Σελίδες


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η Θράκη του... κυπέλλου

Η Θράκη του... κυπέλλου

Μετά και από τα νοκ άουτ παιχνίδια του περασμένου Σαββάτου, ο Α.Ο. Νέας Βύσσας Ορεστιάδας και ο Σ.Φ.Β Ερμής Δράμας ήταν οι δύο ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν στην Β’ φάση του Κυπέλου Ελλάδος Γυναικών της σεζόν 2015-2016 (νίκησαν Έβρο Σουφλίου και Αμαζόνες Μαΐστρου αντίστοιχα).
Κατά συνέπεια αυτές οι δύο ομάδες μαζί και με την Νίκη Αλεξανδρούπολης, που ως ομάδα της Α2 Κατηγορίας πέρασε χωρίς αγώνες στην δεύτερη φάση του κυπέλλου, θα εκπροσωπήσουν την Ένωση Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας στην κλήρωση που θα γίνει στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Ως προς τους άνδρες, ήδη είχε προκριθεί χωρίς αγώνες στην δεύτερη φάση από την ΕΣΠΕΘΡ ο Έβρος Σουφλίου, αφού ήταν η μόνη ομάδα της Β’ Εθνικής από την διοικητική μας περιφέρεια που δήλωσε συμμετοχή. Βεβαίως, στην κλήρωση της Β’ Φάσης θα μετάσχουν και οι ΑΕ Κομοτηνής, ΓΕ Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Σερρών, που ως ομάδες μετέχουσες στην Α2 Κατηγορία είχαν περάσει χωρίς αγώνα.

Κατά συνέπεια, στην κλήρωση της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών θα μετάσχουν συνολικά πέντε ομάδες από την Θράκη και επτά στο σύνολο από την ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. Η κλήρωση της επόμενης φάσης θα γίνει από την Ε.Ο.ΠΕ σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Από την τρίτη φάση θα προστεθούν οι ομάδες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας, που μετέχουν στην Volley League. Οι δικές τους υποχρεώσεις για τον συγκεκριμένο θεσμό δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν την έλευση του 2016, αν κρίνουμε και από τα όσα ίσχυσαν τις προηγούμενες χρονιές που εφαρμόστηκε αυτό το σύστημα.
thrakisports.gr