέρες έδωσε το οκ κι ο Ιρανός ατζέντης περιχαρής το ανακοίνωσε στον Έλληνα πελάτη του δίνοντας του το συμβόλαιο προκειμένου να το υπογράψει.
Μόνο που σ’ αυτό αναφερόταν ότι ο Έλληνας άσος έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη του τις προμήθειες των μάνατζερ, τα παράβολα στην ελληνική και την διεθνή ομοσπονδία και κάποια άλλα έξοδα τα οποία θεωρητικά θα επιβάρυναν την ομάδα.
Ο Αρμενάκης απάντησε πως με αυτά τα δεδομένα δεν πρόκειται να υπογράψει, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην Ελλάδα και ενημέρωσε την Ιταλίδα μάνατζερ του για το τι ακριβώς είχε συμβεί.
Όταν η τελευταία επικοινώνησε με τον Ιρανό ατζέντη για να του ζητήσει το λόγο και να απαιτήσει να πληρωθεί το εισιτήριο του πελάτη της προκειμένου να αποχωρήσει, ο Ιρανός άρχισε να κατηγορεί τον Αρμενάκη ότι δεν ήταν έτοιμος και δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο ίδιος, αλλά για κακή του τύχη ο Έλληνας άσος ήταν ακριβώς από πίσω του και τα άκουσε όλα με αποτέλεσμα να ορμήσει για να τον λιντσάρει!
Η παρέμβαση κάποιων άλλων παικτών τους χώρισε, με τον μάνατζερ όμως να φεύγει αφήνοντας τον Έλληνα διεθνή μόνο του σε μια πόλη στο κέντρο του Ιράν!
Ο Αρμενάκης επικοινώνησε με την σύζυγο του η οποία αμέσως τηλεφώνησε στην ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη για να ενημερώσει και να ζητήσει την βοήθεια τους όπως και έγινε.
Υπάλληλοι της πρεσβείας ήρθαν σε επαφή με τον Αρμενάκη με τον τελευταίο να τους διαβεβαιώνει ότι δεν τον κρατά κάποιος παρά την θέληση του στο Αρντακάν, αλλά χρειάζεται καθοδήγηση για το πώς θα φτάσει αρχικά στην Τεχεράνη και κατόπιν πως θα φύγει από τη χώρα. Τελικά μετά από δύο ώρες ο Ιρανός μάνατζερ εμφανίστηκε ξανά, ενημέρωσε τον Αρμενάκη ότι θα τον μεταφέρει στην Τεχεράνη κάτι που έγινε (έστω και με το ίδιο σαραβαλιασμένο ταξί). «Όταν επιβιβάστηκα στο αεροπλάνο κι ειδικά όταν αυτό απογειώθηκε στο μυαλό μου ήρθαν οι αντίστοιχες εικόνες από την Επιχείρηση Αργώ», παραδέχθηκε ο Αρμενάκης μιλώντας στο Sportsfeed και ενώ ετοιμάζει πάλι τις βαλίτσες του καθώς η απόφαση του να αγωνιστεί εκτός Ελλάδας δεν αλλάζει. Απλά αυτή τη φορά το ταξίδι του δεν θα έχει καμία δόση περιπέτειας και θα είναι εντός… Ευρώπης.
ΠΗΓΗ http://sportsfeed.gr/