Σελίδες


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μικρά αστέρια στα φιλέ



    Μικρά αστέρια στα φιλέ
    Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Βραχάτι... Μια νοητή ευθεία, ένωσε το πρωί του Σαββάτου αυτές τις τρεις πόλεις, που μετατράπηκαν σε ένα απέραντο γήπεδο βόλεϊ το οποίο γέμισε από παιδικές φωνές και φιγούρες....Δεκάδες παιδιά κατέκλυσαν τα γήπεδα στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας και στο Δημοτικό σχολείο του Ζευγολατιού (ανήκει στο Δήμο Βέλου - Βόχας που είναι η έδρα του Παμβοχαϊκού) απολαμβάνοντας αυτό το πρωτόγνωρο φεστιβάλ βόλεϊ και υπενθυμίζοντας σε όλους μας τη χαρά του παιχνιδιού. Γιατί το βόλεϊ είναι απ' όλα ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, είναι χαρά, είναι διασκέδαση.

    Οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις πόλεις που φιλοξενούν τους ομίλους της Α' φάσης του League Cup 2011, (απ)έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελληνική κοινωνία, ο αθλητισμός και δη το βόλεϊ μπορούν να αποτελέσουν μια όαση χαράς για μικρούς και μεγάλους.

    Το μήνυμα του Έβρου
    Στο ΔΑΚ Αλεξανδρούπολης ομάδες αγοριών (Εθνικός Αλεξ., Ορεστιάδα, Έβρος Σουφλίου) και κοριτσιών (Εθνικός, Νίκη Αλεξανδρούπολης, Αμαζόνες Μαίστρου και Εβρος Σουφλίου) και μαθητές της 5ης Δημοτικού έως και της 2ης Γυμνασίου έδωσαν τη δική τους παράσταση, δημιουργώντας μια μοναδικά χαρούμενη ατμόσφαιρα.

    «Είναι μια πραγματική γιορτή του βόλεϊ και η σημερινή εκδήλωση δίνει ένα κίνητρο στα μικρά παιδιά προκειμένου να έρθουν κοντά στο άθλημα και να το αγαπήσουν», είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Θανάσης Μουστακίδης ο οποίος δεν έκρυβε την ικανοποίηση του. «Είδαμε παιδιά που μαθαίνουν και ξέρουν τα μυστικά του αθλήματος και αυτό είναι ευχάριστο. Ο Έβρος επενδύει στις υποδομές κι η προσπάθεια αυτή αποτελεί μονόδρομο στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

    Η παρουσία των αθλητών των ομάδων του Γ' ομίλου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, Ηρακλής) έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά των ομάδων, με τον Χρήστο Πάτρα να χαρακτηρίζει: «Μέκκα του ελληνικού βόλεϊ τον Έβρο, αφού για μία ακόμη φορά μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε».

    Ο Ρολάντο Ντεσπέιν παραδέχθηκε ότι το όλο σκηνικό: «Μου θύμισε την πατρίδα μου, αφού και στην Κούβα παιδιά μικρών ηλικιών μαζεύονται στα γήπεδα και παίζουν βόλεϊ», ενώ ο Θοδωρής Μποζίδης πέρα από την περηφάνια που είχε ως Θρακιώτης, έβλεπε με καμάρι και τον γιό του να αγωνίζεται με την ομάδα του ΑΟ Ορεστιάδας. «Ο Έβρος από τη δική μου εποχή ήταν μεγάλη δύναμη στις μικρές ηλικίες και με χαρά βλέπω ότι σιγά, σιγά σε όλες τις περιοχές χτίζεται πάλι κάτι καλό».
    πηγη www.thrakisport.gr