Σελίδες


Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Α2 Ανδρών: Συγκλονιστική νίκη στο τάι μπρέικ για τη ΓΕΑ επί του Πήγασου Πολίχνης

DSC05845


Η ΓΕΑ επικράτησε μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι του Πήγασου Πολίχνης με 3-2 σετ στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Α2 Ανδρών, επιτυγχάνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι Εβρίτες ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, προηγήθηκαν με 4-0 και 7-1, επιβάλλοντας από την αρχή το ρυθμό τους, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν, στην άψογη επιθετική λειτουργία των Θρακιωτών. Η συνέχεια στο σετ ήταν ανάλογη καθώς οι παίκτες της ΓΕΑ αύξαναν συνεχώς τη διαφορά στο σκορ, φτάνοντας στο 14-7 και 19-11, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του πρώτου σετ στο 25-17 με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση.
Η ομάδα του Πήγασου Πολίχνης αντεπιτέθηκε στο δεύτερο σετ μιας και ενώ βρέθηκε πίσω με 5-4 στην αρχή του σετ, έπειτα ανέβασε στραφές και με όπλα το καλό σερβίς και τη σωστή αμυντική λειτουργία έκανε την ανατροπή βρέθηκε μπροστά με 12-14 και 16-21, χωρίς να μπορέσουν οι αθλητές της ΓΕΑ να εξουδετερώσουν τα ατού των Μακεδόνων, με το σετ να ολοκληρώνεται 16-25.
Το τρίτο σετ κύλησε στο ίδιο τέμπο, καθώς οι παίκτες του Πήγασου, πήραν από την αρχή το προβάδισμα με 6-11, το οποίο και διατήρησαν στη συνέχεια, 13-18 και 16-20, με τους παίκτες της Θρακιώτικης ομάδας να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να βρουν λύσεις τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που επέφερε το 20-25. Οι αθλητές της ΓΕΑ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο τέταρτο σετ, καταφέρνοντας να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα τους με 10-7 και 15-9, χάρη στο πολύ καλό σερβίς. Ο Πηγάσος Πολίχνης έδειξε να μένει από δυνάμεις και φυσιολογικά το σετ τελείωσε με 25-15.
Έτσι τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη, με τους γηπεδούχους να χαμογελούν στο τέλος. Ειδικότερα από την έναρξη του σετ ΓΕΑ και Πήγασος συμβάδιζαν στο σκορ, 4-4, χωρίς να μπορεί καμία ομάδα να πάρει σαφέστατο προβάδισμα, 11-9 και 12-12, όμως στο φινάλε οι παίκτες των Εβριτών έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και συγκένρωση, παίρνοντας τη νίκη και τους δύο βαθμούς από την αναμέτρηση με πρωταγωνιστές τους Γραμματικάκη και Στοϊλούδη, ενώ αντίθετα οι Θεσσαλονικείς αποκόμισαν έναν πόντο από το εν λόγω παιχνίδι.
Τα σετ: 3-2 (25-17, 16-25, 20-25, 25-15, 19-17)
ΓΕΑ (Κρεούζης): Κεσκίνης, Δαλδαβερένης, Μπουφίδης, Γραμματικάκης, Κωνσταντινίδης, Στοϊλούδης, Αρχοντούδης (λ) / Ανδρεάδης, Κώτας, Τασάκος
ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Κουτουνίδης): Κομητούδης, Ρούσσος, Παπάζογλου Αθ., Μωυσίδης, Γκούγκουρας, Αντύπας, Γκιούγκης (λ) / Χρηστάκος, Κοντοκώστας, Παπάζογλου Π., Σταυρίδης, Κουκουνάκας, Τζιαβράς (λ)
πηγη www.thrakisports.gr