Σελίδες


Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πρώτη ΝΙΚΗ Εντός Έδρας με καλή εμφάνιση!!! ρεπορτάζ Τέο Μπλακ!!


Νίκησε το άγχος του «άτυχου» αποτελέσματος της πρεμιέρας εντός έδρας και πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση η ΝΙΚΗ Αλεξανδρούπολης επιβλήθηκε σχετικά εύκολα με 3-1 σετ του Ποσειδώνα Βέροιας.
Οι 200 και πλέον φίλοι του βόλλευ της Αλεξανδρούπολης είχαν την τύχη το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό «Μιχ.Παρασκευόπουλος»  να απολαύσουν τα κορίτσια του Ιπποκράτη Δήμητσα , που με επικεφαλής την καταπληκτική «διαγώνιο» Εύα Νικολαίδου  και την «φυσική» αρχηγό της ομάδας Βάσω Καράμπαλη, απέδωσαν  όμορφο βόλλευ  και εισέπραξαν δίκαια το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων. Η  ΝΙΚΗ Αλεξανδρούπολης είχε «ανάγκη» αυτήν την εμφάνιση και την καθαρή νίκη, εκτός από βαθμολογικής σημασίας και για λόγους ανύψωσης του ηθικού της ομάδας . Το ρόλο αυτό θα τον επωμισθούν όπως έδειξαν τα γεγονότα η δυναμική Τζένη Καλογεροπούλου , η Λυμπεροπούλου, η νέα κεντρικός Σοφία Καρακύκλα με την Έλενα Χαρισιάδου σαν πιο «έμπειρες» και φυσικά η Γωγώ Δεδούση με το αστείρευτο ταλέντο και τη δυναμική της και η μαέστρος Κλειώ Βενέτη που πλέον καθοδηγεί την ομάδα με ψυχραιμία και υπομονή. Πίσω απ αυτές υπάρχουν παίχτριες με πλούσιο ταλέντο και όρεξη για καθιέρωση όπως απέδειξαν και σήμερα που ο κόουτς τις έδωσε ευκαιρία να δείξουν τα προσόντα τους και φυσικά μιλάμε για την Πρόκτερ, την Λαμπρίδου , την Νικολάου , την Σιδερίδου την Κωσταντινίδου και την Αργύρη.
Η ομάδα του Ποσειδώνα αποτελούμενη κατά βάση από παίχτριες της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας απέδειξε με την σημερινή της εμφάνιση , ότι θα αποτελέσει έναν αντίπαλο ιδιαίτερα «δύσκολο» για όποιον την υποτιμήσει, αφού το ταλέντο κυρίως των επιθετικών της αιχμών (Τσιούχα – Μοσχά) είναι πολύ πλούσιο !
Στο α’ Σετ   Η ΝΙΚΗ ξεκίνησε με άγχος και η ομάδα του Ποσειδώνα Βέροιας προηγήθηκε με 1-4 και 2-5. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση απ το σερβίς η Νικολαίδου που πίεζε και χαλούσε την «υποδοχή» των αντιπάλων και με επιθετικές της αιχμές σε όλο το σετ την Δεδούση και την Καλογεροπούλου έγραψαν ένα σερί 4-0 και το σκορ έγινε 6-5 . Το επιθετικό κρεσέντο της ΝΙΚΗΣ συνεχίστηκε και η διαφορά μεγάλωνε, αφού η Βενέτη μοίραζε και οι Καρακύκλα με την Χαρισιάδου έκοβαν την όρεξη των κοριτσιών της Βέροιας ενώ η Νικολαίδου «πυροβολούσε» ασταμάτητα από τη θέση της διαγωνίου. Η επιμέρους διαμόρφωση του σκορ ήταν: 14-8,   17-9 , 21-11 για να τελειώσει το σετ με  25-12 !
Στο β’ Σετ η Νίκη ξεκίνησε προηγούμενη με 3-2 , αλλά τα κορίτσια του Στέργιου Λουκά δεν κατέθεταν «όπλα» και με μπροστάρισσα την εξαίρετη «ακραία» αρχηγό της, Τσιούχα Χρ.  και την νεαρή διαγώνιο  Μοσχά Παν. έδωσαν «αέρα» 2 και 4 πόντων στην αρχή  και παρά τις αλλαγές του Ιπ.Δήμητσα η διαφορά μεγάλωνε με διακύμανση του σκορ σε: 3-5, 5-9,  8-13, 10-17, 12-21 για να λήξει το σετ με 19-25 και έτσι να ισοφαρίσει ο Ποσειδώνας σε 1-1 Σετ !
Στο 3ο Σετ η ΝΙΚΗ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το σετ από νωρίς. Με δυναμική απόδοση από την Καλογεροπούλου και την «φυσική» αρχηγό Καράμπαλη να επιστρέφει στα γνωστά υψηλά αγωνιστικά της επίπεδα,  ανάγκασε τον κ.Λουκά να πάρει το πρώτο time out στο 7-4 και το δεύτερο στο 14-9 προσπαθώντας να ανακόψει τον ρυθμό των κοριτσιών του κ.Δήμητσα. Η ομάδα όμως της Αλεξανδρούπολης είχε βρει «ρυθμό» και με διακύμανση σκορ : 17-12, 20-14, 23-15 τέλειωσε το σετ με 25-16 !
Στο 4ο Σετ ο Ποσειδώνας προηγήθηκε με 0-1 αλλά η συνέχεια για την ΝΙΚΗ ήταν καταπληκτική, αφού η Ευα Νικολαίδου πήγε στο σερβίς και με ένα σερί 8 πόντων εκτόξευσε την διαφορά , αφού ανάγκασε τον προπονητή της Βέροιας να πάρει και τα δύο time out στο 4-1 και στο 7-1 !!! Η μεγάλη διαφορά που εξασφαλίστηκε έδωσε την «άνεση» στον κόουτς της Νίκης να κάνει όλες τις αλλαγές που δικαιούταν  και να δώσει φυσικά την ευκαιρία και στις υπόλοιπες παίχτριές του να δείξουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της ομάδας για μιά καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 ! Η διακύμανση του σκορ πάντως έδειξε ότι μπορούν αφού διαμορφώθηκε σε :13-3, 15-4, 18-8 23-11 για να τελειώσει το σετ  25 -13 ! και μαζί του ο αγώνας με 3-1 σετ , χαρίζοντας στην ΝΙΚΗ Αλεξανδρούπολης το πρώτο φετινό «τρίποντο» εντός έδρας.
Νίκη Αλεξανδρούπολης (Ιπ.Δήμητσας): Χαρισιάδου, Δεδούση, Καλογεροπούλου, Βενέτη, Καρακύκλα, Νικολαΐδου, Λυμπεροπούλου (λ) / Κωσταντινίδου, Πρόκτερ, Καράμπαλη©,  Αργύρη, Λαμπρίδου,Νικολάου,Σιδερίδου (λ)

Α.Σ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ(Λουκάς Στέργιος): Τσιούχα©, Μοσχά, Γρηγοριάδου(λ), Κυριαζάκη, Κρομμύδα, Νταγκοπούλου, Τσιάμη, Κυριακίδου, Γαλλίκα, Τσιλίκα , Τσαουσοπούλου.


Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Μαυρίδης